Reklama

Reklama

Hellraiser

Trailer

Mladá žena bojující se závislostí získá prastarou krabici s puzzle, aniž by tušila, že jejím účelem je přivolat Cenobity, skupinu sadistických nadpřirozených bytostí z jiné dimenze. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Enough is a myth..“ Brucknerův reboot o garantech sadomasochistického potěšení a inspiracích pro fanoušky piercingu si vcelku poradil s tím, že se musí držet nastavených mantinelů a přitom dostává poměrně velký prostor ke svým vizím. V rámci trendů už nikoho nepřekvapí, že šéf Cenobitů se zálibou v akupunktuře čůrá v sedě, koneckonců všichni členové uskupení jsou v podstatě fešáci, co si v kráse nezadají s Divou Plavalagunou z Pátého elementu. Škoda jen té pekelné délky. Runtime v tomto žánru by neměl překročit 95 minut včetně titulků, všechno navíc je autorské sebepoškozování. Odessa A'zion se vzhledem někde mezi Goldie Hawn a Milanem Peroutkou to tady pěkně schytává, ale dle mého se do role hodila perfektně.. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Žádný správný remake se dnes samozřejmě nemůže obejít bez buzerantů a celé řady strong women, takže samozřejmě bylo změněno pohlaví veškerým Cenobitům, kteří nyní byli spíše k smíchu, nežli aby působili děsivě. Také se snímek neubránil současnému trendu obsazovat do hlavních rolí totálně nezajímavé a nesmírně obyčejné lidi. Odessa A’zion se do své role musela prokouřit, neboť to byl očividně nejslabší článek filmu. Zbytek naštěstí docela fungoval. Příběh nenudil a příjemně odsýpal. Nějaký náznak atmosféry to určitě mělo. Jen jsem byl zklamaný málo brutálními scénami ve filmu, u kterého by právě tohle měla být jeho největší devíza. Docela však fungoval alespoň správně černý humor a závěr byl k popukání. [66 %] ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Návrat ďalšej hororovej, kultovej postavy, dopadol ako jesenné počasie na Slovensku. Občas slnko, občas oblačno či polooblačno, miestami dážď. Samozrejme, nesmie chýbať priestor pre liberálnu mládež, kde sa v úvode musia dvaja cicinami šermovať, aby to malo “zmysel”, nuž ale toto už nijak nezmeníme, aj tak nás je na svete priveľa, nejak sa ten nárast populácie musí zastaviť. Priestor pre homofóbne útoky už “ne-ex-zis-tu-je”, pokiaľ teda nestojíte o nálepku fašistu od najväčších fašistov: “Mladí proti fašizmu” či grcanice hodného “Refresheru”, ktorému velí najväčšia homokláda z kategórie vyzretých “dospelých”. Boh nás ochraňuj pred touto zgerbou, lebo to už radšej toho Hellraisera za chrbtom s ihlami v rukách so snahou o penetráciu. Škoda že to nebolo viac krvavé. Chcelo to viac vnútorností po zemi, či krvi na plafone, lebo toto by bolo málo aj pre Dahmera. Priemer, ak nie slabší, keďže sa všetko vsadilo na príbeh a nejakú tú akože atmosféru .. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tri a pol. Na jednu stranu vyššia technická úroveň ako mala väčšina série a fajn cenobiti, na druhú je toto už jedenásty film. A zase to isté. Céčkový Judgement, Derricksonove Inferno, alebo tyvoleešteajBota mali aspoň nápad. Tuto len opakujeme. Navyše pri neúnosnej stopáži, a nechajte už prosím tých pekelníkov umrieť! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Hellraiser Cliva Barkera je pro adaptace těžký námět. Zfilmovat ho tak, aby dával smysl v motivaci všech postav i prolínání reality s pekelnou dimenzí, aby strhnul dějově a potěšil nejenom fantazijními výjevy utrpení a šťavnatým gore, vyžaduje více než jen tradiční “hororový talent”. David Bruckner se scenáristy zde slušně rozvinuli odhalování světa cenobitů a slavné skládací kostce dodali nové, takřka mytologické rozměry. Ale ve finále se ve smysluplnosti zvratů a uzavření osudů postav přece jenom tak trochu ztratili. Jedna z přeživších postav to zkonstatovala správně: “Co se tam právě stalo”? ()

Galerie (2)

Zajímavosti (6)

  • Knižní popis Pinheada v novém Žáčkově překladu: 
    „Rozumíš?“ přidala se postava vedle prvního mluvčího. Její hlas, na rozdíl od hlasu jejího společníka, byl jemný a vzdušný – hlas vzrušené dívky. Každý centimetr hlavy měla potetovaný spletitým mřížováním a z každého průsečíku vodorovných a svislých linií jí čněl do kosti zapíchnutý ozdobný špendlík. Podobně dekorovaný měla i jazyk. „Víš vůbec, kdo jsme?“ zeptala se. (NinadeL)
  • Doug Bradley už nemohl pokračovat ve své ikonické roli ze zdravotních důvodů. (NinadeL)
  • Když Riley (Odessa A’zion) hledá Rolanda, výsledky zobrazí seznam webových stránek. Žádná z nich nemá platný název domény. (Takeshi666)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

08.10.2021

Remake kultovního hororu Hellraiser byl před pár dny dotočen, tvůrci tak nyní mohou oznámit plné obsazení. Režisér David Bruckner (Temný dům) spolu s autorem originálu Clivem Barkerem údajně… (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Reklama

Reklama