Reklama

Reklama

Metalocalypse

(seriál)
Animovaný / Komedie / Hudební
USA, (2006–2012), 13 h 22 min (Minutáž: 11–23 min)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Deathmetalová kapela Dethklok má hluboký vliv na své fanoušky, kteří berou její texty vážně a dělají vše, o čem zpívají. Úřady se obávají vlivu skupiny a snaží se ji zničit pochybnými prostředky. (HBO Max)

Recenze (102)

Amandeus666 

všechny recenze uživatele

Seriál, který by měl každý metalista alespoň jednou za život shlédnout. Když ne kvůli ději, tak alespoň pro fenomenální melodický death. Je pravda, že se jedná o subžánrový seriál, který nepochopí člověk, metalem nezasáhnutý, neboť satyrických či metaforických narážek je v seriálu až běda (obchody s názvy jako Gorgoroth, Finntroll atd., hlavní kapela poskládaná ze realných hračů známých kapel jako Cannibal Corpse nebo Children of Bodom), ale ten by tento seriál asi zavrhl hned po prvním díle, když zjistí, že se krví v tomto seriálu rozhodně nešetří. Skvělá je i stopáž jednoho dílu - 10 minut, takže člověk nemusí ít obavy, že strávil celý den sledováním seriálů. Seriál doporučuji všem, kteří mají rádi brutální humor, litry krve a severskou školu death metalu. ()

kuxik009 

všechny recenze uživatele

Jako metalista jsem měl prakticky povinost se na tento seriál podívat. Písně jsou skvělé, hodně se mi líbí zapojení slavných osobností do dabingu (Mark Hammil, Angela Gossow,...). I když je pravda, že některé epizody by si zasloužily poněkud lepší konec, a ne jen 10 vteřin před koncem to vyřešit nereálnou smrtí zloducha. Jinak to je ale vážně všechno promyšlené do detailů, hlavně děj posledních epizod. Už se nemůžu dočkat, až shlédnu The Doomstar Requiem. 4/5 ()

Reklama

cajda 

všechny recenze uživatele

Povinnost pro všechny metalové fanoušky! Sice je možné, že seriál (hlavně díky všem těm šíleně brutálním scénám) oceníte i bez jakékoliv znalosti o metalové scéně, ale budete připraveni o dobrých pět metalových narážek v každém díle. Členové Dethkloku jsou překvapivě vykresleni velmi sympaticky, takže není nepříjemné se na ně pořád dívat. I přesto, že se seriál může zdát na první pohled prvoplánový, ve skutečnosti jsou vtipy velmi důvtipné a scénář některých dílů převyšuje většinu současné seriálové produkce. Také vedlejší postavy, kuchař třeba, přidávají do tohoto šíleného divadla další humor a další brutální prvky. Rozhodně stojí za to se podívat alespoň na jeden díl, třeba vás to chytne jako tolik ostatních! ()

JK-Stinger 

všechny recenze uživatele

Brutal...Tohle slovo uslyšíte v seriálu mockrát a taky je proč, spousta vtipných scének s nejrůznějšími narážkami na metal, krev, vnitřnosti, zvracení...Takoví jsou Dethklok. Zpočátku jsem se občas jenom uchechtl, ale nemohl jsem si pomoct a přestat na to celé koukat. No a výsledek? Některé díly jsou prostě bomba, některé tak trochu zaostávají. Kdo nemá rád metal, ať si strhne alespoň hvězdičku, protože to pro něj bude akorát průměrná kreslená bláznivina. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Ovlivněn v hodnocení hudbou, který tento seriál reprezentuje. Ale i tak brutální groteska, která "řeší" vážné i nevážné situace, které můžou nastal i v nemetalové kapele. Vypíchnu jednu takovou zajímavost - různé firmy vystupující v tomto seriálu mají názvy totožné s názvy black a death metalových kapel. Viděl jsem čtyři řady a hodnocení neměním. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (43)

  • Číslo zabijáka 216 lze také rozepsat jako 6x6x6. (Corpsegrinder)
  • Písmeno "M" použité v logu DieForDethklok.com je zrcadlový odraz písmena z loga kapely Metallica. (Corpsegrinder)
  • Motivační řečník z epizody „Murdering Outside the Box“ paroduje na Steva Balmera z Microsoftu, který se podobně chová na prezentacích společnosti. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama