Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý dopravní policista Roger se přihlásil do supertajného kurzu, který mu má pomoci získat lásku Amandy. Na místě zjišťuje, že cílem kurzu není získat srdce dívky, ale dostat se jí pod sukni. A účel světí prostředky - rozuměj všechny prostředky. Vedoucí kurzu Dr. P (Billy Bob Thornton) používá drsné a někdy i bolestivé metody, které jsou ovšem mimořádně účinné. Partička studentů složená z ťulpasů a nekňubů, co vždycky stáli někde v rohu, najednou zjišťuje, kde byla chyba a proč dostávali neustále košem. Z plachého Rogera se stává lev salónů. Situace se radikálně mění v okamžiku, kdy Dr. P dostane zálusk na Amandu. Nastává nemilosrdný souboj učitele a žáka. Žádná podpásovka není dost podlá a údery se rozdávají výhradně zezadu.

Režisérem filmu je specialista na komedie Todd Phillips (Starsky & Hutch, Road Trip). Rogera hraje nastupující komediální hvězda Jon Heder a Amandu Jacinda Barrett, známá z filmů Poseidon nebo Bridget Jonesová - S rozumem v koncích. Hereckou sestavu doplňují Michael Clarke Duncan, Luis Guzmán a v menší roli i Ben Stiller. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (227)

genetique 

všechny recenze uživatele

Todd Phillips so svojimi komédiami u mňa zatiaľ vždy zabodoval na úrovni štyroch hviezdičiek. Moje hodnotenie jeho štyroch filmov síce vždy balansovalo nad zostupom k nižšiemu hodnoteniu, no svoj nadštandard si udržalo. Sympatické trio v hlavnej roli, príjemne nenásilná romantická vsuvka medzi Jonom Hederom a Jacinda Barrett filmu vôbec neublížila, viac sa film však orientuje na komediálny nášup, ktorého autormi je neskutočne hláškujúce duo Heder - Thornton. Scenár je predvídateľný, námet má však svoje čaro, Heder zahral svojho strémovaného mamľasa dokonale, vedľajšie (humorne podporné) postavy fungovali stopercentne a ja som sa bavil. 75%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Potenciál to mělo solidní, když vezmu, že Heder tady neni super retard jako obvykle, že je tady Billy Bob Thornton a v menších rolích zarostlej Stiller, Sanz, Duncan nebo Fogler. Jenže je to hovno platný, jelikož to je spíš utahaný než vtipný a Hederovy, potažmo Thorntonovy naschvály nejsou rozhodně tak srandovní, jak by měly být. Průměrná komedie ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Příjemně obsazená komedie o looserovi. Bohužel takových "komedií" je opravdu spousta a sledovat neustále to samé, už prostě není tak příjemné. I když námět je příjemný, zpracování už je horší a ještě že tu jsou známé tváře v čele s B. B. Thorntonem, který hajzlíky hrát umí. Sleduje se to dobře, ale není to nic nového pod sluncem. Příjemný námět kazí poněkud horší zpracování, ovšem známé tváře donutí sledovat. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to vlastně kravina, ale na druhou se na to dívalo celkem dobře. Podobných příběhů - outsider a jeho vyvolená - je víc než dost, takže dvojtou dávku originality ani nemůžete očekávat. Asi nejhorší na celém filmu (kupodivu to není příběh) je hlavní (anti)hrdina, to každopádně. A nechápu, co v tomhle snímku dělal Ben Stiller, asi to byl jenom dohozenej kšeft, nic víc. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem viděl film Anger Management, který mi přišel námětem poměrně dost podobný. V obou filmech chce (nebo je spíš donucen :-) hlavní hrdina pomocí "učitele" změnit své vlastnosti k lepšímu. Zatímco jsem se ale u AM úžasně bavil, Škola svádění zapadla spíš do průměru. Není tu tolik vtípků, jak by být mohlo a bohužel to moc nevyzdvihává ani Ben Stiller s fešnou parukou.. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Diego (Horatio Sanz) v jedné scéně řekne: "Věci se změní, cítím to", což je citace písně "Loser" od Becka. (HappySmile)
  • Režisér Todd Phillips nejprve nabídl hlavní roli Howardovi Sternovi, protože je jeho velký fanoušek. Stern však tou dobou přecházel z lokálního rádia na satelitní, takže neměl čas na natáčení filmu. Jeho roli později získal Billy Bob Thorton. (HappySmile)

Reklama

Reklama