Reklama

Reklama

Metalocalypse

(seriál)
Animovaný / Komedie / Hudební
USA, (2006–2012), 13 h 22 min (Minutáž: 11–23 min)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Deathmetalová kapela Dethklok má hluboký vliv na své fanoušky, kteří berou její texty vážně a dělají vše, o čem zpívají. Úřady se obávají vlivu skupiny a snaží se ji zničit pochybnými prostředky. (HBO Max)

Recenze (102)

bloodvomit 

všechny recenze uživatele

Slušnej séroš s tématem mi blízkým možná proto dávam 4. Pro lidi co nejsou ovlivněni metalem a nevyznaj se je to o ničem, člověk nepochytí ty nuance, který sou často dost vtipný. Je to šílená kiravina, ve stylu south park. Občas jsou tam hluchá místa (občas dost dlouhá) kdy se nezasmějete protže to prostě neni vtipný, jindy ale zase momentky jak prase, doporučuju ;-) ()

Deftie 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ pozretých 15 dielov, ale je to, slovami Nathana brutaaaaaaaaaaal :D. Narážky na severský black metal je asi to najmenej, čo by som od amerických tvorcov čakala, skôr nejaký hardcore, ale toto ma dostalo, nefalšovaný death (melodeath, to je jedno), ktorý kypí z tohto seriálu je skvelý. Obľúbená postava je Toki, v 15. epizóde sa nám jasne ukázal ako klasický blackmetalový Nór (najmenej obľúbená je Murderface). Konečne seriál pre metalových fajnšmekrov, aj keď je mi ľúto, že si ho ostatní nemôžu tak vychutnať, prichádzajú o veľa. Paródia metalu od metalistov pre metalistov, splnený sen. ()

Reklama

darkbroker 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí několika dílů mi jejich brutální a nesmyslný humor připadal neznámý a cizí, ale netrvalo dlouho a já se do jejich zabíjení fanoušků zamiloval. Všechno je totiž vedeno s krásnou nadsázkou a černým humorem a když to tak člověk vnímá a cítí, tak si Dethklok s jeho doslova k smrti vtipnou bandou, musí oblíbit. Samozřejmě jsou zde i horší díly, ale velká většina je nadupaná rozsekávajícími hláškami a gagy. Grafika je docela propracovaná, stylizace postav dostatečně vtipná a výstižná a kulisy jsou velmi povedené. Samotný střih je opravdu dobře odvedená práce, zvláště u akčních scén a u intra. A k tomu samozřejmě kvalitní hudební doprovod, který se v mnohém vyrovná nejlepšímu death metalu na světové scéně, zvláště první Dethalbum (thunderhorse, murmaider, birthday deathday..) je opravdová lahůdka pro příznivce tvrdého, vnitřnosti-trhajícího nářezu. Prvotřídní povinnost pro metalheads. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho metal, brutality a nevídanou prdel. Tak jako ve Fur TV. A dostal jsem "jenom" metal a brutality. Z hlediska vtipnosti to ale bylo hodně bídné, až jsem nevěřil vlastním očím a uším. Kdokoli, s kým jsem se na téma Metalocalypse kdy bavil, mě utvrzoval o neskutečné zábavě. Té jsem si já teda nějak nevšiml. 60% ()

Fony 

všechny recenze uživatele

Nemáte rádi černočerný a brutálně smrtící humor? Nemáte rádi METAL a ani se v něm nevyznáte? Pak je tenhle seriál vaší nejhorší noční můrou (i když při té stopáži možná ne). Tohle je totiž ten nejmetalovější a nejbrutálnější seriál pod sluncem ;-) Přestože jsou některé díly trochu slabší, srdce mi radí dát plný počet, protože ostatní epizody nějaké to zaváhání bohatě vynahrazují. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (43)

  • Původní název seriálu měl být Death Clock Metalocalypse, ale protože název "Death Clock" už byl zaregistrován, změnili tvůrci název na "Dethklok Metalocalypse" a následně zkrátili na Metalocalypse. Název skupiny už zůstal Dethklok. (liquido26)
  • V epizodě "Black Fire Upon Us“ praští Toki Lavonu Succuboso lahví a nazve jie "German whore". Angela Gossow, která Lavonu dabuje, se narodila v Kolíně nad Rýnem. (michael2684)

Reklama

Reklama