Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Margot (Marie-Josée Croze) byla brutálně zavražděna sériovým vrahem. Její muž Alex (François Cluzet) se z této tragické události nemůže dlouho vzpamatovat a uzavírá se do svých vzpomínek. Po osmi letech dostane anonymní e-mail. Po jeho otevření uvidí tvář ženy stojící uprostřed davu. Záběr je natočený v reálném čase a trvá jen několik vteřin, Alex přesto její tvář okamžitě pozná. Je to Margot... Guillaume Canet ve svém druhém celovečerním filmu (debutoval snímkem Mon idole, 2002) vychází z literární předlohy Harlana Cobena (Tell no one). Zachycuje v něm pocity a vnitřní krizi člověka, jenž je vtažen do záhadného světa polopravd, který mu však neustále uniká. Alex se nedokáže vymanit z idylických vzpomínek na šťastnou minulost. Možná právě v nich je ale ukryt klíč k tajemství... To vše na pozadí napínavého kriminálního příběhu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Nudná, zbytočne dlhá francúzska kriminálka, ktorá priniesla so sebou veľmi biedne herecké výkony, stereotypnú zápletku a záver tak trápny, že som uvažoval nad hodnotením odpad. Nakoniec ma od toho odradilo zopár akčných scén, inak neprekvapilo by ma ak by tento režisér dokázal z tohto filmu vytvoriť seriál rozmerov Dallasu či Cestou slávy. Nie kažá franúzska kriminálka sa vydarí a Nikomu to nepovedz je toho názorným príkladom. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Alex (výborný Francois Cluzet) je v řiti. Před pár lety mu totiž brutálně zavraždili půvabnou manželku a on se s tím faktem pořád nemůže vyrovnat. Po osmi letech, kdy se chudák čím dál častěji uchyluje k láhvi a jediný smysl jeho života představuje často nevděčná práce pediatra, mu přijde anonymní e-mail. Otevře ho a nemůže věřit obsahu videozáznamu, který mu Quicktime přehrává. Dál nebudu spoilerovat, ale vězte, že jsem vám přiblížil teprve samotný začátek filmu, a vás v průběhu čeká nejedno překvapení.  Vše se zlomí někde v polovině, kdy režírující Canet zamachruje velkolepou honičkou (nechápu, jak ji za těch pár peněz natočil), jako podkres se rozezní pecka od mojí milované Groove Armady a vy si začnete kousat nehty při tvoření vlastních teorií, jak to celé vlastně bylo. Udělalo mi to radost a Canet je borec. ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Překombinovaný scénář? Ale jděte, vždyť se ve finále všechny rozdané karty řádně odkryjí a celý zamotanec se vysvětlí! Obdivuji, že rejžánek Guillaume Canet dokáže po celé dvě hodiny udržet pozornost, která je prošpikovaná notnou dávkou napětí. V hlavní roli tu skotačí jeden z pánů Nedotknutelných na vozíčku, pardon, vlastně François Cluzet a musím konstatovat, že hodně pěkně na pána. Rozjezd mi ani zas tak pomalý nepřišel, protože první zápletka je naservírovaná v počátečních minutách stopáže. A co vlastně od filmu čekat? Solidní thriller s detektivními prvky proložený tajemnou atmosférou při rozplétání nejasností hlavního hrdiny. Me gusta! ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia tohto diela na mňa síce sprisahanecky žmurkli: "nikomu to neříkej", ale ja vám to povedať musím... Ak nechcete zabiť viac ako dve hodiny života lúštením nezmyselnej krížovky, kašlite na to. Ja som si za vás tú prácu dal a tak vám hneď prezradím tajničku. Znie takto: "Nikomu to neříkej, jakou blbost sme to natočili". ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Krásně zamotané a správně dávkované až do samotného závěru. Miluju, když je všechno vysvětleno na konci a já si můžu střípky skládačky konečně poskládat do mozaiky, která tak nabere definitivního smyslu. Moje mysl nepotřebovala poletovat po všech čertech, ale byla při vědomí a udržovaná v neustálém napětí. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Okrem metropoly Paríž prebiehalo filmovanie snímky aj v departemente Yvelines. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama