Reklama

Reklama

Moudrý japonský soudce Ooka (M. Donutil) dokáže svým důvtipem přijít na kloub i tomu nejsložitějšímu případu a spravedlivě tak rozsoudit každý spor. Vždy vyslechne obě strany – obchodníky, otroky i starosty, aby potom položil správně všechny otázky, občas použil i nějaký ten chyták a díky tomu mu nikdy neutekl žádný podvodník... Vynalézavý soudce Ooka Tadasuke byl skutečnou historickou postavou, žil na přelomu 17. a 18. století. Svým smyslem pro spravedlnost a pro svůj důvtip si získal srdce prostých Japonců. Jeho příběhy se vyprávějí a mají svou platnost a poučení dodnes. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Oisean

Oisean (hodnocení, recenze)

 

algore: Ted jsem shlédl to svědectví čarovného zvonu.Také pěkný příběh.Velmi podobný jednoho příběhu od tohoto TV filmu.

algore

algore (hodnocení, recenze)

Oisean: Jo ono to je jen jeden film a to co sem hledal tak je Svědectví čarovneho zvonu a nevěděl sem že to není Ooka. 

Oisean

Oisean (hodnocení, recenze)

algore: V tom 62 minutovém moudru je asi 5 příběhů.Jinak tento režisér má spoustu podobných pohádek.

offlineman

offlineman (hodnocení, recenze)

Třeba by Okamura byl stejný prezident jako Ooka soudce. To bych se vůbec nezlobil. Bohužel je to stále v teorii pohádek.....

algore

algore (hodnocení, recenze)

Nejsem si jistý ale nebylo toho víc dílů?? Pamatuju si to jako malej kluk. :-)

waxtrax

waxtrax (hodnocení, recenze)

Pohádka není ten správný výraz, protože se zde nevyskytuje žádný nadpřirozený prvek. Je to televizní inscenace pro starší děti. Skvělý scénář s dobrými hereckými výkony nemohou ohrozit,ani laciné kostýmy, masky a výprava doby samurajského Japonska. Vzácně kvalitní je mix pražských a brněnských hereckých es. Za zmínku stojí, že pan Donutil zde hraje přirozeně normálně a nesnaží se za každou cenu excelovat v přehrávání jako je tomu dnes.

Reklama

Reklama