Reklama

Reklama

Žízeň

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Katolícky kňaz Sang-huyn sa rozhodne podstúpiť experiment a je na ňom testovaný zákerný vírus. Nastanú komplikácie a tak dostane transfúziu. Zázračne sa vylieči, no zisťuje, že transfúzna krv ho premenila na upíra. Ako katolícky kňaz tak musí čeliť láske, vášni a iným neduhom, ktoré mu boli doteraz cudzie. Spoznáva ženu Tae-joo, ktorá mu aj ako upírovi výrazne skomplikuje život. (cool827)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (220)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý hororovo ladený film od Park Chan-Wooka. Má veľmi dobrý príbeh o kňazovi, ktorý chce pomáhať a tak sa zapojí do nebezpečného lekárskeho experimentu, ktorý nikto iný neprežije a kňaz sa stane upírom, no stále si v rámci možností zachová svoju slušnosť. Časom sa zamiluje a urobí upírku aj zo svojej novej priateľky, ale rýchlo si uvedomuje, že to bola chyba. Spracovanie je celkom slušné, nemám z neho úplne ideálne pocity, potenciál bol väčší, ale aj takto som spokojný, spočiatku má film ešte pomalšie tempo a dejovo sa toho až tak moc neudeje, ale postupne sa úroveň filmu zvyšuje, pribúda zaujímavých scén a posledná polhodina je už výborná. A poteší aj veľmi dobrý záver. Krvavých scén tu až tak moc nie je, ale tie sú rozhodne vydarené. Sú správne drsné, nechýba dostatok krvi a minimálne likvidácia rodiny po spoločenskej hre je skvelá. Ale spokojný som aj s veľmi zvláštnym čiernym humorom. Herecké obsadenie je výborné, skvelý Song Kang-ho v hlavnej úlohe, poteší aj Kim Ok-bin, jedine Sin Ha - gyun by si zaslúžil lepšiu úlohu, ale aj tak nemal až tak moc priestoru. Réžia je výborná, Park Chan-wook opäť ponúka originálny pohľad na známu tému a nadmieru spokojný som aj s technickou stránkou. Thirst nie je tak pôsobivý film ako Parkova trilógia pomsty, hlavne prvá polovica by sa dala vylepšiť, ale aj tak je to veľmi zaujímavý film, ktorý nepochybne stojí za pozornosť. 75% ()

ambron 

všechny recenze uživatele

Antická tragédia po upírsky. Upírska love story po kórejsky. Park je dozaista jedným z najsvojskejších súčasných filmárov, ktorý dokáže známe témy robiť štýlovo a nápadito. Smäd je bizarná, komediálna, tragická, krvavá jazda, ktorá zábavne prepája upírsku mytológiou s antickou tragédiou, pričom diváka dokáže nadchnúť úchvatným vizuálom, nápaditou kamerou a... skvelým Kang-ho Songom. Aj keď to Parkovi trocha "vŕzgalo" v nevyváženosti aktov, svojimi zvratmi a využitím postáv v príbehu ma dokázal Smäd vrátiť do deja. Zábavný a zaujímavý počin, ktorým Park obohatil upírsky žáner. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé žánrové přístupy (horor, komorní drama, porno, vztahová komedie, Matrixem silně inspirované sci-fi) sjednocuje velmi prostá, velmi silná romantická linie. Závěr v jakémsi metaforickém prostoru, z něhož byly vyklizeny všechny materiální zbytečnosti, je zkrátka nádherný. A díky tomu úplně poslednímu škodolibému detailu přesto ne kýčovitý. Tempo filmu (zvlášť útlum v druhé třetině) mi pro noční promítání nepřišlo nejvhodnější, ale možná jsem k němu napoprvé přistupoval s nesprávným očekáváním. Po další projekci sice nežízním, ale až zaschne ještě čerstvá krev, rád se znovu nasosám. 80% Zajímavé komentáře: Adrian, seeker23, Martyr ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Bakjwi mě poměrně zklamalo, po úžasném začátku přišlo poměrně úmorné vyprávění a přesvědčování. NAneštěstí to zachraňuje naprosto bravůrní herec Kang - ho Song, v každé roli je naprosto úžasnej. Dále naprosto úžasná stylizace kamery. Ale to je asi to jediné co můžu více méně pochválit. Protože po první hodině se film dost táhne a nudí, ale jak jsem řekl první hodina je naprosto výborná. Ale když se po té hodině dostaví prakticky jen romantika začne mě to nudit. Ale zase je to lepší než to přiteplený Stmívání. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Chan Wook Park navrátil upírům respekt, o který je připravili zubatí „emíci“ ze Stmívání. Jeho Žízeň je filmem hloubavým, racionálním z hlediska přístupu ke zvolenému tématu, psychologicky propracovaným a nabízí opravdu působivý a atmosférický zážitek. Park zůstává věrný své národní kinematografii, a tak je tento snímek prostý žánrových mantinelů, osciluje mezi klasickým hororem (upírské téma, atmosféra), slasherem (obstarávání potravy), psychologickým dramatem (oddaný kněz bojující s pudy), poněkud morbidní romancí (vztah kněze a adoptované dívky) a černou komedií (tradiční Parkův morbidní humor někdy hraničící až s groteskností), přičemž výsledný film je dokonale konsistentní. Parkovi se po skvělé trilogii o pomstě a rádoby indie komedii podařilo vytvořit strhující dekadentní upířinu a já se už nemůžu dočkat, s čím přijde příště. 90% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (1)

  • Film je volně založen na románu "Thérèse Raquin" od Émila Zoly. (Chatterer)

Související novinky

Korejská žízeň v Hollywoodu

Korejská žízeň v Hollywoodu

23.05.2009

Pamatujte: Nemá smysl se rozčilovat. Hlavně klid. Oč jde? O jihokorejské hororové drama Bakjwi (na obr.), které jen před několika dny představil v Cannes Park Chan-Wook. Film vypráví příběh kněze,… (více)

Reklama

Reklama