Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962, Baltimore, USA. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) navzdory svým nepřehlédnutelným tělesným rozměrům miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show Cornyho Collinse (James Marsden). Na cestě za splněním svého snu ji sice podporuje otec Wilbur (Christopher Walken), ale Tracy musí překonat řadu překážek, které nesouvisejí jen s jejími tělesnými proporcemi: počáteční odpor své podobně tělnaté matky Edny (John Travolta) nebo nenávist televizní producentky Velmy (Michelle Pfeiffer) a její protěžované dcery. Tracy pak dokonce začne bojovat i s rasovou segregací, která ve společnosti vládne. (Damiel)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (298)

Janek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem hodně a dostavilo se spíše mírné zklamání. Hairspray boduje v jednotlivých částech, bohužel ne vcelku - na to je děj příliš pitomý. Ovšem hezky pitomý. Některé scény jsou výborné a nadsadil bych zejména černošská čísla, která jsou neuvěřitelně zběsilá a mají tu správnou šťávu. Tu šťávu, kterou pro mě Hairspray jako celek postrádá. Možná by to napravilo zkrácení stopáže. A pak je tu samotná hudba Marca Shaimana. Rozhodně se mi chytlavý a návykový soundtrack k South parku líbil mnohem víc. Ve snímku je jen několik málo písniček, při kterých bych si dovedl podupávat. Ale pořád tu je nějaký ten silný náboj, s kterým se dostaneme až na konec. Z herců mě překvapil James Marsden. Rád bych si pustil některé scény znovu (a takový třicetiminutový sestřih by mohl být fantastický), ovšem na celý film bych se už nepodíval - toť můj postoj. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Politicky korektní muzikál o splněných snech a vítězství dobra (Tracy) nad zlem (producentka a její dcera). Jednoduchý a snadno předvídatelný příběh je zde oděn do velmi líbivého kabátku, který však neuráží, ale naopak pobaví. Nadhled a hravost je hlavní devízou tohoto snímečku, ktery evidentně nemá žádnou ambici - jedině snad střílet si z vlastních (rozuměj amerických) spoluobčanů... Reflexe někdejší segregace černých může snad trochu působit křečovitě, zato u reklamních sloganů a propagace laku na vlasy, kterými moderátoři tanečních pořadů nešetřili, jsem se vyloženě bavil. Hezky tím vyjádřili samu podstatu televize :-) Hudba a tanec... to šlo trochu mimo mě... ()

Reklama

Silence 

všechny recenze uživatele

Přestože je Hairspray totální ztřeštěná ptákovina, dokáže toho využít ve svůj prospěch a v podstatě celou stopáž nabíjí pozitivní energií a ještě teď mne bolí koutky od permanentního "dětsky šťastného" úsměvu. Kolik filmů tohle dokáže? Tak dlouho tu chyběl opravdový muzikál, ve kterém se repliky opravdu spíše zpívají, než odříkávají. Opravdu mi to sedlo do noty a hlavně do rytmu. Chytlavé, zábavné, překvapivě dobré. Bodíky strhávám pouze za už i na mne trochu přestřelený závěr a několik laciných momentů, bez kterých by se film v klidu obešel. 8/10 ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Takhle parádně rozjetý a roztančený muzikál jsem neviděl, ani nepamatuju! Navíc přišel od režiséra, od kterého jsem nic zajímavého nečekal. Travolta a Walkenem mají parádní romantické číslo a ani při něm nevypadají teple (BTW: Travoltova maska je dokonalá). Debutantka Nikki Blonsky v hlavní roli bez problémů utáhne většinu filmu. Michelle Pfeiffer stále vypadá lépe než většina o polovinu mladších bárbín. Jedno z pozitivních překvapení roku. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

S podobným nádechem jako Pomáda (asi to bude tím, že se jedná o snímek ze stejné doby), ovšem Travolta si tu tentokrát ironicky nezahrál školního drsňáka jako hlavní postavu (což by po několika desetiletích od Pomády ani nešlo), ale obtloustlou matku hlavní postavy. No což, role mu z nějakého důvodu docela sedla... Hairspray sice není nikterak uchvacující film, ale je zábavnou, barevnou a svým tancem docela chytlavou podívanou. ~(3,3)~ ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Postava Amandy Bynes, Penny, jí nepřetržitě lízátka. Amandin otec, který je zubař, měl velké obavy o zdraví jejích zubů, protože odhadem prý vycucala 40 lízátek denně. (Galadriel)
  • Šaty Penny Pingleton v písničce „You Can’t Stop the Beat“ byly ušité ze závěsů v jejím pokoji. (Galadriel)

Související novinky

Jim Carrey je Ďábel

Jim Carrey je Ďábel

28.02.2009

Hugh Jackman to na Oscarech řekl jasně: „Muzikál je zpět!“ Když nějaký film s rozpočtem 52 milionů i navzdory mizerným kritikám vydělá celosvětově téměř 600 milionů (ano, řeč je o Mamma Mia!),… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Noc v muzeu... s pannou

Noc v muzeu... s pannou

19.09.2007

A zažijí ji Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy. Už na základě této důchodcovské sestavy je vám asi jasné, že nepůjde o nic převratně pikantního. Vlastně vůbec The Lonely Maiden má… (více)

Reklama

Reklama