Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962, Baltimore, USA. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) navzdory svým nepřehlédnutelným tělesným rozměrům miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show Cornyho Collinse (James Marsden). Na cestě za splněním svého snu ji sice podporuje otec Wilbur (Christopher Walken), ale Tracy musí překonat řadu překážek, které nesouvisejí jen s jejími tělesnými proporcemi: počáteční odpor své podobně tělnaté matky Edny (John Travolta) nebo nenávist televizní producentky Velmy (Michelle Pfeiffer) a její protěžované dcery. Tracy pak dokonce začne bojovat i s rasovou segregací, která ve společnosti vládne. (Damiel)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (298)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Muzikály příliš nemusím. Tady je to navíc umocněno o zatučnělou malou nadšenkyni. Chápu, že tvůrci chtěli vybrat někoho s antisportovní postavou, ale nechat obsadit do hlavní role tlusťoučkého nosorožce zvalchovaného kombajnem s vynuceným "jokerovským" úsměvem, to se mi prostě příčilo. Vypasenej Travolta ušel, tradičně dobří byli Pfeiffer a Walken. Jinak každá minuta se mi neskutečně vlekla, připadá mi, že jsem na to začal koukat před třemi týdny. Choreografie také nic moc, že by mi to nějak zvedlo náladu nebo že bych měl chuť začít kroutit boky, to tedy ani náhodou. Barevné to možná je, ale já tohle viděl jen černobíle. Spíš černě... 75 miliónů dolarů(rozpočet)/200 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Politicky korektní muzikál o splněných snech a vítězství dobra (Tracy) nad zlem (producentka a její dcera). Jednoduchý a snadno předvídatelný příběh je zde oděn do velmi líbivého kabátku, který však neuráží, ale naopak pobaví. Nadhled a hravost je hlavní devízou tohoto snímečku, ktery evidentně nemá žádnou ambici - jedině snad střílet si z vlastních (rozuměj amerických) spoluobčanů... Reflexe někdejší segregace černých může snad trochu působit křečovitě, zato u reklamních sloganů a propagace laku na vlasy, kterými moderátoři tanečních pořadů nešetřili, jsem se vyloženě bavil. Hezky tím vyjádřili samu podstatu televize :-) Hudba a tanec... to šlo trochu mimo mě... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Od prvni do posledni minuty energii nasaklej muzikal, kterej je v prvni pulce rozjuchana vesela jizda, ale v druhy to bohuzel trosku spadne do reseni prav cernochu a obcas to tak ztraci na zabavnosti, cemuz ani nepomaha delka skoro dvou hodin. Ale jinak choreografie je fajnova, pisnicky skvele chytlavy a herecka sestava prakticky elitni, skvele natvrdlej Walken, tlustej (tlusta) Travolta, kterej sice nez oskliva tlusta zenska furt vypada jak Travolta v tlustym oblecku, ale budiz. Pak je tu prekvapive docela fajn Efron, perfektni Marsden a dobra zaporacka Pfeiffer. Proste jednoduchej, ale chytlavej a povedenej muzikal. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Takhle parádně rozjetý a roztančený muzikál jsem neviděl, ani nepamatuju! Navíc přišel od režiséra, od kterého jsem nic zajímavého nečekal. Travolta a Walkenem mají parádní romantické číslo a ani při něm nevypadají teple (BTW: Travoltova maska je dokonalá). Debutantka Nikki Blonsky v hlavní roli bez problémů utáhne většinu filmu. Michelle Pfeiffer stále vypadá lépe než většina o polovinu mladších bárbín. Jedno z pozitivních překvapení roku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tracy jde jako první z této domácnosti na konkurz. Tancovat v tom pořadu je její sen. Navzdory své matce J. Travoltovi…. Veselé (opravdu !) veselé písničky. Melodie, taneční choreo a samozřejmě texty. A role J.Travolty. Spolu s Ch.Walkenem jsou dvojka k pohledání. Jelikož je děj příběhu jasně nasměrován, můžete se plně soustředit hlavně na tyto atributy. A je se (včetně neustále ,,vtipkujícího“ J.Travolty) na co koukat. Nejsem bůhví jaký sledovatel muzikálů, ale tohle mne dostalo. A to předváděný hudební styl není zrovna můj ,,šálek kávy“. Těžce jsem ,,kousal“ hlavně ,,černou“ muziku. Ale přetrpěl jsem pro mne méně záživnou střední pasáž a závěr mi byl odměnou. Tak neváhejte a spolu s malou tlustoprdkou nahlédněte zpátky do let co začínají šestkou…. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Ve scéně s hodinou zeměpisu učitelka zmiňuje, že Everest není nejvyšší geografický bod na Zemi. Chce znát skutečné nejvyšší místo, jenže odpověď se nedozvíme, protože zazvoní zvonek. Odpověď je Mt. Chimborazo v Ekvádoru. Tato hora je nejvzdálenějším bodem od středu země, přestože její nadmořská výška je menší než u Everestu. (Galadriel)
  • Většina herců přezdívala písni „You Can’t Stop the Beat“ „You can’t stop to breathe“ (nemůžeš přestat dýchat), kvůli rychlému textu. Jedinou výjimku tvořila Queen Latifah, které tento rychlý text nečinil sebemenší problémy díky jejím zkušenostem s rapem. (Galadriel)

Související novinky

Jim Carrey je Ďábel

Jim Carrey je Ďábel

28.02.2009

Hugh Jackman to na Oscarech řekl jasně: „Muzikál je zpět!“ Když nějaký film s rozpočtem 52 milionů i navzdory mizerným kritikám vydělá celosvětově téměř 600 milionů (ano, řeč je o Mamma Mia!),… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Noc v muzeu... s pannou

Noc v muzeu... s pannou

19.09.2007

A zažijí ji Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy. Už na základě této důchodcovské sestavy je vám asi jasné, že nepůjde o nic převratně pikantního. Vlastně vůbec The Lonely Maiden má… (více)

Reklama

Reklama