Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zia to má těžké: nechala ho přítelkyně, rodiče mu nerozumějí a – no jo, zrovna spáchal sebevraždu a teď žije „na onom světě“. Je to svět plný podřadné práce, sešlých barů, bývalých přítelkyň a nefungující dopravy. Jen co se v něm Zia octne, získá dva nové přátele: mazaného rockera ruského původu s podivným šarmem a inteligentní sexy naivku, která chce dokázat, že je tady omylem. V rozpadávajícím se oranžovém kombíku, který drží pohromadě pouze díky lepicí pásce, vyrazí společně na cestu, kde potkají neodolatelného Knellera (Tom Waits), který je provede poslední verzí Utopie. Film plný nečekaných zázraků a absurdního humoru ukazuje, jak je lidský život ve skutečnosti vzácný a nepředvídatelný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Vítejte ve světě, který obývají pouze posmutnělé duše lidí, kteří si dokázali sáhnout na život, vítejte ve světě, který je prostý jakýchkoliv úsměvů, ve světě nasáklým melancholií, kde ani obloha nemá tu správnou barvu a kde se v noci nedočkáte jediné hvězdy, vítejte do světa sebevrahů. Může vůbec na místě plném beznaděje vzniknout něco tak křehkého, jako je láska? Ale ano, může, Wristcutters jsou totiž dalším romantickým filmem pocházejícím z té nezávislejší oblasti amerického filmového průmyslu.Je to romance poněkud netypická, surrealistická. bizardní, černohumorná, cynická, smutná, poetická, vtipná, je to prostě všechno možné, jen ne další sterilně dojemný filmový zážitek, na to je tento film až moc originální. Vítejte ve světě, který stojí zato navštívit. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Filmy podobného ražení jsou mým šálkem kávy, takže jsem se těšil. Po očekávaném úvodu se film s každou novou postavou, kterou hlavní hrdina potkává, pomalu pěkně rozjíždí, ovšem někdy v půlce se už neobjevuje nic nového, příběhu dochází dech a když se všichni ocitnou u Knellera, přechází k sestupné tendenci. Smát jsem se nesmál, drama žádné, fantasy prvky budiž a romance docela. Možná se na to ještě někdy podívám podruhé. Ale jak říká Eugene: ''Když ti řekne, že se hned vrátí, tak už se nevrátí.'' :o) ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Těžce pohodová, úsměvně černohumorná, báječně ohudebněná nezávislá vyprávěnka, která extra potěší přítomností hudebního mága Toma Waitse, jenž zaujme hlavní ideou divného polo-světa sebevrahů - toliko velice originální, která však trpí lehkým dějovým deficitem (obzvlášť ke konci) a naprosto neinvenční filmařinou, což je na stranu druhou identifikátorem velké části indie výpotků. Přesto si mě Wristcutters omotali kolem prstíčku. 75% a lehce přitlačím na pilu, takže za 4. ()

Houda666 

všechny recenze uživatele

Veľmi kreatívny projekt chorvátskeho režiséra Gorana Dukica o zemi, kde končia všetci sebevrahovia. Samotná hlavná línia príbehu mi príde dosť predvídateľná, no nemôžem neoceniť niektoré skutočne kreatívne časti filmu (napr. Mikal, ktorá prepisovala každú značku zákazu alebo nebo bez hviezd). Hodnotenie: 75% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Milý nenápadný snímek, který se z větší části odehrává v záhrobí. Tedy na onom světě, ale těžko říci, zda jde o očistec, když je vše takové bezvýchodné, ošuntělé a ubíjející, jak by nejspíš vypadalo předpeklí. Lidé zde také chodí do práce, řeší své problémy, ale současně ví, že jsou po smrti. Tedy ne po obyčejné smrti, tady se scházejí jen sebevrazi. A jak se raduje rodina, co se zde navzájem shledala i se psem! Zia hledá svoji přítelkyni, když zjistí, že tu někde musí být, zatímco mu pod rukama vzniká něco nového. Kouzelný Tom Waits nezklame nikdy! A jaká hudba by mohla hrát v baru pro sebevrahy? Samozřejmě od Joy Division... Za úplný konec dávám hvězdu navíc, přeci jen, takhle život končí málokdy.... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Celý film je doprovázen písněmi skupiny Gogol Bordello. (Aurorka)
  • Pieseň, čo zaznie v prvej scéne "Dead and Lovely" naspieval Tom Waits. Tento herec a príležitostný muzikant vo filme rovnako stvárnil postavu Knellera. (Filip258)
  • V záverečnej scéne je možné počuť skladbu “Szomorú Vasárnap“ (“Ponurá nedeľa“) od maďarského skladateľa Rezső Seressa. Táto skladba sa po celom svete preslávila ako hymna samovrahov. (Astaroth666)

Reklama

Reklama