Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim a Grace jsou kamarádi ze stejné školy. O prázdninách se rozhodnou podniknout výlet autem napříč Spojenými státy. Jejich dobrodružství se během jedné tmavé deštivé noci změní v horor. U silnice spatří muže v dlouhém plášti, promočeného na kost. Vezmou ho do auta a záhy zjistí, že je nezastavil proto, aby je požádal o svezení. Pro Johna Rydera (Sean Bean) je stopování velmi krvavým koníčkem. Všichni dobrosrdeční řidiči a spolucestující, kteří ho pozvou do svého auta, končí s proříznutým hrdlem. To však neplatí pro Jima a Grace. Pro ně má tajemný stopař připraven daleko pikantnější a ďábelsky zábavný plán... Stopař je remakem slavného kultovního hororu z roku 1986. Producentem filmu není nikdo menší než Michael Bay, jehož filmografie v roli producenta a režiséra zahrnuje takové divácké hity jako Armageddon, Pearl Harbor, Mizerové I a Mizerové II, Skála nebo Texaský masakr motorovou pilou. Do hlavní role šíleného stopaře obsadil jedinečného Seana Beana (Ostrov, Troja, Pán prstenů: Společenstvo prstenu), který jako chameleon dokáže stejně přesvědčivě zahrát něžného milence jako mrazivě nelítostného vraha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Remakom som sa nikdy nebránil, ale veľmi často sme svedkami poriadnych prúserov. Česť výnimkám ako v poslednej dobe napr. Skutočná kuráž, ale kto videl remake Barbara Conana vie o čom hovorím. Sean Bean bol skvelá voľba, ale to je jediná pozitívna vec na filme. Mnohé scény sú doslova okopírované, mnoho dobrého tu však chýba, vrátane vražedných očí R. Hauera, aj keď sa S. Bean držal statočne. Najviac však chýba tá bezvýchodisková atmosféra originálu. Záver je oproti originálu dosť pozmenený, miesto chlapa prežije mladá kočka. Tá pekná modelka to v závere vyrieši brokovnicou! Nikdy ju nedržala v ruke, ale strieľa suverénne ako stará profesionálka...Záver riadne posrali, s originálom sa to nedá porovnať. Ten má i po rokoch mrazivú atmosféru, úžasný soundrack a R. Hauera, ktorému z očí neodčítate či vám chce kúpiť hamburger alebo podrezať krk...Načo taký remake? Keby som nevidel originál, možno by som hviezdu pridal, ale takto mi svedomie nedovolí. 40%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jelikož původní Stopař patří mezi moje nejoblíbenější filmy, tak jsem samozřejmě celou dobu srovnával a musím říct, že jsem byl trochu zklamán. Děj byl sice obohacen o dvě hlavní postavy, které pronásleduje šílenec, ale tahle dvojka mi moc neseděla. Zatímco v původním snímku jsem si psychologickou hru kočky s myší užíval, tak tady mě rušila až zbytečně moc protlačovaná akčnost, která mi moc neseděla. Herečka pěkná, ale spíš se hodí do nějakých komedií, než psychothrilleru. A záporák neměl takové kouzlo jako Hauer, byl o třídu horší. ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Ďaľší hororový remake? Žiadne skutočné prekvapenie sa nekoná. Avšak originálny scenár ostal a zostalo to napoly slušné. Aj keď nový stopár neponúka nič nové, vzhľadom k originálu sa dostatočne zachová pôvodný príbeh a tak celková dĺžka filmu nenudí a s očakávaním môžem povedať, že sa nový stopár podaril. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Překvapivě solidní (byť jinak samozřejmě zbytečný) remake je slušně natočený a má docela atmosféru. Ty nejlepší scény jsou samozřejmě překopírované z originálu, ale dobře jsem se bavil, byť Sean Bean na Hauera samozřejmě nemá. Nejvíc mě ovšem vyděsila scéna, z které vyplývá, že Michael Bay se svého pitomého nápadu na remake Ptáků nejspíš nevzdá. ()

predators 

všechny recenze uživatele

No jo, zkuste říct "ne!". Až do té chvíle, kdy dojde na dělení Jima na dvě části šlo o celkem chytrou honičku stopaře a dvou vysokoškoláků. Až po tuto část jsem byl ochoten drobné logické nedostatky prominout, ale... Nebudu budoucím divákům kazit dojem tím, že vyslepičím tuto důležitou událost, ale chování těch poldů a té holky jsem trochu nechápal. Spolupodílení M. Beye je znát především v oněch honičkách, které jsou doprovázeny efektními nálety, přelety a salty...aut. Jo, skupinka sympatických herců, napínavý děj a krajina Nového Mexika za tu podívanou stály. 73% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Častý predstaviteľ záporných postáv, americký herec Neal McDonough (Kráčajúca skala) stelesnil po dlhom čase kladnú postavu – poručíka Esteridgea, jediného muža zákona presvedčeného, že za vraždami v kraji nestojí zamilovaný párik, ale tajomný cudzinec (Sean Bean). (tron)

Související novinky

Kdo s kým a za kolik

Kdo s kým a za kolik

16.01.2007

Staré pořeklo říká, že méně je někdy více. Ano, je to pravda, někdy je skutečně lepší se krotit, vážit každé slovo a dělat vše se zdravou mírou. Na druhé straně... v každém z nás je kousek megalomana… (více)

Reklama

Reklama