Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (305)

otík 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní série Taxi, která v prvním i druhém dílu předvedla slušnou akci a dostatek humoru, měla skončit hodně slabou trojkou, kterou nad vodou zapomnění udržela pouze předtitulková scéna se Sylvestrem Stallonem a velmi podařené úvodní titulky alá Bond. Jinak to byla podprůměrná akční komedie. Bohužel Luc Besson chtěl dojnou krávu úplně dorazit a tak zplodil naprosto nudnou, neakční šaškárnu, která nudí už od úvodní dementní scény s Djibrilem Cissé a ukazuje, jak nudným způsobem jde natočit akční komedii. Zbytek už je pouze o dementní šaškování Bernarda Farcyho jako zcela praštěného komisaře Giberta. O nic víc v tom filmu snad ani nejde. Na závěr jedna akce s Petrou a Émilienem a o ničem střílečka. Auto taxi se ani nezahřeje, je tam úplně k ničemu. Tento film nemá čím zaujmout a 20 % si zaslouží snad jen proto, že jsem se párkrát slušně zasmál. Až se za to skoro stydím. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Martin Boissau (sound): 1 Black Eyed Peas "Pump it" ,2 Sniper "Quoi qu'il arrive" ,3 Kery James feat. Anissa Stili "Symphonie d'amour" ,4 Melissa feat. Akhenaton "Avec tout mon amour" ,5 J-Mi Sissoko feat. Lino "Ghetto" ,6 Bakar "Etre un homme" ,7 Shy'm "Victoire (remix)" ,8 El Matador "Génération Taxi" ,9 Tunisiano "Rien a foutre" ,10 Saian Supa Crew "Mets les gaz" ,11 K-reen feat. Ol Kainry "Anticonformiste" ,12 Médine "Les contraires" ,13 Mafia K'1 Fry "On vous gene..." ,14 Mélissa feat. Khaled "Benthi" ,15 Tairo feat. Diam's "Qui on appelle ??" ,16 Sir Samuel "Frérot" ,17 Akil "Nahreg alik" ,18 Sinik "Ennemi d'état" ,19 Nessbeal feat. K-Reen "Légende d'hiver" ,20 Rim'K feat. Gimenez.e "Hommage" ,21 L.I.M. feat. Larsen & Boulox "Taximan" ,22 Grodash "Ennemi public" ,23 Kalash L'Afro (Berreta) "Retour a la base", ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To byla jízda! Jako když nasednete do taxíku, který stojí na špalkách, protože mu zrovna ukradli všechny čtyři kola.. Samy Naceri by už měl pomalu směrovat svou drožku do kovošrotu, protože zplodiny retardovaného humoru začínají znečišťovat ovzduší a akčních scén je méně než v taxíku Aleše Hámy. Luc Besson zaslouží klepnout přes své nenechavé producentské prsty, neboť evidentně neví, kdy přestat.. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Stejně jako předchozí díly je Taxi 4 vtipná a po dějové stránce nepříliš rozvinutá komedie, která má chvilkami bohužel sklony k (sebe)parodii. Je to škoda pro tak nadějný film. Ale i přes tenhle nedostatek se každý určitě zasměje a pobaví. I po tomhle filmu zůstává Taxi dobrou sérií. Ovšem pozor, film je jen na jedno zhlédnutí, víckrát už za moc nestojí. ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

S přibývajícími díly příbývá i stupidita hrdinů, což je podle mého soudu vidět i na tom, že Marion Cotellard se účasti na čtvrtém dílu zřekla. Kdybych já viděl scénář, tak bych taky zdrhal. Čtvrtý díl je stupidní a možná je to i tím, že jedna z mála inteligentních postav, taxikář Daniel, byl strčen do pozadí a není ani zdaleka tolik vidět jako v dílech předtím. Další díly doufám nebudou na pořadu dne, je to totiž kopání hrobu a to bych tvůrcům za první dva taxi filmy nepřál. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • U žádného modelu vozu Peugeot 407 není možné stáhnout zadní okna úplně dolů, avšak v šesté minutě, kdy Djibril Cissé přesedá do onoho vozu, jeho zadní okna jsou stažena úplně na doraz. (Fisek)
  • V šuplíku na komisárstve sú počítačové hry "RollerCoaster Tycoon 2", "Test Drive Unlimited" a "Arthur et les Minimoys". Posledná menovaná je založená na animovanom filme Arthur a Minimojovia (2006), ktorý zrežíroval aj napísal Luc Besson, podobne ako tento film. Vo filme sa na PC obrazovke mihne aj originálny "Tetris" z roku 1984 či "Boiling Point: Road to Hell" z roku 2005 od Atari. (Real Tom Hardy)
  • V čase 1:20:10 vyskočí komisař Gibert (Bernard Farcy) nadopovaný kokainem se dvěma automatickými zbraněmi. Je ověšený nábojovými pásy. Avšak lze vidět, že několik nábojnic je navrtaných (je v nich dírka), takže se jedná o neaktivní střelivo. (HonzaR.)

Reklama

Reklama