Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (305)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak a po pár letech tu máme další pokračování série Taxi. Tentokrát s novým autem, Belgičanama, fotballem a zase s menší porcí humoru. Tenhle díl má hlavně hodně prostoru komisař Gilbert, který se z velmi vtipné roličky dostal do ne už tolik vtipné role hlavní. No ale přežit se to ještě naštěstí dá. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak a máme tu další díl populární francouzské série a jelikož už předchozí díl nestál za nic nedalo se od tohoto dílu očekávat nic jiného. A taky, že ne. Hlavní hrdina sice změnil obstaróžní 406 na krásnou 407 ale z filmu se úplně vytratila akce (už neočekávejte žádnou pořádnou automobilovou honičku jako tomu bylo v prvních dílech) a film přešel do "komediální" části. Avšak to, že přešel do komedie ještě neznamená, že bude film vtipný. A to opravdu není. Celý film se snaží fungovat na faktu, že když budou policisté vykresleni jako maximální tupci bude to divákům připadat vtipné. Ale podle mě humor, který film nasadil nemůže rozesmát nikoho s IQ tak nad 70 a nezáchrání to ani závěrečné parodování Zjizvené tváře. Doufám, že už na nás tvůrci nevybalí další díly. ()

Reklama

Phobia

všechny recenze uživatele

Snažím se trochu zhubnout a protože pohybové aktivity nepomáhají - akorát mi z lehoučkých špeků dělají těžké svaly - rozhodla jsem se pro jiné odtučňovací metody. Anorexie nepůjde, na to moc ráda jím, ovšem taková bulimie, to je jiná! Pěkně se nažrat a pak si strčit lžičku do krku, z toho mě spolehlivě natáhne. Ale existuje ještě třetí možnost: pustit si během přijímání potravy "Taxi 4", to člověka rychle přejde chuť k jídlu! A dost možná i k životu, takže lidem se sebevražednými tendencemi tenhle telenovelovitý, prýakční, rádobyvtipný brak, plný imbecilních dialogů a nesympatických pysků, rozhodně nedoporučuji, pokud to se svým odchodem z tohoto světa nemyslí smrtelně vážně. Vydržela jsem na tu impertinentní pakárnu koukat jen několik minut, než žluč vystoupala moc vysoko a já musela jít zblízka obhlédnout sanitární keramiku, proto se zdržím hodnocení, nicméně můj averzometr nabádá k udělení odpadu. Další mínus pro francouzské odbory... ehm, občany. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Taxi počtvrté. Daniel tentokrát vyměnil svojí čtyřistašestku za novou čtyřistasedmičku, ale v akci ji uvidíte snad jen jednou. O taxi tu totiž už skoro vůbec nejde. Bláznivé dobrodružství táhne Bernard Farcy, coby komisař Gilbert, který jediný je zároveň opravdu zábavnou součástkou rachotiny s názvem Taxi 4. Naceri a Diefenthal se filmem v podstatě jen prokecají, Sjoberg nějak zmužněla, generál Bertineau zestárnul a Cotillard se na tuhle šaškárnu radši vykašlala. Kromě úvodních a závěrečných deseti minut mi už teď vše ostatní z hlavy vyšumělo. Ano, občas se zasmějete, fanoušky sportu potěší cameo Djibrila Cisseho, ale jinak nic, žádná vyloženě podařená scéna, za to spousta smradu ze spálených pneumatik, které se pár stovek metrů před cílem snaží, aby ta okoukaná popelnice, kterou vezou, alespoň tu cílovou pásku protnula. Další díl už ne, prosím! p.s.: český dabing tomu možná pomůže! ()

TheRaven odpad!

všechny recenze uživatele

Řikám si, "Viděl jsem zatim všechny díly, kouknu i na čtyrku". Výsledek: Obrovské zklamání. Čekal jsem, že už se u toho asi tolik nezasměju, ale tohle byla hrůza. Nikdy v životě jsem se u komedie tohoto typu tak nenudil. Nezbylo nic z minulých dílů, jen herci, a i ti byli tentokrát hrozní. Chybí tu především to nejpodstatnější: samotná jízda taxíkem. Ta tu byla asi jedna a ještě extrémně chudá, blbá a nepovedená, navíc počítačem zprzněná. Jediná postava, která mi bývala dříve nepříjemná, komisař, je zde skoro pořád. Nevim, ale připadá mi, jak kdyby bylo na tenhle film mnohem méně financí než na předchozí. No nic. Je mi to trochu líto, ale dlouho jsem si nebyl Odpadem tak jistý. Tenhle film si radši vymažu z paměti, nebo ho budu přinejmenším považovat za nesouvisející s trilogií Taxi. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Taxi mělo ve filmu na poznávací značce číslo 2007, odpovídající roku natočení filmu. (SallyZen)
  • Film išiel do kín vo februári 2007 a úvod filmu hovorí o potenciálnom transfere Djibrila Cissého do Olympique de Marseille. TV hlásateľ Patrick Poivre d'Arvor dokonca aj spomína čiastku vo výške 60 miliónov eur. V realite skutočne Cissé prestúpil do OM v lete roku 2007 z anglického Liverpoolu, čiastka však bola "len" 9 miliónov eur. (Real Tom Hardy)
  • Prvý film zo série, v ktorom sa neobjavuje dnes už ikonická skladba "Misirlou" od Dicka Daleho. Namiesto nej je použitá skladba "Pump It" od skupiny The Black Eyed Peas, ktorá ju sampluje. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama