Reklama

Reklama

V temném lese

  • Španělsko Bosque de sombras (více)
Trailer

Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese... který tak dobře znají! (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Násilí vedoucí člověka až za "point of no return" aneb baskické hvozdy, Oldman s kartáčem pod nosem a náměty, které už dávno kdosi zpracoval a líp. Zručně natočený thriller doplácející na nejasnosti v logice i motivaci, v němž zaujal (krom Garyho) snad jen westernový závěr s hracím strojkem. Doufám, že za ten nápad dostal režisér pár dolarů navíc.. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V tomhle temném lese divák spolehlivě nezabloudí, kvůli zajímavému hereckému obsazení a neotřelému námětu, jež apeluje na realistické pojetí. Mrazivý thriller s bezútěšnou atmosférou se odehrává v roce 1978 na severu Španělska a čtyřem přátelům (Oldman, Ledoyen, Considine a Sánchez-Gijon) se idylický pobyt na odlehlé usedlosti rázem změní poté, co objeví v lese zuboženou holčičku zamčenou ve zchátralém domě, a s kterou bylo nakládáno jako se zvířetem. Události se dají do pohybu v okamžiku, kdy místní usedlíci zjistí, že holka zmizela a začnou na výletníky pořádat hon. Sice se nedozvíme, proč vlastně malou holku tak nelidským způsobem týrali, ale napětí, hutné atmosféry a skvělých hereckých výkonů, včetně výtečné španělštiny Garyho Oldmana a pohledné Virginie Ledoyen, si užijeme do sytosti. Zajímavý thriller s nepříliš optimistickým závěrem. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Strašáci Plivou na tvůj hrob:) Aneb další variace na téma podivných vesničanů v podivném městečku. V temném lese na Vás nečeká žádný strhující děj s šokujícími zvraty, nýbrž se jedná o zcela průměrně zpracované téma. Film však disponuje slušným hereckým obsazením, zejména tím mužským, jistou atmosférou a krásnou přírodou. Gary Oldman a Paddy Considine táhnou celý děj, jak svými charaktery, tak výkony. Na druhé straně je zde Virginie Ledoyen, která je tou nejotravnější postavou v celém příběhu. Možná půvabná, ale jinak zcela nesympatická, protivná, nechápavá a věčně ustěžovaná. Zato slyšet Garyho mluvit španělsky, je blaho pro uši i zrak:) Závěr je takový nijaký a kdo očekává nějaký ten šokující závěrečný zvrat, bohužel se nedočká. Spravedlnost bude vykonána a hříšníci učiní pokání nad svými činy:) ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Dva roky jsem čekal, jestli se líní čeští ditributoři konečně rozhodnou uvést tenhle film na DVD. Marně. I když je k sehnání snad ve všech našich sousedních státech (myslím kromě Slovenska). Proto mi jej musely dopřát prostředky jiné (vy-víte-které). Zkráceno: úžasná kamera a zvuk - řemeslná práce radost pohledět/poslouchat. Funguje budování napětí, bezchybný střih a dobří herci (Gary Oldman nezklame, za půlkou má jeho postava nejspíš zajímavější příběh než zbytek tlupy). Delší verzi bych si rád někdy sehnal. Prostě moc příjemné překvapení s trošku divným koncem. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Tak v žádném případě se nejedná o horor, ale spíše o thriler. Film není špatný, ale bohužel občas příliš zdlouhavý a tím i nudný. Postrádám tu větší napětí a vadí mně občasné nelogické jednání hlavních postav. Přes to všechno se na film dá celkem v pohodě dívat a překvapivě jsem se občas slušně bavil. Celý film o dost zvedla přítomnost Garyho Oldmana. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama