Reklama

Reklama

Metalocalypse

(seriál)
Animovaný / Komedie / Hudební
USA, (2006–2012), 13 h 22 min (Minutáž: 11–23 min)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Deathmetalová kapela Dethklok má hluboký vliv na své fanoušky, kteří berou její texty vážně a dělají vše, o čem zpívají. Úřady se obávají vlivu skupiny a snaží se ji zničit pochybnými prostředky. (HBO Max)

Recenze (102)

Fony 

všechny recenze uživatele

Nemáte rádi černočerný a brutálně smrtící humor? Nemáte rádi METAL a ani se v něm nevyznáte? Pak je tenhle seriál vaší nejhorší noční můrou (i když při té stopáži možná ne). Tohle je totiž ten nejmetalovější a nejbrutálnější seriál pod sluncem ;-) Přestože jsou některé díly trochu slabší, srdce mi radí dát plný počet, protože ostatní epizody nějaké to zaváhání bohatě vynahrazují. ()

darkbroker 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí několika dílů mi jejich brutální a nesmyslný humor připadal neznámý a cizí, ale netrvalo dlouho a já se do jejich zabíjení fanoušků zamiloval. Všechno je totiž vedeno s krásnou nadsázkou a černým humorem a když to tak člověk vnímá a cítí, tak si Dethklok s jeho doslova k smrti vtipnou bandou, musí oblíbit. Samozřejmě jsou zde i horší díly, ale velká většina je nadupaná rozsekávajícími hláškami a gagy. Grafika je docela propracovaná, stylizace postav dostatečně vtipná a výstižná a kulisy jsou velmi povedené. Samotný střih je opravdu dobře odvedená práce, zvláště u akčních scén a u intra. A k tomu samozřejmě kvalitní hudební doprovod, který se v mnohém vyrovná nejlepšímu death metalu na světové scéně, zvláště první Dethalbum (thunderhorse, murmaider, birthday deathday..) je opravdová lahůdka pro příznivce tvrdého, vnitřnosti-trhajícího nářezu. Prvotřídní povinnost pro metalheads. ()

Reklama

wraith 

všechny recenze uživatele

No, nejdřív jsem čekal něco horšího, ale už po pár dílech jsem zjistil, jak zatraceně jsem se mýlil. Brutální smršť od začátku až do hořkého konce, sice nic pro slabší povahy, ale pro nás ostatní nemůžu jinak, než doporučit... a to obzvláště těm, co mají blíže ke "kovové" muzice :) Běžný divák totiž nejspíš nepobere některé narážky a odkazy, namířené skrze scénaristickou mušku na onu unikátní metalovou kulturu. To vše ještě podtrhuje perfektní dabing, na kterém se okrajově podíleli i např. Mark Hamill, Metallica, Nevermore, Arch Enemy, Cannibal Corpse nebo King Diamond. ***** Pickles: [v ruce držící humra] Hold on, now, so yer telling me that you put these little guys in boiling water and they shreik and they turn red and they die? Prodavač: Yes, sir... Pickles: ... That is the most metal thing I ever heard in my whole life. High five! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho metal, brutality a nevídanou prdel. Tak jako ve Fur TV. A dostal jsem "jenom" metal a brutality. Z hlediska vtipnosti to ale bylo hodně bídné, až jsem nevěřil vlastním očím a uším. Kdokoli, s kým jsem se na téma Metalocalypse kdy bavil, mě utvrzoval o neskutečné zábavě. Té jsem si já teda nějak nevšiml. 60% ()

kuxik009 

všechny recenze uživatele

Jako metalista jsem měl prakticky povinost se na tento seriál podívat. Písně jsou skvělé, hodně se mi líbí zapojení slavných osobností do dabingu (Mark Hammil, Angela Gossow,...). I když je pravda, že některé epizody by si zasloužily poněkud lepší konec, a ne jen 10 vteřin před koncem to vyřešit nereálnou smrtí zloducha. Jinak to je ale vážně všechno promyšlené do detailů, hlavně děj posledních epizod. Už se nemůžu dočkat, až shlédnu The Doomstar Requiem. 4/5 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (43)

  • Nejen jména institucí, ale také jména seriálových postav odkazují na slavné kapely. Například filmový producent J.F. Amarth odkazuje na kapelu Amon Amarth, policista James Goatwhore je odkazem na Goatwhore a herec Lupe Asesino vede ke kapele Asesino. (Corpsegrinder)
  • Maskot filmové skupiny Facebones je kombinací několika maskotů, a to Vic Rattleheada a Eddieho the Heada. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama