Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý hráč amerického fotbalu Sean Porter pracuje v Los Angeles jako dozorce v nápravném zařízení pro mladistvé. Den, co den se potýká s problematickým chováním agresivních mladíků, kterým chybí nejen disciplína, ale také sebeúcta, naděje a pocit sounáležitosti. Znechucen tím, že není schopen jim pomoci, navrhne s kolegou Malcolmem Moorem vedení ústavu, že sestaví fotbalové mužstvo, které by mladíkům dalo pocit, že mohou být součástí celku a naučilo je odpovědnosti k sobě i ostatním. Dá dohromady tým Kilpatrick Mustangs a slíbí klukům, že i když jsou ztracené existence, pokud zaberou, mohli by zvítězit. Nebude to snadné, protože sezóna začíná za pár týdnů. Navíc dva z nich, Willie Weathers a Kelvin Owens, patří k znepřáteleným gangům a nezdá se, že by se snesli na hřišti. První zápas proti mužstvu Barringtonu dopadne přes slibný začátek katastrofálně. Sean se však nevzdává a s nesmírným úsilím se mu pomalu daří učit kluky spolupracovat. Jak se zlepšují jejich vztahy i přístup, zlepšuje se i hra a výsledky. Seana potěší zejména vítězství, kterého tým dosáhne díky spolupráci Willieho a Kelvina. Dostává se jim stále více pozornosti fanoušků, a dokonce se objeví naděje na zisk poháru. Do jejich života ale zasáhne problematická minulost... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (167)

Torision 

všechny recenze uživatele

Hodně silný film. Nic nezveličuje, nic nepřehání, jak to u filmů podle skutečných událostí bývá.The Rock se objevil v roli, ve který nikoho netluče nebo po někom nestřílí 20-ti kilovým machine gunem, nýbrž v roli ve které se musel konečně předvést jako herec. Film vypráví hodně působivě o tom, jak může fotbal v životě lidem, změnit psychiku a udělat z něj lepšího člověka. Na mě Gang v útoku hodně zapůsobil a to i díky spoustě těch neznámých mladých hercům(během filmu se mi všichni pletli,ale zahráli pěkně).80% --- " Dohodli jsme se snad jasně,že v týmu nebudou žádní vrazi,vzpomínáš?" "Dextre,5 z nich nejsou vrazi jen proto,že neuměli mířit" ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak ma niekto v poslednej dobe slušne prekvapil, tak určite Dwayne 'The Rock' Johnson. V akčnom žánre je ako doma. To mu nik nepoprie. Menej som mu však veril pred rolou v komédii 'Be Cool', kde pomerne slušne pobavil a teraz sa vyšvihol v tejto úlohe. Takže je možné, že aj obávaná infantilná úloha v 'The Game Plan' by nemusela dopadnúť najhoršie. Tento film je to vlastne taký zdramatizovaný 'The Longest Yard', s prekvapujúco dobre zvládnutým prostredím a futbalovými sekvenciami. A aj keď sú mnohé scény a hlavne rozhovory sú klišoidné, netrhajú až tak uši a oči. Tréningové pasáže a povzbudzujúce reči trénera sú napísané chvályhodne ako aj zvládnutý záver. 75%. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem v hlavní roli viděl jméno akční hvězdy "The Rock" říkal jsem si, že to bude nějaký parádní film plný přestřelek a bitek, jak už název napovídá. Ze začátku to tak i vypadá, ale po zhruba 20ti minutách sem si uvědomil, že tady půjde o něco jiného a ihned se z toho vyklube sportovní drama, u kterého jsem tušil jak bude probíhat i jak skončí ihned od začátku, ale stejně jsem těm klukům z pasťáku fandil, aby ten poslední zápas vyhráli a plný emocí věřil, že se to tak stane. The Rock si jak vydno roli mentora užil takříkajíc z podlahy, Xzibit už tam byl jaksi pro parádu. I tak je to vcelku dobrý film, který jsem ale viděl už hodněkrát i když v jiném přesto podobném podání. --- To je srandista. Pořád se směje. - Jestlipak se smál když pobodal tu babičku. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Překvapení. A to sice překvapení příjemné. To je to, co se mi právě teď v souvislosti s tímhle filmem honí hlavou. Nikdy bych nečekal, že takto pozitivně budu hodnotit film s hercem Dwaynem "The Rock" Johnsonem. V této roli je velice příjemný a sympatický, což bylo při sledování filmu velmi pozitivní zjištění. A další pozitiva se postupně kupila. Tak v první řadě je to příběh, který je zpracovaný podle skutečných událostí. Příběh, který dokáže dojmout, stejně jako zaujmout. Příběh, který nenudí a který se bude líbit i zapřísáhlým antifandům amerického fotbalu. Já tenhle sport absolutně nesnáším, dodnes jsem nepochopil pravidla a nevím, o co v tom sportu vlastně jde. Ale to v tomto filmu nevadilo, zkousl jsem to a díky tomu jsem viděl nadprůměrný film s velice zajímavým příběhem, který nás učí, že i mladí kriminálníci by možná mohli nebo měli dostat šanci ukázat, co v nich je. Co se týče hereckých výkonů, tak tam nemám žádné připomínky, mladí i ti starší herci zvládli své role dobře, obzvláště "The Rock" překvapil, jak už jsem se zmínil výše. Nečekal jsem, že mě to bude až tak moc bavit a že na ten film budu pět chválu, ale stalo se, a já jsem rád za každý kvalitnější film. Na maximální hodnocení to není, to by ten film musel být o baseballu (můj nejoblíbenější sport), nikoliv o americkém fotbalu. Ale i tak jsou to příjemné čtyři hvězdičky. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Formulka "proti prúdu idúci učiteľ vykreše z mladistvých delikventov lepších ľudí" je tu zredukovaná na celovečernú montáž kvázi epických okamihov, ku ktorým väčšina filmov skúša aj nejakú tú výstavbu. Tu však nejaká psychológia a vývoj v podstate neexistujú a sledujeme len kolekciu dojemných, motivačných, dramatických, spomalených a heroických scénok, permanentne podfarbených burácajúcim orchestrom. Pozrel som to potiac sa pod perinou a neumrel som, a strávim lacný pátos, ale odtiaľ potiaľ. Na konci sa nedozvieme ako deti dopadli po prepustení, čo by stálo za zmienku, keďže z toho čo som čítal slušný počet z nich sa vrátil k svojmu pôvodnému životnému štýlu, poniektorí z neho vykĺzli, poniektorí skúšali jedno aj druhé a jeden bol zastrelený. To by ale kazilo tú hallmarkovskú idylku. Síce je chvályhodné, že Porter sa snažil a niekomu aj zachránil život, ale bez systémového riešenia to bol len prd vo vetre a vo výsledku som si povedal, že je neuveriteľné ako katastrofálne vypatlaní, agresívni a asociálni kokoti v niektorých častiach USA žijú. Asi takto to poviem - ak by sa nejakému učiteľovi v Košiciach podarilo jednu triedu cigošov z Luníka IX scivilizovať tak, že povedzme polovica z nich sa ako-tak začlení do systému, klobúk dole. Dobrá práca. Ale nepotrebujem o tom vidieť pestrofarebnú Disneyovku, ktorá ignoruje všetok kontext a tak tlačí v sentimente na pílu, až je to človeku protivné. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Kouč Sean Porter, kterého ve filmu ztvárnil Dwayne Johnson, byl ve skutečnosti běloch. (Petulka88)
  • Vo finálovom zápase môžeme cez polčas vidieť, že stav stretnutia je 17:14, no keď dá Willie (Jade Yorker) touchdown, skóre ukazuje 21:7. (ShortyIC)
  • Vo filme môžeme vidieť, ako kouč Sean Porter (Dwayne Johnson) vymýšľa nové logo pre klub a vymyslí také, na ktorom je bežiaci kôň. Takéto logo má kanadský klub Calgary Stampeders, za ktorý v roku 1995 hrával obrancu sám Dwayne Johnson. (ShortyIC)

Související novinky

The Rock bude rychlejší

The Rock bude rychlejší

08.05.2009

A dost možná i zběsilejší. Konečně! McG sice dementoval internetové klepy o tom, že si Dwayne Johnson zahraje hlavní roli v jeho 20,000 Leagues Under the Sea: Captain Nemo (top kandidátem na… (více)

The Rock leze na skálu

The Rock leze na skálu

30.08.2007

Dříve nebo později to postihne každého filmového svalnatce náhlý přechod od drsné akce k rodinné komedii, v níž si hrdina, který předtím lámal vazy padouchů jako suché pařezy, musí poradit s hordou… (více)

Reklama

Reklama