Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináctiletá Adriana je unesena obchodníky, kteří na lidském „zboží“ vydělávají milióny dolarů. Její sedmnáctiletý bratr Jorge se na vlastní pěst vydává po stopě únosců. Potká se s Rayem (Kevin Kline), texaským policajtem, kterého zločinci připravili o celou rodinu. Společně pronikají na nebezpečnou půdu sítě mezinárodních obchodníků se sexem mezi Mexikem a Spojenými státy. Pronásledování Adrianiných únosců je vede ze španělské čtvrti Mexico City až na tajnou internetovou aukci se sexuálními otroky v Americe. Musí vyhrát závod s časem než bude Adriana prodána a navždy zmizí v nelítostném podsvětí. A to je místo, ze kterého se vrací jen málo obětí...

Scénář k filmu (ne)lidský kšeft napsal Jose Rivera, který již má na svém kontě nominaci za scénář k filmu Motocyklové deníky. Příběh unesené dívky je inspirován článkem Petera Landsemana The Girls Next Door, který vyšel v New York Times Magazinu v roce 2004. Roli policajta Raye ztvárnil Kevin Kline, držitel Oscara za nejlepší vedlejší herecký výkon ve filmu Ryba jménem Wanda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

bourec 

všechny recenze uživatele

Film Trade je docela zajímavej,ale spíš než kriminálka je to drama.Spousta silnejch momentů,nic na efekt,je vidět,že tohle moc komerce neni.Ale právě ta určitá komornost filmu mi trochu vadila,dost sem u filmu skřípal zubama,myslim ,že kdyby režisér přitlačil na pilu,byla by to pecka jako hrom .Ale jinak dobrej počin,u kterýho sem se s přimhouřením oka nenudil.60%. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Závažné téma. Ročně se údajně prodá za hranice za účelem nucené prostituce 1 000 000 lidí. Většinou dívek, chlapců a mladých žen. Tento neblahý obchod hodně kvete na mexicko-amerických hranicích, jako je popsáno v tomto filmu. Zde je spousta dobrých náhod a velmi pozitivní konec, což se v reálu asi příliš nestává. Nutno ocenit skvěle stvárněné role Adriany (Paulina Gaitan), Veronicy (Alicja Bachleda) a Jorgeho, Adrianina bratra (Cesar Ramos). ()

Reklama

faana21 

všechny recenze uživatele

Začátek slibný, zbytek slabý. V příběhu najdeme bot asi jako u Bati, jen s tou kvalitou si už nejeden divák nezadá. Což je škoda, protože náměť je vpravdě silný. Míra nereálnosti je značná, nicméně odhlédneme-li od tohoto faktu, film diváka strhne. A co teprve reálná skutečnost... hrůza jen pomyslet... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

11.2.2011 ~ Když se řekne obchod s bílým masem, je to jen slovní spojení, stejně jako "inflace rychle roste" a "zdraží se elektrika a plyn". Neovlivníte to a nejste z toho nadšeni. Jenže ono je to svinstvo. ~ Tenhle filmek o tom, jak to chodí v Mexiku a USA, není nic extra. Některého jeho části jsou ale vyšperkované dobře. Setkáváme se tu s několika příběhy, navzájem propletenými a spojenými právě utrpení prodeje lidí, žen a dětí, na sexuální otročinu. Kupuje si je kdo chce, kdo může a kdo na to má. A tak je tu příběh dvou mladých dívek, cestujících za dobrodružstvím, kdy netrvá moc dlouho a zůstává jen jedna z nich a tu si někde ve sklepě už někdo podává. Pak je tu příběh Mexické rodiny, kdy synátor prodává kurvy a okrádá pitomé turisty, a jeho sestřičku mezitím někdo šlohne a taky si ji zanedlouho podá. Kluk to ale nechce nechat být a chce sestru najít. Naráží cestou na osamoceného amerického policistu, který hledá svoji dceru, taky unesenou a prodanou. Za pomoci mexického klučiny tak rozjíždí pátrání, končící lapením padouchů. Pár lidí zachrání, tisíce jiných si ale někdo, někde jinde, ve sklepě podává... ~ Bohužel víc, než "jen" zhnusení nad tím, co se děje a nikdo to v podstatě ani neví, se ve filmu nedočkáte. Rozvláčné, nijak extra zahrané, klišovité, nevěrohodné. Lidi byli prostě vždycky dobytek. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímok má jedno veľké pozitívum. A síce, že pomerne slušne vystihol odvrátenú tvár obchodovania s bielym mäsom ako i špinavé praktiky tohto hnusného kšeftu. Zaujalo ma aj prostredie, hlavne v Mexiku, chudobné štvrte tejto krajiny priam dýchajú kriminalitou, človeku až z toho behá mráz po chrbte. Nie je sa preto čomu čudovať, že ma pri tom akosi častejšie napadala myšlienka, že vlastne sa mám v živote celkom fajn a nemám na čo reptať. Ale inak ide o priemerný thriller, bez inovatívneho nápadu, s občasnou nudou, slabším napätím a záverom, ktorý sa mi tu nehodil. 70/100 ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama