Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní Karolina studuje vysokou školu, pracuje jako redaktorka módního časopisu a jako lektorka v kurzech nonverbální komunikace. Její uspořádaný život nečekaně naruší vztah s poněkud egocentrickým burziánem Alexem, který jí přináší řadu hořkých zklamání. Alex je sice pozorný, ale myslí především na sebe a všímá si spíš svých kamarádů než Karoliny. Vztah, plný nejistoty, zklamání a znovu probouzených nadějí, vyvádí Karolinu stále víc z rovnováhy a vyčerpává ji. Přesto dává Alexovi přednost před pozorností nesmělého Honzíka. Když o několik měsíců později zjistí, že Alex žije s mnohem starší Patricií, opustí ho a rozhodne se být stejná potvora, jako jsou podle jejího názoru muži. Nezávislá, sobecká bestie, která bude kosit chlapy. Vyspí se s čerstvě ovdovělým pianistou i přízemním farmářem Markem, flirtuje s duševně nevyrovnaným ministrem Jarmilem Dobrým, ale když to zkusí na Honzíka, zklamaný mladík ji odmítne. Zdá se, že ani jako bestie nebude mít Karolina štěstí. A tak když se po čase znovu ozve Alex, neodolá a přijme jeho nabídku k sňatku. Vzápětí ji však čeká další hořké zklamání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Film je bez úvodu, a přímo diváka hází do děje, který je hluchý v každé minutě. Na to, že to má pouze 100 minut, je to "delší" než Návrat krále ve speciální edici, vůbec to neutíká a milion WTF momentů, ze kterých mě bolí obočí, jak jsem ho pořád zvedal. Příběh jako takový určitě není špatný a věřím, že román Nesvadbové je dobrý, ale jako film to moc neobstálo. Ale i tak je to rozhodně jeden z těch lepších filmů, které jsem za poslední léta z české produkce viděl. Za Danicu Jurčovou jsem rád, trošku něco nového a nekonvenčního, ale svojí proměnu v bestii nezvládla vůbec, což na druhou stranu vůbec nevadí, jako by to tak mělo být. __ Na druhou stranu mám chuť dát celkem vysoké hodnocení. Ale nedám. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Když jsem na to náhodou narazil v televizi, hned mě zaujal úchvatný zjev Danici Jurčové, a zatoužil jsem film vidět - a v podstatě bezmezně mě nadchnul. V první řadě skutečně hlavně díky ní, mohl jsem na ní nechat oči a je zde úžasná a absolutně bezchybná. A to navzdory tomu, že zde hrála studentku vysoké školy v době, kdy jí už bylo 31 let - vůbec jsem to na ní nepoznal! Její vrstevnice Čvančarová, ač o 2 roky mladší než Jurčová, zde naopak vypadá výrazně starší, a když se poprvé objeví v ději, považoval jsem ji mylně za Karolíninu matku! (A mimochodem je zde trapná jako vždy, nikdy jsem té herečce nepřišel na chuť). Stejně tak Roden je zde tradičně výborný, ten chlapík je prostě pokaždé sázka na jistotu. A konečně mě zde strašně bavil i Vašut, což je s podivem, protože ho jinak hodně nemusím. U jeho scény s pávem jsem málem umřel smíchy - dokonalost! Za druhé se mi ten film líbil díky tomu, jak detailně se věnuje vystižení patologického vztahu mezi Karolínou a Alexem (narážka na Pianistku Elfriede Jelinek zde určitě nebude náhodná). Kdyby byl film jen o tom, fungoval by i tak - další mužské postavy, točící se kolem Karolíny, mi tam ale nevadily, film je díky nim zajímavější (a nemyslím si ani, že by tyto postavy byly nějak přehnané nebo zkarikované, podle mě docela věrně ztělesňují určité typy, podobně jako sama Karolína). A konečně mě na tom nadchly i atraktivní lokace a krásná kamera F. A. Brabce, která z filmu činí velmi příjemný a prosluněný zážitek. UPDATE 11.5.2024 Na podruhé jsem u toho málem usnul nudou, protože se tam děje naprostý hovno, je to otravně prolezlé product placementem a zoufale nevtipné, a dialogy a herecké výkony jsou něco příšerného, takže ten film obsahuje prakticky vše špatné, na co jsme u většiny českých komedií zvyklí, a z toho důvodu nechť skončí v zapomnění (což je stejně jen otázkou času). ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Irena Pavlásková .. Naivkář. Tak tohle je kopanec do koulí. Jenže do ženských (obrazně). Ona totiž spisovatelka spolu s Pavláskovou udělala z hezkých českých holek doslova blbý děfky aneb jak se ve filmu říká, i slepice jsou na tom lépe než ženy. A já doteď myslel, že to je obráceně. Docela hloupý a otravný film bez větší porce humoru či cynismu. To už je i Román pro ženy lepší film a to po všech stránkách. 30%. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Ano tento snímek by se dal označit z prominutím za neskutečnou píčovinu, za prvé žánrově rozháraný, nejdřív se tváří jako vážný příběh o nešťastné lásce, pak přijde Vašut a je z toho groteska, pak Tomáš Matonoha a jeho statek a v tom všem se příběh snaží tvářit reálně, prosímvás:) ALE já se u toho gebil, nevím jestli tím jak je tento film blbý nebo co, scény s Vašutem mě dostávali do kolen, nevím zda je to úmyslně, ale to jak přehrává a gestikuluje je geniální, Denica Jurčová je moc hezká a líbil se mi její projev, i když místy spíš působila jako lehká děva, než nešťastná žena hledající lásku, ovšem tato složka filmu se mi také líbila, nejvíc ty prostřihy soulouží na statku (na pračce, ve chlívě..:) nemohu dát méně než 3, já se totiž místy opravdu bavil. PS: pokud tohle měl být feministický film, tak já nevim, ale tohle je podle mě pravý opak:) Chrocht domluvil sem... Myslím, že Hitman_47 to vystihl dokonale:) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když se zajímavě tvářící se film stane karikaturou sebe sama, je to na pováženou. Jindy velmi uvědomělá Pavlásková se začíná film od filmu horšit a posílá k divákům nehotové patvary, které sice mají stále kvalitní herecké obsazení, ale neumí přijít s něčím, co by nebylo zmar, neumětelství a smíření se s naprosto mylnou koncepcí filmu jako celku. Když se hercům daří i ve scénách, které zavání improvizací, lze to vnímat jako pozitivní klad, ale když po skončení filmu ani jedna ze scén nerezonuje ve mně, jak by mohla nebo měla, tak lze napsat jen jediné. Pavlásková film nezvládla a natočila ho tak, jak bych od ní nečekal. Povrchně a na hony vzdálený jejím vytříbeným schopnostem originální režisérky. Je z toho slabý film bez ozvěny obsahující několik zdařile zahraných scén, ale dohromady ani nevím, o čem to bylo, respektive co tím autorka chtěla říct. Jako celek to zůstává pod průměrem české filmové tvorby a zaniká v ní. 40% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • V úvodu filmu, kdy je hlavní hrdinka v dešti a větru, ulétnou jí papíry. V dalším záběru jí však ulétnou znovu. (Pepy)
  • Filmovalo se v Praze, Londýně a Itálii, kde se štá podíval do města Viesta a ke známé skále Arco di san. (M.B)
  • Během první schůzky Karolíny (Danica Jurcová) s Alexe (Karel Roden) v letní kavárně, objeví se z ničeho nic na stole láhev mattonky, přestože ji nikdo nepřinesl. (Pepy)

Související novinky

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

29.11.2016

O co tady jde? Bubble je unikátní projekt internetového rádia se speciálním posláním. Svým posluchačům totiž zpříjemňuje úklid koupelny. Opravdu to funguje, vyzkoušejte! Kromě porce muziky vás rádio… (více)

Reklama

Reklama