Reklama

Reklama

Na Oscara nominovaný Will Smith se představuje v akcí nabité komedii jako Hancock - sarkastický, nedoceněný a životem zkoušený superhrdina, který upadl v nemilost veřejnosti. Když neochotně přistoupí na návrh idealistického publicisty Raye Embreyho (Jason Bateman), aby změnil svou image, jeho život i pověst povstanou z popela a svět se zdá být zase v pořádku. Dokud nepotká ženu (držitelka Oscara Charlize Theron) s podobnými schopnostmi a klíčem k jeho temné minulosti... (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 258)

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Ani se Bergovi nedivím. Mít při natáčení neustále za zadkem Willa zakládajícího si na svém mediálním obrazu neposkvrněného Američana a otce od rodiny s Biblí na stole a příručkou morálních imperativů v šupleti, kolem sebe zištný producenty s exaktním modelem zprůměrovaného diváka a před sebou nastokrát přepisovaný scénář - neindisponovalo by mě to o nic méně. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Vincent Ngo, Vince Gilligan .. Good job! pronese pochvalně John Hancock snad stokrát, jenže z mého diváckého směru prostě nemohu tyto slova obratem interpretovat k filmu. Dokud jde o (až moc) přímočarou pablik rilejšns komedii, film má potenciál bavit, ale trestuhodně ho nevyužívá. Will Smith nemá tolik prostoru, zato Jason Bateman je zde ve velice příjemné poloze. Vyzdvihovat nějak dlouze tlumený šarm Charlize Theron nemá snad ani cenu, protože v pozdější fázi filmu si ho užijeme v míře větší přesto nedostatečné. Horší situace nastane v polovině filmu, kdy se jedna část (epizoda) děje uzavírá a rozjíždí se druhá ve jménu antické tragédie superhrdinů, která má víc scenáristických trhlin, než silnice po Hancockově tvrdém přistání a svým pojetím je vlastně taky (bohužel) k smíchu (nebo pláči, rozhodně však nic v kladném smyslu). Pokud mohl mít Hancock nějaké ambice, tak (asshole) Peter Berg je spolehlivě zazdil. Na rovinu, nechápu, že zrovna on dostává do rukou takové projekty, protože mne ještě ničím neuchvátil a i nadále se drží pouze u kolen skutečnému označení velký režisér. Velká škoda, že jeho filmy nakonec poměrně sypou a tak mu producenti nadále cpou velké projekty (Duna, Splinter Cell). Na úrovni, zvláště vzhledem k rozpočtu, nejsou ani triky žádným zázrakem a ani akce není zrovna nápaditou. Ruční kamera je však spíše rušivá, často (až schválně) špatně snímá scénu a hudba mi přišla místy také absolutně nevhodná, byť na samostatný poslech zní poutavě. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jednohubková hancockotina, ideálna na letný amfík. Človeka za toho poldruha hodiny nestihne začať tlačiť zadok, pobavia ho hlášky a bergovsky výborne natočená akcia, a že to bol hrozný mišmaš, si uvedomí až potom. Nie je však jednoduché iba to odstreliť s tým, že sa to nevie rozhodnúť pre žáner. Ono to totiž v každom tom žánri funguje výborne. Je to miestami vtipné, miestami fakt adrenalín, dráma ma tiež oslovila a, čuduj sa svete, aj tie emócie sa dostavili. A to všetko vďaka Willovi, ktorý proste suverénne zvláda všetky polohy a je stále uveriteľný. Akurát to všetko nepasuje dokopy. A chýbajúce zábery z trailerov len dokazujú, ako sa strihalo a pretáčalo. Na to, v akom chaose Hancock vznikal, je však výsledok stále slušná zábava. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No nakonec to neni taková zábavná jízda, jak to vypadlo z traileru, Will Smith je sice nehorázně skvělej, teda hlavně to jeho zlý já, který roztříská všechno v okruhu půl kilometru od jeho hrdinskýho zásahu a při lítání se motá jako dobytek s flaškou whisky v ruce a kosí dopravní značky, jenže když tahle zábavná část je jen zhruba 20-30 minut, tak to je fakt zoufale málo, následně se začne moc prosazovat příběh nad zábavou, na povrch vyplave taky nějakej ten zvrat, ovšem dost nevhodnej pro zábavnost filmu a ta závěrečná gigantická mega akce v nemocnici a Charlize Theron to vynahradí už jen částečně. Krom toho po pořádným záporákovi ani vidu ani slechu, nicméně i přes to všechno sem se fakt dobře bavil a určitě by si to zasloužilo i další pokračování ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Mannovské postelové detaily, bayovské oblety při nedramatických scénách, pokus o Greengrasse při akci, fetiš snímání Charlize Theron (kladné body), večeře při svíčkách, oblíbený dinosaurus, hasičská sekyra, PR agentura jednoho člověka, hudební motiv z Přepadení 13. okrsku a tornáda s bouřkou (X-Men?). Tenhle film museli přetáčet tak pětkrát, půlka ho chybí a 60 minut přebývá. Bezkonkurenčně největší blockbusterový shit roku 2008. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (34)

  • Scéna vlakové srážky byla natočena v San Pedru, v Kalifornii, a to na spoji Pacific Harbor Line RR PHL SD18 s naftovou lokomotivou č. 40. Ve filmu se název spojení změnil na vymyšlené Southland & Western RR. (hippyman)
  • Will Smith (John Hancock) se v maximální možné míře podílel na natáčení kaskadérských scén. (Olík)

Související novinky

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

13.02.2011

Plešatý britský řízek jde z akce do akce a je to tak dobře. Momentálně je nájemným zabijákem v remaku The Mechanic a brzy se stane agentem Nickem Stonem v akčním thrilleru Echelon. Ten vzniká podle… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Faraón Will?

Faraón Will?

09.09.2008

Zkuste si představit Willa Smithe v historickém eposu. Že to nejde? Že je fajn, když trousí hlášky v současných kulisách? Asi je nejvyšší čas začít si zvykat na změnu. Willův vysněný projekt The Last… (více)

Reklama

Reklama