Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (304)

Damiel 

všechny recenze uživatele

60 % - Člověk od toho dostane přesně to, co čeká, lehkou, vtipnou jednohubku, která se dobře stráví a druhý den se už neví, že byla pozřena. Vytušitelná šablona, která jede na zřetězení vtipných situací. Co na tom, že to jede stále ve stejných kolejích? Marná sláva, Francouzi tenhle žánr umějí. Fotbalovým fanouškům přijde k duhu minirole Djibrila Cissého :-) ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Otváracia scéna pred úvodnými titulkami (a zároveň spolu s nimi) je možno jednak tá najlepšia z celej série, no najmä úplne dokonalo zachycuje esenciu všetkých predchádzajúcich troch filmov dohromady. Po nej však nasleduje 80 minút niečoho nového, ktorého so staršími počinmi spájajú len pomerne dosť trefné odkazy na ne. Celok špatí absencia väčšej miery praktických efektov, ako tomu bolo v minulosti, v dôsledku nástupu extenzívnejšieho využívania CGI. Keď už v niektorých momentoch divák zbadá reál, rozdiel je astronomický. O bizarnosti finále snímky netreba ani debatovať. Záverečný zastavený záber úsmevu dua protagonistov, hoci asi nemienený ako "rozlúčka," tak ale retrospektívne funguje naozaj dobre, pretože päťka radšej neexistuje, všakže? (x) (∞2008/9-2011) (2013) (14.2.2014) (27.12.2016) (7.6.2017) (8.2018) (4.2.2020) (13.9.2023) (28.12.2023, sk dab) ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

No muselo to přijít... Todle je opravdu smutné. Naprostou většinu se jen kecá a není to moc vtipné. O to víc zamrzí, že potenciál byl protože pár míst se relativněpovedlo a závěrečá přestřelka je poměrně slušně bizarní - i když ti poskoci belgického mafiána jsou jako vyšití ze Sejmi eso!... Samy Naceri by měl zhubnout, než bude hrát v dalším filmu... ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak tady se mi vůbec nepotvrzuje, že Francouzi umí udělat dobré komedie. Viděla jsem jedničku a trojku. Bůhvíjaký dojem na mě ty filmy neudělaly, ale dalo se to přežít. Čtyřka je celkem děs. Zkrátka a dobře - co dělat, když vás film neúměrně nudí, vtipy vám nepřipadají vtipné a scény s honičkami jsou pořád na jedno brdo? A navíc některé postavy mi byly neskutečně protivné... Přežila jsem to, ale doprovolně si tento film rozhodně znovu nepustím. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Prozatím poslední pokračování Taxi ságy. Opět ti samí hrdinové. Tentokrát jim zatápí Belgičan. Je tak nebezpečný, že ho převáží v obleku podobném tomu od Hanibala Lectera. Nakonec se z něj vyklube nenápadný podvodníček. Komisař nám předvede nové mučící postupy francouzské policie. A závěr je ve stylu Ramba. :D ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • U žádného modelu vozu Peugeot 407 není možné stáhnout zadní okna úplně dolů, avšak v šesté minutě, kdy Djibril Cissé přesedá do onoho vozu, jeho zadní okna jsou stažena úplně na doraz. (Fisek)
  • Ani jeden z hercov z celej série nepochádza z Marseille. (Real Tom Hardy)
  • V tomto díle řídí taxikář Daniel (Samy Naceri) tehdy nový Peugeot 407, který nahradil starší model 406 z předchozích dílů. (korbitch22)

Reklama

Reklama