Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962, Baltimore, USA. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) navzdory svým nepřehlédnutelným tělesným rozměrům miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show Cornyho Collinse (James Marsden). Na cestě za splněním svého snu ji sice podporuje otec Wilbur (Christopher Walken), ale Tracy musí překonat řadu překážek, které nesouvisejí jen s jejími tělesnými proporcemi: počáteční odpor své podobně tělnaté matky Edny (John Travolta) nebo nenávist televizní producentky Velmy (Michelle Pfeiffer) a její protěžované dcery. Tracy pak dokonce začne bojovat i s rasovou segregací, která ve společnosti vládne. (Damiel)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (298)

Katullka 

všechny recenze uživatele

Tahle ujetá parodie na všechno v čele s vedením, kteří původním filmů jsou tváře, je tak hrozně absurdní, až je to krásné. Zasadit do populární píčoviny vztah k rasismu a obezitě, je neuvěřitelné a já stále koukám a nedokážu uvěřit. Vnímavější divák uvidí nejen krásnou stupiditu, ale i podstatu její, což je prostě krásné a mě se to fakt líbí! ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Pěknej pestrobarevnej muzikálek zasazenej do 60. let,občas působí dost kýčovitě a občas i trapně,ale většinou hodně vtipně a příjemně.Máte rádi Pomádu (nevztahuje se k debilní dvojce)? Pak si myslím, že vám tohle určitě padne do noty. A určitě se nenechte odtradtim tím, že Travolta tu hraje obézní maminu a vypadá jako dost zanedbanej travestita. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Muzikálům neholduju, tudíž ten který mě v sedačce donutí poklepávat melodie do opěradel má u mě vyhráno. Ten Shankmanův mě chytnul tak jako žádný jiný za poslední roky a ač to dějově připomíná třídního prosťáčka, je to herecky natolik dobře obsazené a odehrané, hudebně a textově maximálně zábavné a hlavně, geniálně choreograficky zatančené, až mě to do toho velkého kolotoče bralo s sebou. Rozumově za 4, ale ten po prvním čísle odešel, tudíž hodnotím srdcem a to jasně za 5 bodů! ()

predators 

všechny recenze uživatele

Zábavné nejen pro milovníky hudby a tance. Má to šmrnc, dobře se na to dívá a ještě lépe poslouchá. Herci zvládají své role na jedničku a barevné prostředí 60. let navozuje tu pravou muzikálovou atmosféru. A dokonce jsem se několikrát zasmál... Zajímavosti: J. Travoltu jsem ze začátku vůbec nepoznal. Pak už teda ano... / Momentů, kdy si Ch. Walken "ulevil", bylo mnohem více. Víme však jen o jednom. :-) 70% ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Písniček tam bylo na můj vkus moc, asi proto, že mě ani trochu nebavily a taneční čísla mi přišla k uzoufání nudná. Příběh je prostinká pohádka o tlusté holce, která přes tanec ke štěstí přišla. Proč hrál Travolta její ještě tlustší matku jsem taky nepochopila (pořád jsem čekala, že smysl bude v tom, že tam rozbalí nějaké úžasné taneční číslo, ale to se nestalo). A v samém závěru se nám tu objevil ještě rasový problém. No pro mě to tedy nebylo ani zábavné, ani chytlavé a už vůbec vtipné. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • V cameo rolích se objevili Ricki Lake (která hrála Tracy Turnblas v prvním filmovém zpracování Hairspray (1988), režisér Adam Shankman a skladatelé Marc Shaiman a Scott Wittman jako hledači talentů v závěru filmu. (Galadriel)
  • Po té, co se do sebe Penny a Seaweed zamilují, Penny zpívá „And if they try to stop us, Seaweed/We'll call the N-double A-CP," („a pokud se nás pokusí zastavit, Seaweede, zavoláme NAACP“). To má být narážka na to, že až do roku 1967 byl v 17-ti státech, včetně Marylandu, zakázán mezirasový sňatek. Film se odehrává v Baltimore v Marylandu, proto vztah Penny a Seaweeda nebyl jen neobvyklý, ale fakticky i nelegální. (Galadriel)
  • Kvůli své roli musel Zac Efron přibrat 7 kilogramů na váze. (Siriuss)

Související novinky

Jim Carrey je Ďábel

Jim Carrey je Ďábel

28.02.2009

Hugh Jackman to na Oscarech řekl jasně: „Muzikál je zpět!“ Když nějaký film s rozpočtem 52 milionů i navzdory mizerným kritikám vydělá celosvětově téměř 600 milionů (ano, řeč je o Mamma Mia!),… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Noc v muzeu... s pannou

Noc v muzeu... s pannou

19.09.2007

A zažijí ji Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy. Už na základě této důchodcovské sestavy je vám asi jasné, že nepůjde o nic převratně pikantního. Vlastně vůbec The Lonely Maiden má… (více)

Reklama

Reklama