Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Ambiciózní a sobecký mladý britský aristokrat Edmund Talbot se na samém počátku 19. století vydává na cestu do Austrálie, kde se má stát úředníkem koloniální vlády. Spolu s ním na přestavěné lodi britského námořnictva pluje na druhý konec světa také skupina lidí různých společenských vrstev, která chce na vzdáleném kontinentě začít nový život. Dlouhá cesta zvláštního společenství, které je uzavřeno dlouhé týdny ve stísněném prostoru lodi, vyvolává řadu emocí a odkrývá to nejlepší i nejhorší, co je obsaženo v lidské povaze. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

aannemer 

všechny recenze uživatele

První díl vyloženě nuda. Ani s jednou postavou jsem se neztotožnil a celé mi to přišlo takové zmatené, jakoby se scénář tvořil za pochodu pod vedením nějakých ochotníků. Uvidíme, jestli nebude lepší druhý díl... O moc ne a třetí jakbysmet. Všechno to bylo takový strašně dlouhý a nemastný neslaný. Měli to setříhat do dvou hodit, pak snad. ()

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Skupina ne zcela vítaných cestujících na obchodní lodi lapená v místě (loď uprostřed oceánu resp. její podpalubí a příď), čase (cesta z Londýna do Sydney) a zcela neobvyklém prostředí (mořská nemoc, námořnické pověry, pravdu má vždy kapitán) přináší (vzhledem k tomu, že se nejedná o thriller, psychologické drama ani horror) zcela nový pohled na anglickou společnost devatenáctého století. Jistě nejedná se o Hornblowera - není zde mnoho "akce" a lidi zde raději mluví (nebo výrazně mlčí), ale snad i to dělá sérii uvěřitelnější. Problém vidím jinde - najít důvod proč si film vlastně pustit, když neslibuje mnoho akce ani romantiky - já tento důvod měla v Benedictu Cumberbatchovi, jiný ho možná najde v lásce k moři, Anglii, královně - prostě dle vaší chuti a pak se stačí jen pozorně dívat, poslouchat a neusnout. ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Po dopozeraní tejto minisérie mi napadlo, aká som rada, že v súčastnosti už takto cestovať nemusíme... Verím tomu, že to čo tam zažili, ich muselo poznačiť. Dlhodobý život v uzatvorenom priestore, má vždy vplyv na správanie ľudí. Tu je skutočne psychologicky výborne zvládnutý a zaujímavý. Okrem Edmunda Talbota, ktorý počas počas plavby neuveriteľne dozrel, sú tu aj ďalšie postavy, ktorých vývoj ma zaujal aj vďaka výborným hereckým výkonom. Skvelá cesta do hlbín ľudskej duše. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Vtáhlo mě to do toho mikrosvěta dřevěnýho škopíčku na nekonečním moři tak moc, že ještě dnes, půl roku poté, co jsem to viděla, se mi houpe žaludek sotva si na to vzpomenu. Syrové a surové cestování, kdy si nikdo nemůže být jistý životem a přesto se přitom žije jako na pevnině včetně vraždění, sexu, parádění, slavností a svateb... Fascinující svět - a přitom by se o seriálu dalo říct: prostě pořád pluli po moři, až tam dopluli.:)) A jak nabité událostmi a životem to bylo. Ne přesun odněkud někam jako dnes, ale život na lodi. To si dneska ani neumíme představit. Benedict - hlavní to tahák pro mě - hraje skvěle, je krásný. (Musím se usmívat, jak je v infu o seriálu zmíněn až na osmém místě, přestože hraje hlavní postavu:) Ale zpět k sérii. Vřele doporučuju všem, je na co se koukat a je o čem přemýšlet, je i co pociťovat - a o tom dobré umění je. Opět velký dík BBC. ()

Scylla 

všechny recenze uživatele

Wit? Acute observation? Entertainment? Why, it has become, perhaps, some kind of sea story. But a sea story with, as yet, never a tempest, no shipwreck, no sinking, no rescue, no sight nor sound of an enemy, no thundering broadsides, heroism, prizes, gallant defences or heroic attacks. But there is still a long way to go... říká Edmund Talbot na začátku své cesty... Od Williama Goldinga všichni známe Pána Much, ale jeho trilogie o jedné námořní plavbě u nás už tak známá není... a je to velká škoda... Těm, co zrovna nemají po ruce tyhle knihy doporučuji BBC minisérii (ty mě nikdy nezklamou) s lamačem dívčích srdcí B.C. v čele a jmény jako Sam Neill a Jared Harris po boku... Vítr do plachet a hurá za dobrodružstvím!! Možná je to tím, že jsem vyrostla na Hornblowerovi, možná tím, že miluju cestování lodí, možná mám slabost pro všechno britské, možná je tahle filmová trilogie hodně dobře napsaná, zahraná a zfilmovaná.... možná je to tím vším dohromady... k tomu ještě skvělá hudba, pověstný ostrovní vtip a nadhled vyvážený dávkou napětí a dramatu. Dobrodružství, které se obejde bez digitálních příšerností, bez patosu a příkras, pěkně špinavé, jak to máme rádi... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Seriál vychází z literární trilogie "To The Ends of the Earth - Rites of Passage", "Close Quarters" a "Fire Down Below" anglického spisovatele Williama Geralda Goldinga oceněného v roce 1983 Nobelovou cenou za literaturu. (Conspi)
  • Svetlozelené šaty s ružovým lemom, ktoré mala na sebe Zenobia (Paula Jennings) na bohoslužbe, sú tie isté, ktoré Amelia Sedley (Frances Gray) nosila v seriáli Vanity Fair (1998). (ti88na)

Reklama

Reklama