Reklama

Reklama

Dva reportéři ze Seattlu vyšetřují smrt žoldáků na ostrově u pobřeží pacifického severozápadu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll se rozhodl jít proti proudu a předhodit divákům čistokrevné béčko ne nepodobné těm největším chuťovkám žánru. Vykašlal se na současné směrování (chytrého) akčního filmu a veškeré peníze vsadil na již ověřené trumfy. Na jednu stranu díky tomu můžeme několikrát zažít pocit déjà vu (neviděl jsem ten film už náhodou?), na stranu druhou se můžeme bavit snahou Uweho, který částečně pravidla dodržuje (dějová kostra, charaktery), ale zároveň je v několika momentech poměrně vtipně překračuje (odkrytí Kriegerovi úchylky v závěru filmu). Far Cry může být divácky poměrně atraktivním filmem, zejména díky svému návratu k filmové brakovitosti. Zároveň však disponuje poměrně slušnou řemeslnou kvalitou, ať je to vizuální stránka, či ‚adekvátní‘ hudební doprovod. Průšvihem je ovšem jeho chytlavost. Ačkoli celý snímek uteče celkem rychle, chybí mu větší tahoun, případně dynamická akční scéna, která by pomohla posouvat děj kupředu. Většina scén nemá žádný přesah do následujícího děje. Zážitek se tedy nedá považovat za strhující, na to je film příliš pasivní, ale pouze za obstojný, což není příliš pochvalné. ()

prsvl 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll se naučil točit. Samozřejmě v úvozovkách, ale rozhodně je tenhle film posun k lepšímu. Divák už se neztrací a věci dokonce tak nějak dávají smysl (odvážim se tvrdit, že kdyby nějakej jeho film měl dobrej scénář, nemuselo by to dopadnout tak tragicky). Je to poctivý béčko o nic míň zábavný než třeba Soudný den. Co mi vrtá hlavou je to, jestli to jako béčko zamejšlel nebo ne a hlavně jestli si Uwe náhodou se svojí "vážnou" image nedělá z diváků jen legraci a ve skrytu duše neni správnej a poctivej trasher. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Není to skvělé jako hra, ale s krásnou Vaugier a s mým oblíbencem Tilem jsem si z toho odnesl krásnej zážitek. Prostředí je dokonalé, akce je docela dobrá, ale s kamerou se nespřátelíte, neskutečně se sebou hází. Ty chmaty Tila se mě líbily moc, škoda, že kamera nebyla lepší, abych jsem si to vychutnal. Některé scény jsou až moc vtipné, hlavně s tím tlustochem. Já to beru, není to žádné akční zlato, ale na to slabší stříbro to dá > 70% :-) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tohle že natočil Uwe Boll? Vždyť je to docela...dobrý!:D No vážně, Uwe se lepší. Měl by zaměstnat lepšího scenáristu, ale sám se coby režisér znatelně lepší.. (Porovnávám s House of the dead). Když se na scéně objevil Udo Kier (nevěděl jsem, že tu hraje), tak mé srdce zaplesalo:) Zdejší hodnocení je úplně zcestné a to je fakt škoda. Tohle není moc dobrej film, ale způsob, jakým to tu většina lidí hodnotí je zarážející.. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

No ,FaR CrY = Vzdálený pláč... Boll vyměnil tropicý ráj za klasické seriálové industriální peklo. Jack Carver je typicky německé jméno. Na tomto "filmu" bylo taky vidět jak se snaží režisér dělat zajímavé vtipy a povedlo se - jednou jsem zasmál (dobře, 3x). S hrou to má opravdu pramálo společného, ale arzenál například vcelku sedí - Udo Kier nikdy nezklame a jeho slizský "hercký projev" je fascinující freakshow. Co už, ale úplná, ultra největší slepičina to taky není... Dobrá hvězda je dobrá hvězda... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy je Jack (Til Schweiger) pronásledován a jeho parťák spadne do vody, je možné v několika střizích vidět, že parťák vůbec ve vodě není. (necisty)
  • Film je inspirován úspěšnou akční hrou Far Cry. (Dines)

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Trošku sám v temnotě

Trošku sám v temnotě

26.07.2007

Na pokračování úspěšných filmů jsme si tak nějak zvykli, ale točit pokračování filmu, který se stal opravdovým propadákem, který má auru jednoho z nejhorších filmů desetiletí a který natočil režisér… (více)

Reklama

Reklama