Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravný film z období pádu Římské říše, který se nedávno natáčel i na Slovensku (Spišský Hrad, Červený Kameň). Když se začne Římská říše rozpadat, opustí mladý Romulus Augustus město a vydá se na nebezpečnou cestu, aby vytvořil legii věrných - POSLEDNÍ LEGII. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

klerik 

všechny recenze uživatele

Knižnú predlohu somk nečítal, ale mal som pocit, že išlo o kultovú záležitosť... Tento film je však nehorázne jednoduchá (a to aj v zmysle IQ) báchorka, ktorá nemá čím upútať a scéna s objavením "toho" meča je doslova dementná. Ak k tomu pripočítate, že existuje televízny(!) RÍM je toto priam katastrofa. Môžme si myslieť o Bruckheimerovi čokoľvek, ale svojou vykrádačkou KRÁĽ ARTUŠ pokoril "orignál". Veľká škoda... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $67miliónovTržby USA $5,933,494Tržby Celosvetovo $25,303,038║ ten slušný rozpočet tam veru len ťažko nájdete __Príbeh rovnako kostrbatý a nevýrazní ako tomu bolo u omnoho drahšom Kráľovi Artušovi(50%), rovnako tak by som označil aj súboje, tie sú miestamy až smiešne, skoro ako vystrihnuté zo seriálu Herkules(55%), za priešlap sa dá označiť obsadenie Bena Kingsleya ako Merlina, ostatné úlohy sú ako tak znesiteľné ale len ak by sa to bralo ako televízna produkcia a nie ako historický veľkofilm, lebo v takej konkurencii by to nemalo najmenšiu šancu, takže jediná možnosť ako by sa dal tento film označiť je televízna rozprávka, nič viac. Keď nie sú veľké očakávania dá sa to stráviť ale druhý krát sa asi ťažko k filmu vrátite, nebude najmenšia možnosť prečo. /35%/ ()

Reklama

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Tento titul celkem očekávaně zamířil do složky, kde skladuji filmy společnosti Asylum, novější počiny Muže s cejchou smrti a jiné zábavné skvosty a kterou jsem příznačně nazval "Filmové sračky". "Poslední legii" vévodí totální pitomost a tak ji nezachrání zajímavé lokace ani slušné obsazení, to můžu mít Kingsleyho rád jak chci a krásná Aishwarya může být stokrát miss Universe. Za ni bych tu jednu * klidně dal, ale zprznění kvalitní předlohy ji zase maže :-). ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na komentářích k Poslední legii je velmi dobře vidět, co filmovým fanouškům připadá na žánru fantasy jako nejpodstatnější - to znamená výpravnost. Poslední legie je levnější záležitost, ale to mi osobně nijak nevadí. Horší je to se scénářem, který recykluje motivy už mnohokrát viděné a používá tupým způsobem řadu obvyklých žánrových klišé. Jde o případ tzv. historické fantasy, která se snaží svůj děj umístit do konkrétní historické epochy a využívá konkrétních historických postav, pohříchu nanejvýš povrchním způsobem. Jediným světlým bodem jsou áčkoví herci, kteří se sice v tomhle kousku opravdu ocitli spíše omylem, ale předvádějí slušný standart a po pravdě řečeno po herecké stránce hravě předčí řadu známých fantasy minulosti (Ničitele Conana například). Jenže co naplat, tam, kde se objevuje jako bojovnice štíhlounká krásná Indka, která bez uzadýchání vyřídí dvanáct po zuby ozbrojených hromotluků, zkušených válečníků, a tváří se přitom, že by stihla zároveň uštrykovat svetr, tam jenom krčím rameny a tvrdím, že tehnle druh pohádky už jednoduše není pro mě. Celkový dojem: 35 %. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Fajn, tenhle film začal v Béčkových vodách, ale ještě v pěkných béčkových vodách. A jak se kodrcal ve stopáži dál, tu se sklouzl přes Céčko k Déčku, neudržel se a padal dál, ejhle mu po chvíli zamávalo eFko, Háčko, po chvíli si nabodnul zadek o měkké Íčko, aby skončil na krásném Qvéčku. Poslední legie nabízí jen barevné obrázky, po nichž se hýbají dvounohá, dvouruká a jednohlavá stvoření (to nejsou herci). Složitost doby filmařům nic neříká. Těšil jsem se, že uvidím film z mého oblíbeného archeologického období - období stěhování národů. Beru, že filmaři o této době vědí úplný hovno, ale nesnesu, když míchají gladius s kulometem. A elitní východořímský válečník jako ženská.....ehm no tak si dělá rejža legraci ne? (smích) Vlastně ne, když natočil Xenu...hm (zadumaný výraz)... Bojové souboje se podobaly akčním sekvencím z levných počítačových her (režisér na ostří našich hrdinů posílá nekonečné množství velmi lehce usmrtitelných "Gótů", (smích) kteří padají jak zralé švestky jedna báseň). Především u naší nové Xeny je to přinejmenším velmi úsměvné, i když už ve 14 letech dosáhla úrovně 7 (neutuchající smích). Nepotěšil mě ani Caesarův "Excalibur", který vypadá jako odkoupený ve vietnamské tržnici (škodolibý výraz). Podobných prodávají rákosky na stáncích mrtě. Nakonec z toho vyšel prequel k jednomu stejně špatnému hollywoodskému filmu, asi víte jakému, ne? (pláč). A jen tak mimochodem, Odoaker byl náčelník Skirů, ne Gótů. Vím, že to nikomu nevadí, ale to bychom mohli rovnou říci, že Karel IV. vládl v Rusku. (rozčilení) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Socha Gaia Julia Caesara nebyla hlavní sochou použitou v Tunisku. Taková, jakou vidíme ve filmu, byla dotvořena speciálními efekty. A především, když se socha převážela z Tuniska na Slovensko, ztratila se. (NinadeL)
  • Romulův trůn byl postaven speciálně tak, aby se patnáctiletý Thomas Brodie-Sangster nemohl dotknout země - lépe tak zahrál malého chlapce. (NinadeL)
  • Pro americkou verzi s ratingem PG-13 byly vystřiženy například tyto scény: uříznutí prstu Wulfila, jeho tvář po setkání s čepelí a další. (NinadeL)

Související novinky

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Z Říma na skotskou Vysočinu

Z Říma na skotskou Vysočinu

26.08.2008

Může být jenom jeden! A není vyloučeno, že tím vyvoleným bude skotský herec Kevin McKidd, kterému byla nabídnuta hlavní role v chystaném remaku Highlandera. V historickém seriálu Řím, kde ztvárnil… (více)

Tintin už má obličej

Tintin už má obličej

25.03.2008

Spielberg a Jackson to s tou digitálně animovanou adaptací slavné komiksové série Tintin myslí opravdu vážně. Dokonce tak vážně, že první díl trilogie bude podle všeho dalším Spielbergovým režijním… (více)

Reklama

Reklama