Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Recenze (2 140)

Stuart6 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky za překvapivý přesun sympatií od Jackmana k Baleovi a zpět. Jinak by byly tři. Čekal jsem víc. Pustím si ještě jednou a možná přehodnotím. ()

Ellush 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opět něco, co mě posadilo na zadek a na celé dlouhé dvě hodiny naprosto ovládalo veškeré moje myšlení a vnímání. Naprosto mě to zparalyzovalo. Děj filmu v závěrečných minutách graduje takovým způsobem, že jsem skoro nedýchala a nechala se strhnout rafinovaností filmové zápletky. Dokonalý trik je zkrátka geniální ve všech směrech! ()

djcremo 

všechny recenze uživatele

Kamera skvelá, scénar skvelý, výkony skvelé, hudba skvelá. Filmu proste nie je čo vytknúť až na jednú vec. Dokonalý trik, nie je až taký dokonalý. Ani aby som vedel vo co go, pomerne skoro som prekukol o čom ten trik bude a ako sa to bude vyvíjať a to mu nemôžem odpustiť a kvôli tomu musím ísť s hviezdou dole. Ale aj napriek tomu je to nadpriemer. ()

petan416 

všechny recenze uživatele

Úžasný magický film, plný kouzel, iluzí a boji mezi dvěma umělci. Neuvěřitelně dobře zahráno, skvělá výprava, akce... no prostě nejlepší film minimálně roku 2006 ! ()

Martiiiiinka 

všechny recenze uživatele

Nolana mám vážně ráda. Vážně. Jenže Dokonaký trik mě, navzdory všem pozitivním kritikám a hodnocením, vcelku zklamal. Totiž ne, že by filmu něco chybělo - naopak - špatný rozhodně nebyl. Líbily se mi herecké výkony (Bale, Caine, Bowie), kamera, hudba, výprava etc., celková pointa mě ale zdaleka nešokovala tak, jak bylo všude avizováno. Vlastně jsem si ji dala dokupy mnohem dřív, než ji sám režisér předložil. Takže i když to jinak byla opravdu skvělá podívaná, u tohoto filmu (navíc u filmu tohoto názvu) mi to prostě nestačilo... 3,5 ()

Mullholand 

všechny recenze uživatele

nolanovsky skvěle natočené a napsané drama s promyšlenou zápletkou, bohužel se mi jí podařilo náhodou prohlédnout, takže konec nebyl tak silný, jako u mementa, taky jsem trochu doufal, že bude držet reálnou linku filmu a obejde se bez mysteriózní sci-fi berličky ()

RoB23 

všechny recenze uživatele

Dva kouzelníci. Jeden druhému neúmyslně zabil ženu. Druhý ho za to chce úmyslně zničit. Podaří se mu plán nebo ho zničí vlastní posedlost? Jednoduchá myšlenka zamotaná do spleti nechronologicky natočených scén v tomto úžasném filmu. ()

vlasto24 

všechny recenze uživatele

Tak som si po čase zohnal knižnú predlohu a musím povedať, že toto je veľmi dobrá adaptácia. V dnešnej dobe doslovne okopčených originálov je dokonalý trik dokonalou výnimkou. Príbeh je z veľkej časti upravený a myslím, že to je paradoxne hlavné pozitívum. Lebo kde má kniha hlbší viacvrstvový dej (dotýkajúci sa viacerych generácii), tam má film pútavejší spôsob vyrozprávania jeho (kapánek) zjednodušenej verzie. Naviac sa mi hrozne páčila hudba, ktorá len pridávala tajomnej atmosfére. ()

Nekdojiny 

všechny recenze uživatele

Film jsem pochopil asi po hodině pitvání a musím říct, že se jedná o geniální snímek. Nolan je brilantní režisér na jehož filmy je opravdu radost se dívat a ani tento nebyl vyjímkou. ALE tak jako u jiných jeho filmů nemohu dát pět hvězd, protože ono nadšení trvá pouze a jenom po dobu sledování, respektive luštění pointy filmu. Když je totiž dokonáno nastává rychlé ochlazení, takže nakonec nepřináší nic kromě špičkové a inteligentní zábavy na jeden večer, která do druhého dne nevydrží. ()

ZAUME 

všechny recenze uživatele

Již od počátku jde film silně cítit Nolanem a myslím, že to je právě to, co dělá Dokonalý trik tak oblíbeným. Příběh dvou rivalů, neustále se předhánějících ve tvorbě těch nejšílenějších a zároveň nejprostějších kouzel, nad kterými nepřestáváte žasnout. V jednu chvíli fandíte Jackmanovi a hned na to je váš oblíbenec Bale. Prostě dokonale vytvořený snímek, který určitě stojí za to vidět. ()

Kada80 

všechny recenze uživatele

Rivalita dvou kouzelníků,kteří jsou ochotni udělat vše jen proto,aby získali tajemství toho druhého.Nolan vždycky ví jak vyprávět příběh a přitom vás ještě fantasticky napínat až do konce.Ale přece jen jsem byl na konci trochu zklamanej.Já ho čekal víc tajemnej,otevřenej a ne tak jasnej.Prostě dokonalý trik měl zůstat utajen.Proto 1* dolů,ale jinak se tomu dá jen zatleskat.NEZAPOMENUTELNÉ : Strážník - "Chcete něco říci" Borden - "abrakadabra" 85% ()

Janie. 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se kombinuje chytrý příběh s perfektními hereckými výkony (ústřední trojka Bale - Jackman - Caine je neuvěřitelná) a trochou toho tajemna a kouzel. Nolanovy filmy si sice většinou člověk doopravdy užije až napodruhé, ale když se mu dostanou pod kůži, jen tak ho nepustí. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Těžký film, u něhož chybí jednoznačně kladná postava, navíc s typicky nolanovským fantastickým prostředkem k vyjádření přirozené nenávisti až za hrob. Co všechno je člověk schopen vykonat, aby se pomstil? Ústřední dvojice (tedy trojice, pardon n-tice) hraje úžasně, S. Johansson ve své asi nejdráždivější roli a navíc stoický M. Caine a skvěle výstřední D. Bowie. Avšak přece jen něco chybí... něco co mi v tvorbě Ch. Nolana chybí vždy: Přes formální i scénáristickou dokonalost tam není cítit kousek jeho duše. Dokonalá řemeslná práce. ()

cypher 

všechny recenze uživatele

Nolan představuje další ze svých magických triků, při jehož závěrečných titulcích budete jen kroutit hlavou! A nejlepší na tom všem je, že s každou scénou budete jednoznačně pokyvovat a říkat si "Tak, budu fandit skvělému Baleovi.", jenže při další scéně vám hlavou prolétne "Dobrá, Jackman je lepší iluzionista.". A tak pořád dokola, dokud oba neodhalí svá čisla. ()

Hans07 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný film točící se kolem zajímavého tématu - kouzelnictví, magie, triků. Příběh o neskutečném sebeobětování se kvůli úspěchu, slávě, penězům a výhře nad divákem. Neustálé trumfování se mezi Jackmanem a Balem, stále lepší a riskantnější triky, to celé Vás udržuje v napětí, kdo bude vítězem tohoto souboje a vězte, že na konci Vás čeká opravdu dokonalý trik. ()

Carlos.Meo 

všechny recenze uživatele

V tomto případě nezbývá než zatleskat a vdát hold všem tvůrcům a vůbec lidem, kteří se na tomto díle podíleli, protože tady se všichni příblížili...ale co přiblížili, splynuli v takový celek, který nás nutí do tolika pocitů zároveň, že ať se bráníme sebevíc, tak do nás prostě projdou a zůstanou v nás hodně dlouho a jen tak nevyšumí. Ale proč bychom se měli v tomto případě bránit....100% ()

qwertasip... 

všechny recenze uživatele

Dokonalý trik a Iluzionista – dva filmy s podobnou tématikou a ze stejného roku (2006). Chtěl jsem se vyhnout porovnání, proč je podle mě Dokonalý trik lepším filmem, ale těžko bych psal názor o jednom, aniž bych se nezmínil i o druhém a naopak. Iluzionista je zajímavý film, který vás vtáhne do děje neuvěřitelnými iluzemi, avšak pro diváka bohužel až tak nereálnými, že jim nakonec stejnak neuvěří. Nakonec vás čeká závěrečná scéna, která nejenom příjemně překvapí, ale kde se také vše vysvětlí – nemusíte o ničem přemýšlet, řeknete si „hm, docela fajn film“, zaboříte hlavu do polštáře a půjdete spát. A právě proto upřednostňuji Dokonalý trik. Soupeření dvou kouzelníků, kteří kdysi bývali přáteli a nyní se neštítí ani vzájemného zmrzačení, mi přijde mnohem zábavnější než souboj mezi zázračným iluzionistou a podlým princem. Dokonalý trik jde však ještě dál. Nejdříve vám naservíruje spousty triků, nad kterými budete žasnout a přemýšlet (jak to sakra dělá?) a vzápětí vám poodhalí jejich tajemství, takže se dost možná sami trochu zastydíte, že i ten nejsložitější trik má vlastně naprosto primitivní vysvětlení. Zábavná podívaná končí ve chvíli, kdy se na scéně objeví největší trik (dokonce by se dalo říct „dokonalý trik“) – v tomto okamžiku bohužel musím utnout své psaní, protože bych tím vyzradil pointu (což mě ovšem nutí k zamyšlení proč vlastně píšu tenhle názor, když se z něj stejnak nic nedozvíte :D). Na konci filmu na vás, stejně jako v Iluzionistovi, čeká překvapení, které vysvětlí i tu největší záhadu, ale jak jsem se už jednou zmínil – to nestačí. Po závěrečném překvápku, kde si jen shrnete, že všechno, co jste doposud viděli, má své racionální vysvětlení, mě doslova šokovala (a docela i naštvala) poslední scéna, která úplně zbořila to, na čem si celý film už od začátku stavěl – a to je právě logika. Zatímco jsem doufal v nějaké další rozumné vysvětlení, na obrazovce mi už běžely titulky. Na různých fórech existují sice různá vysvětlení, takže záleží jen na vás, čemu uvěříte. Christopher Nolan opět ukázal, že jeho filmy patří mezi špičku. Režisér se mi směje do ksichtu, protože se zřejmě povedlo to, po čem touží každý kouzelník – zmást nás. Zkrátka se mu povedl Dokonalý trik! ()

Wladimir78 

všechny recenze uživatele

jedinou slabinou zůstávají mé subjektivní sympatie k Jackamanově postavě. Fascinující příběh - samozřejmě vyžaduje akceptaci SF prvku v tomto typu filmu nečekaném. Při prvním shlédnutí jsem dal jen 4, ale film je lepší na podruhé a třetí - paradoxně když už je pointa známá, a mohl jsem se pouze kochat vynikajícími hereckými výkony a brilantní režií. ()

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama