Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravný film z období pádu Římské říše, který se nedávno natáčel i na Slovensku (Spišský Hrad, Červený Kameň). Když se začne Římská říše rozpadat, opustí mladý Romulus Augustus město a vydá se na nebezpečnou cestu, aby vytvořil legii věrných - POSLEDNÍ LEGII. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na komentářích k Poslední legii je velmi dobře vidět, co filmovým fanouškům připadá na žánru fantasy jako nejpodstatnější - to znamená výpravnost. Poslední legie je levnější záležitost, ale to mi osobně nijak nevadí. Horší je to se scénářem, který recykluje motivy už mnohokrát viděné a používá tupým způsobem řadu obvyklých žánrových klišé. Jde o případ tzv. historické fantasy, která se snaží svůj děj umístit do konkrétní historické epochy a využívá konkrétních historických postav, pohříchu nanejvýš povrchním způsobem. Jediným světlým bodem jsou áčkoví herci, kteří se sice v tomhle kousku opravdu ocitli spíše omylem, ale předvádějí slušný standart a po pravdě řečeno po herecké stránce hravě předčí řadu známých fantasy minulosti (Ničitele Conana například). Jenže co naplat, tam, kde se objevuje jako bojovnice štíhlounká krásná Indka, která bez uzadýchání vyřídí dvanáct po zuby ozbrojených hromotluků, zkušených válečníků, a tváří se přitom, že by stihla zároveň uštrykovat svetr, tam jenom krčím rameny a tvrdím, že tehnle druh pohádky už jednoduše není pro mě. Celkový dojem: 35 %. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

V tomto případě by nebylo od věci ještě před začátkem projekce výrazné upozornění, že se nebude jednat o historicky podložená dobrodružství. Zmatený divák by tak byl ušetřen horečnatého listování v encyklopediích a marného spojování souvislostí mezi posledním římským císařem a králem Artušem. I kdybych velkoryse pominula tuto nepříjemnost, další rány co přijdou, bude muset divák nést statečněji, než hrstka věrných, která protivnému malému Romulovi zbyla. Za všechny jmenujme šermířské souboje, za které by se nemusely stydět ani amatérské družiny na našich poutích, mizerný scénář a (ne)uvěřitelné herecké výkony. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Príliš nechápem tie nízke hodnotia, ale to bude asi tým, že som predlohu nečítal a na rozdiely oproti nej kašlem. Pre mňa to je príjemný nenáročný historicko dobrodružný príbeh so sympatickou partou (Colin Firth ešte pred Kingsmanom ukázal, že dokáže byť akčný líder a Aishwarya Rai je neskutočne sexy), ktorú prenasleduje zábavne prehrávajúci zloduch Kevin McKidd. S trikovou stránkou tiež nemám žiadny problém. Nie je to fotorealisticky dokonalé, ale pôsobí to pekne a trumfne to viacero drahších predigitalizovaných súčasných blockbusterov v ktorých sa kašle na uveriteľnú fyziku. Tu som proste celý čas veril, že sledujem skutočné postavy. No a akcia je na PG-13 rating dostatočne krvavá. Bavili ma hlavne tie komornejšie potýčky v prvých dvoch tretinách. Aj keď má režisér seriálové korene, tak to nie je žiadny packal. Až posledná tretina s tou hromadnou bitkou ma príliš nebavila. Bolo to také príliš tuctové. Holt, rozpočet a rating asi nič lepšie nedovolil. Ale stále to nebola žiadna tragédia. Takže celkovo príjemný film niekde na úrovni tých drahších Hallmarkovských produkcií. 6/10. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som si aspoň myslel, že tento snímok má pevný základ a stroskotalo to na peniazoch a zlej réžií, ale po tom čo som sa dozvedel na konci tohto "diela" by mal Doug Lefler predsa len ostať u TV filmov. Práve tam patrí aj táto rozprávka. Mám rád historické snímky, avšak takúto "slataninu" som už vážne dávno nevidel. Veľkolepá výprava, skvelá kamera, strih a efekty - tak o tom môžete iba ak snívať. Celý film vypada lacne, až na pár svetlých okamžikov a celkovo nemá čo ponúknuť. O herectve by som radšej pomlčal, aj keď ide o zvučné mená. Ak by som to bral ako paródiu na snímky podobného formátu, tak za 2*. Po tom, čo som sa dozvedel, že Spišský Hrad je v Anglicku... YEAH - zbytočnosť. Hlúpe prevedenie, ktoré skôr urazí ako poteší 1/10 ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Zlo. Nízký rozpočet je vidět víc, než by bylo dobré a herci se všichni tváří, jako kdyby tu byli omylem. Režisér neumí komponovat akční scény, scénáristé neumí napsat normální dialog a celé je to až příliš levné a blbé na to, aby se to vůbec dalo brát vážně. To ale tvůrcům Poslední legie evidentně nedošlo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Pro americkou verzi s ratingem PG-13 byly vystřiženy například tyto scény: uříznutí prstu Wulfila, jeho tvář po setkání s čepelí a další. (NinadeL)
  • Natáčalo sa na slovenských hradoch Červený Kameň a Spišský hrad. (emdvojka)

Související novinky

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Z Říma na skotskou Vysočinu

Z Říma na skotskou Vysočinu

26.08.2008

Může být jenom jeden! A není vyloučeno, že tím vyvoleným bude skotský herec Kevin McKidd, kterému byla nabídnuta hlavní role v chystaném remaku Highlandera. V historickém seriálu Řím, kde ztvárnil… (více)

Tintin už má obličej

Tintin už má obličej

25.03.2008

Spielberg a Jackson to s tou digitálně animovanou adaptací slavné komiksové série Tintin myslí opravdu vážně. Dokonce tak vážně, že první díl trilogie bude podle všeho dalším Spielbergovým režijním… (více)

Reklama

Reklama