Reklama

Reklama

Dva reportéři ze Seattlu vyšetřují smrt žoldáků na ostrově u pobřeží pacifického severozápadu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Far Cry nie je kvalitným filmom, veľkým prekvapením je však už samotný fakt, že sa dá považovať za pozerateľný a vďaka krátkej stopáži ubieha pomerne svižne. Tejto hernej adaptácii sa dá vyčítať všeličo, odsúdiť ju vopred len kvôli Bollovej reputácii je ale príliš ľahké. Ako akčné sci-fi béčko, ktoré sa zabudlo v 80tych rokoch totiž v podstate funguje, sčasti aj vďaka charizme Tila Schweigera, ktorý obdaril film nezanedbateľným nadhľadom. Havajská košeľa a ostrov sú asi jediné spojítka medzi filmom a hrou, ale vadí to? Hoci je Far Cry považovaný za kvalitný titul, nebol to práve príbeh, ktorý bol jeho prednosťou. Výsledné hodnotenie je nutné braťs rezervou, v skutočnosti o skutočne kvalitný film nejde ale pravdou je, že je pomerne priamočiaro zábavný a a nič viac sa ani nehrá. 50% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Hehe, stal sa zázrak a pri Uwe Bollovi sa mi nechcelo kontinuálne blinkať :-) Dokonca som sa cez triezvu hodinku a pol dostala celkom oddychovo a pobavene. Nakoľko tomu napomohol ešte stále veľmi sexi Til Schweiger, neviem. Asi dosť. Samozrejme, logika tu dostáva husto na frak, na nejaké vysvetľovačky konania postáv nie je čas (chvalabohu, neviem si predstaviť, že by tam Uwe práskol ešte psychologický aspekt a natiahol to na dvojhodinovú grcku), čo sa bude diať je vám jasné skôr než filmovému štábu, a tú krasotinku by som ťažko nazvala herečkou, ale... vzhľadom na obsah a žáner to celkom ušlo! Najviac sa čudujem asi ja sama :-) P.S.: O jednu verziu hry Far Cry som "zavadila", ale inak ju veľmi nepoznám a jej mytológiu tiež nie. Takže tento aspekt filmu nehodnotím. ()

Reklama

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

45% - Již jsem nechvalně proslulý Bollův styl poznal v jiných jeho filmech, a tak jsem čekal karikaturu filmového řemesla a scénáristické přesvědčivosti. Dočkal jsem se jen částečně. Far Cry je totiž docela zábavný a díky zvláštní nadsázce, která se nese celým filmem jej nelze posuzovat podle obecných měřítek. Potěší pár vtipných hlášek, akční finále, a hlavně dobrý poměr tempo/minutáž. ()

JosefGruber 

všechny recenze uživatele

Hra je fantastická, ta by zasloužila šest hvězd. Film také není zlý, ale samozřejmě do dokonalosti má samo sebou daleko. Děj plus mínus odpovídá hře a ten kdo hru hrál, tomu muselo být jasné, že předělat něco tak skvělého do filmové podoby je takřka nemožné. Je totiž velký rozdíl v tom hru aktivně hrát nebo jen film pasivně sledovat. Myslím si, že milovníky herní série Far Cry film určitě nezklame. 3-4*, pc ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

No ,FaR CrY = Vzdálený pláč... Boll vyměnil tropicý ráj za klasické seriálové industriální peklo. Jack Carver je typicky německé jméno. Na tomto "filmu" bylo taky vidět jak se snaží režisér dělat zajímavé vtipy a povedlo se - jednou jsem zasmál (dobře, 3x). S hrou to má opravdu pramálo společného, ale arzenál například vcelku sedí - Udo Kier nikdy nezklame a jeho slizský "hercký projev" je fascinující freakshow. Co už, ale úplná, ultra největší slepičina to taky není... Dobrá hvězda je dobrá hvězda... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Film je inspirován úspěšnou akční hrou Far Cry. (Dines)
  • Ve scéně, kdy je Jack (Til Schweiger) pronásledován a jeho parťák spadne do vody, je možné v několika střizích vidět, že parťák vůbec ve vodě není. (necisty)

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Trošku sám v temnotě

Trošku sám v temnotě

26.07.2007

Na pokračování úspěšných filmů jsme si tak nějak zvykli, ale točit pokračování filmu, který se stal opravdovým propadákem, který má auru jednoho z nejhorších filmů desetiletí a který natočil režisér… (více)

Reklama

Reklama