Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (305)

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

Ten nový taxík vypadá dobře, ale to je asi tak všechno. První díl byl dobře natočený, originální a vtipný. Druhý díl byl, jak už to u dvojek býva, prostě slabší, ale taky pobavil. Bohužel si Gérard Krawczyk neuvědomil, že po slabší dvojce by měl taxík zaparkovat a v žádném případě nevyjíždět vstříc třetímu dílu, což se stalo. Potom ovšem mistr režisér natočil toto a to už nezlobte se, to pomalu přestává být vtipnééééé! A já ten taxík měl tak rád... ()

ed_wood odpad!

všechny recenze uživatele

Prvý a druhý diel boli super. Trojka už bola slabý priemer. Ale toto je dokonca ešte horšie. Slabé otrepané vtipy, ktoré už vôbec neboli vtipné. Dosť chabá zápletka a aj trošku smiešny záporák. Úplne zbytočné pokračovanie série, ktorá si už u mňa dosť pošramotila reputáciu tretím nepodareným pokračovaním. ()

Reklama

panMartin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je už opravdu přespříliš. Žádná akce v taxíku (kromě uvodní s Djibrilem Cissé). Toto pokračování je zcela hloupé a postrádá absolutně vše, co zdobilo první dva díly. Čtvrtý díl je stupidní a možná je to i tím, že jedna z mála inteligentních postav, taxikář Daniel, byl strčen do pozadí a není ani zdaleka tolik vidět jako v dílech předtím. Série, která kdyby zůstala u 2 dílů, tak by byla kvalitnější.... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Taxi 4 (tedy t4xi) si neklade za cíl nic jiného, než Troškovy Kameňáky - prostě pobavit na známé a dané téma. Když tedy zapomenete na logiku a vysoké filmařské cítění, můžete se skvěle pobavit. Už třeba úvodní "fotbalovou" scénou, která je natočena velmi vtipně. Bohužel však jen tato úvodní scéna, i když se film i nadále motá kolem fotbalu. Původní překvapení z bláznivého taxikáře a hloupého policajta už dávno odeznělo, a v novém pokračování chybí něco navíc, nějaké další ozvláštnění. Rovněž akčních scén už není tolik, i když natočeny jsou solidně. Navíc ústřední postavou už není ani taxi, ani Daniel, ani Emilien, kteří mají rodinné a rodičovské starosti, ale komisař Gilbert, který předvádí jednu potrhlost za druhou, dokonce se mu podaří se pěkně zkouřit. Pokud budete následovat jeho příkladu, i ten čtvrtý díl Taxi vám přijde báječný a skvělý. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/taxi-4.html ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zřejmě rozlučkový díl s ústřední dvojicí, protože po průserech Samy Naceriho ho už filmaři moc nechtějí obsazovat. Což se následně ukázalo v pětce. Je to velká škoda, měl jsem ho jako herce docela rád a s filmovým Emilem byli celkem zábavná dvojka této série. Jenomže ani čtverka není žádný zázrak a kvalitou je hodně podobná suché trojce. Taxi jsme si tu užili velmi málo, spíš se všechno točilo okolo debilního komisaře, který mi od dvojky lezl neskutečně na nervy a ultra drsného leč dalšího kokota belgického mafiána. Daniel se tu potloukal s dvěma dečkami, místo aby byl pořád ve středu dění, no a moje „platonická láska“ Marion Cotillard se na to vysrala raději úplně a ani se tu neobjevila – což mě mrzelo asi nejvíc, protože já tuhle ženskou prostě žeru. Ten ujetý závěr stál totálně za hovno, ale i tak zůstanu na průměrném ohodnocení za povedený začátek a pár vtipných scén a zřejmě i trošku z nostalgie, že ty dva ocasy už asi nikdy spolu neuvidím… ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • U žádného modelu vozu Peugeot 407 není možné stáhnout zadní okna úplně dolů, avšak v šesté minutě, kdy Djibril Cissé přesedá do onoho vozu, jeho zadní okna jsou stažena úplně na doraz. (Fisek)
  • Ani jeden z hercov z celej série nepochádza z Marseille. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama