Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kidulthood – before adulthood comes. Tenhle podtitul nese vynikající britský film, který letos spatřil světlo světa. Na triku ho má mladý britský režisér Menhaj Huda, který vás ve svém snímku zavede do západního Londýna, kde se Trife, hlavní hrdina filmu, pere se životem plným fetu, předsudků, násilí a zbraní. (4daPeace)

Recenze (75)

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy "ze života", který sou drsný, mám rád mladý holky, který sou drsný, mám rád černošský gangy, který sou drsný. Řekl bych, že zde byla jasná inspïrace od Kids, ale nemyslim to negativně. Taky jako ostatní tomu příběhu třeba úplně nevěřim, asi se tolik věcí během jednoho dne v reálu nestalo, ale děti se šikanujou, patnáctky píchaj za prachy, černoši se mlátěj z pochybných důvodů, taxikáři se bojej a sou rasisti. To se včechno děje, tak proč to nenarvat do jednoho filmu. Budete nemile překvapeni, pač to skončí přesně tak, jak ste čekali už na začátku a budete řikat kamarádům, jestli nemaj OST, pač hudba se vám bude děsně líbit. ()

1860 

všechny recenze uživatele

Velmi drsný snímek, který před násilím neuhýba objektivem kamery.. taky mi občas připadá, jako by žili v jiném světě než my naivní pacifisté, tak bylo zajímavé do týhle drsný Narnie nahlédnout.. Snad jediné, co mi chybělo byl nějaký silnější příběh a to, že hlavním aktérům bylo rádoby šokujících 15 let, to nezachránilo.. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Na správne ohodnotenie KIDULTHOODu, UK verzie KIDS (1995), na ktorú ma navnadil HARRY BROWN (2009), som si pre istotu dal na čas až po zhliadnutí ADULTHOODu, ktorý ho výborne dopĺňa a tak sa hodnotenie priklonilo k tomu lepšiemu. Tento film sa oplatí pozrieť. Na rozdiel od Kids sa tu následky činov tých horších, dotknú aj tých lepších, i keď aj tí lepší sa musia správať arogantne aby dokázali prežiť. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Fíha. Tak to je pro mě silné kafe. Neskutečná realita, nedivil bych se kdyby to bylo přikrášlené minimálně. Ta brutalita, to násilí, 15leté dě*ky...film parádně natočen, skvělý scénář a kupodivu, ač hip-hop nesnáším, i dobrá hudba. Ještě teď mi leze mráz po zádech, když si vybavím konec, který byl sice očekávaný, leč stále strašný. ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

I'm Gonna Bang Dem Up. Dostalo se mi tohle na doporučení od kámoše, a vůbec nelituju. Tak nějak jsem si zavzpomínal na svoje "hip hop" mládí, ale já teda nezažil ani 5%, co hl. aktéři. No, k filmu - autenticky se tváří a zdárně jsem mu to taky "žral". Při úvodním seznamování s postavami, jsem občas ucukl, když jsem viděl co se tam děje. Šikana, lehké drogy, sex, naprostá ignorace autorit. Tenhle film jsem si zamiloval, a opět je to hlavně díky britům (ano, opakuju se, ale mam je rád :-D), jejich akcent, slang, povaha. BRILLIANT! Ani mi nevadila ta troufalá kamera, "hip hop clip" scény a občasná naivita těch mladíků... Soundtrack obsahuje UK tvorbu, od rapu až po house, jazz, etc. Je více než výborný.90% [HD] ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Scénář k filmu napsal Noel Clarke, který si ve snímku zahrál roli Sama. (Terva)
  • Filmári pracovali v Londýne, a to na miestach ako Ladbroke Grove, Notting Hill, Oxford Street či Ramillies Street. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama