Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh akčního thrilleru Úhel pohledu sledujeme očima osmi různých lidí, kteří se společně pokoušejí odhalit pravdu o pokusu o atentát na prezidenta Spojených států. Thomas Barnes (Dennis Quaid) a Kent Taylor (Matthew Fox) jsou agenty Tajné služby, kteří mají za úkol ochraňovat prezidenta Ashtona na klíčovém summitu, týkajícím se celosvětové války proti teroru. Když je tento krátce po přicestování do Španělska postřelen, nastává chaos a během honu na atentátníka se protínají osudy různých lidí. Mez přihlížejícími se nachází Howard Lewis (Forest Whitaker), americký turista, který se domnívá, že střelce zachytil svou kamerou, na kterou celou událost nahrávala pro své děti. Na místě činu je i americká producentka zpravodajství Rex Brooks (Sigourney Weaver). Tak, jak tito a další lidé postupně doplňují jednotlivé části skládačky, začínají se odhalovat děsivé souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (791)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tehdá jsem na tento film narazil v kině, kdy na televizi před vchodem promítali právě žhavé ukázky, které mě hodně zaujali. Zanechal jsem pojídání číny a sledoval jsem ten neskutečnej akční nářez, který ale během několika sekund vyprchal. Trailer. Zklamán jsem na film dlouhou dobu myslel, až mi pak nějak upadl v zapomění. Po kratší době jsem si ho ale opět všiml, a měl jsem možnost ho vidět, takže jsem neváhal a film si s nadšením pustil. Neřeší se tam nic jiného, než prakticky jediná scéna, ale pokaždé z jiného úhlu pohledu, což je dost invativní, ale ne natolik zajímavé, nakolik je zajímavá právě akce, ta je opravdu luxusní, jenže je nacpaná nejvíce hlavně až na konci, což je docela škoda. Stejně jako u takového Království. Půlka filmu kecání, půlka filmu akce, tady té akce je ještě trochu méně, ale i tak se na to docela slušně nechá koukat. I díky své délce, která filmu přispěje, protože příběh zas tak unikátní není, si nemůžu pomoct, a rád tomu ty čtyři hvězdičky dám. Dobře se na to kouká a svižně to utíká, jen ten příběh se nijak prudce nerozvíjí, kam taky... ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná akční blbinka, která ve vás silnou stopu asi nezanechá, za to se na ni dá dívat mimořádně dobře. Zásluhu na tom mají nejenom hezké úhly pohledu z první části, ale hlavně strhující moc pěkně natočený a sestříhaný závěr, který byste asi po první pohodové půlhodince (dá se nazvat atentát na prezidenta pohodou?) nečekali. Inspirace Dvacetčtyřkou je tu cítit poměrně hodně a Dennisu Quaidovi role alá Jack Bauer poměrně sluší. Oproti zmiňovanému seriálu tu chybí jen taková ta chvíle zvolnění, kdy se dostaví frustrace, zajímavější postavičky a propracovanější závěr. Čtyři hvězdičky jsou asi moc, uznávám. Ale taky cítím, že je potřeba ocenit filmaře, který dokáže dát akčnímu filmu spád bez zbytečných pseudocool keců a morálního poselství. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Přál bych si, aby se točilo víc podobně zajímavých a netradičních thrillerů. Ze začátku jsem si opravdu liboval, ukázání jedné události z různých pohledů, tzn. z pozic různých lidí, bylo velmi zajímavé. Takovéto filmy, kdy se děj vrací znovu a znovu na začátek a příběh není vyprávěn v jedné příběhové linii, mám hodně rád. Navíc tady se jedná i o zajímavé téma. Takže jak říkám, ze začátku to bylo parádní, napínavé a naprosto nepředvídatelné. Těšil jsem se co příjde dál. Bohužel závěrečné dění mě dost zklamalo, protože se z toho jednak stal typický americký akční film s hodnými, zlými a těmi neutrálními, kteří se dostanou mezi obě strany (příběh malé holčičky a její maminky si mohli odpustit) a jednak se to na můj vkus až moc zamotalo. O náhodnosti setkávání jednotlivých postav a o štěstí a nebojácnosti černocha a jeho kamery ani nemluvím. Když opomenu nějaké divné momenty, tak jsem se bavil velmi dobře a napětí bylo velice slušné. 75% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Můj úhel pohledu č.1 je takový, že Willisovi utekla role šitá na míru. Úhel pohledu č.2 říká, že to celé nějak moc rychle uteklo. Úhel pohledu č.3 si zase chrochtá blahem nad parádní automobilovou naháněčku, kterou jsem podobně vykutálenou dlouho neviděl. Úhel pohledu č.4 by si pro změnu dovolil krapet spekulovat nad tím, jak přiopáleným soudruhům všechno tak hladce prošlo a vyšlo. Úhel pohledu č.5 však spekulace rázně utíná tvrzením, že ať to třeba zpere ďas, protože podstatné je, že film nepostrádal šťávu, napětí, ba ani zábavu. A konečně, můj úhel pohledu č.6 by zajímalo, jestli jsou Forest Whitaker s Denzelem Washingtonem v utajovaném příbuzenském vztahu, a kdy bude Zoe Saldana znovu vysílat? ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý thriller. Má výborný a originálny príbeh o atentáte na amerického prezidenta počas prejavu v Španielsku zo šiestich rôznych pohľadov. Spracovanie je vynikajúce, dej je celý čas výborný, obsahuje množstvo zaujímavých prvkov a je mimoriadne dynamický. Všetky pohľady sú skvelo prepracované, vždy nový pohľad prinesie viac infomácií, ako ten predchádzajúci a vrcholom filmu je celá záverečná fáza z pohľadu teroristov. A veľkú pochvalu si zaslúži, že konečne sú teroristi z blízkeho východu zobrazení ako skupina inteligentných ľudí s premysleným plánom, čo sa moc často nevidí. Dobre zvládnutá je aj akcia, síce tej výraznejšej tu nie je až tak moc, ale v poslednej fázi už príde aj tá. Perfektná je automobilová naháňačka, zneškodnenie ochranky, ale aj záverečná scéna so sanitkou. Herecké obsadenie je výborné, Dennis Quaid ako ochrankár, Forest Whitaker v úlohe turisty a mnoho iných veľmi dobre obsadených úloh. Réžia a technická stránka sú špičkové, tu sa dá vytknúť iba niekoľko nepodstatných detailov, ktoré ani nestoja za pozornosť, hlavne, že kamera, strih a celkový vizuál sa postarajú o veľmi kvalitný zážitok. Uhol pohľadu patrí vo svojej kategórii medzi špičku, po mnohých stránkach je to skvelý film a nenašiel som žiadny výraznejší zápor. 85% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Premiéra filmu byla plánovaná na říjen 2007, ale byla z neznámých důvodů odložena na únor 2008. (don corleone)
  • V první polovině honičky se 4krát objevuje Volkswagen Golf druhé řady v červené barvě na čtyřech jiných místech. (kotalicek)

Související novinky

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (více)

Reklama

Reklama