Reklama

Reklama

Matthew Perry je na dně. Po neúspěšné léčbě skončil s psychiatrií a zjistil, že na nemocnou duši je láska ten nejlepší lék.
Pokud si pamatujete Mathhewa Perryho pouze jako Chandlera ze seriálu Přátelé, pak vás posmutnělá romantická konverzační komedie Zmatená duše režiséra Harrise Goldberga možná trochu překvapí. S nejvyšší pravděpodobností ale příjemně, protože právě v ní Perry prokazuje svoji naprostou hereckou univerzálnost a schopnost položit se do jakékoli dramatické úlohy. Jeho hrdina, Hudson Milbank, je úspěšným hollywoodským scenáristou, u něhož se nenápadně rozvinula závažná duševní porucha, která jako by mu vzala všechny emoce. Hudson proto obchází doktory a psychology, zkouší i vlastní šokovou terapii, ale nic nepomáhá. I jeho přítel a kolega spoluscenárista je ochoten udělat cokoli, ale nemá nejmenší šanci. A pak se najednou objeví Sára, kterou Hudson náhodou potká na pracovní schůzce. Že by láska byla tím pravým všelékem? Nic není jisté, ale zatím se to rýsuje slibně... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (209)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Fajn filmík ze života, kterej i když neni náš, docela klidně jím být muže. Upřímně - komu občas nehrabe? A někomu z nás to ani nevadí. Hudsona naopak zaskočí, že se mu rozsype osobnost a pohodovej veget. Koktejl dovedně namíchanej z vtipu, melancholie, sebemrsku i romantiky, ale šprajcuje se mi to na zlatíčku "Chandlerovi" a že to řeknu já, milovnice Přátel ... fuj mi! Přitom se kluk snažil, sou mač, ale to je prd platný, když mě jeho depka nehodí do ... někam. Lepší 3*. ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Nechci upírat Matthew Perrymu jeho herectví, opravdu jsem mu ty jeho psychózy věřil. Ale jeho výkon film sice drží na úrovni, na kterou by bez něj asi těžko sahal, ale pro mne je v tomto filmu použito až příliš mnoho klišé. Přítelíček, který poradí jen když mu z toho něco kápne. Fame fatal, se kterou to vypadá nejprve jasně, pak podmračeně, aby zase začalo svítit slunce. Jedna odbočka na cestě za láskou, která skoro pomůže, skoro,... Docela jsem se těšil, že na konci se prostě nic nestane a Perry bude zase sám, byl bych asi citově ochuzen, ale na druhou sranu by to filmu dodalo šmrc. Jedinci skákající na koncích filmů do náručí tu byli budou a jsou... A nejen to. Princip prolínání vzpomínek a snů se skutečností je také čím dál tím ohranější. Navíc v Numbovi není zrovna dotažen k nějaké smysluplnosti. Snad jediné, co nám řekne je to, proč má Numb rád otce, ale ono tom stejně mluví v jednom kole, tak proč se zatěžovat tím, že to shlédneme ještě jednou v "reálu". Numb není špatný film. On je to film, na který se moc pěkně kouká, jen je tu jeden problém. Člověk nesmí začít přemýšlet, kde tohle všechno už někde viděl. ()

Reklama

Philoun1 

všechny recenze uživatele

No sakra to bylo fakt dobrý, tenhle film ve mě něco nechal a přesně to od filmů chci. Metthew Perry hraje.. slovo výborně to ani nemůže vystihnout možná geinálně je blíže a Lynn Collins je opravdu úžasně roztomilá. No a hudba..pokaždé když začala nějaká písnička tak se ve mě něco hnulo, teda myslim v dobrym smyslu. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Existují dvě herecké polohy Matthewa Perryho. První, která ho proslavila, je ten vtipný ňouma Chandler z Přátel, nebo zubař z dvoudílné taškařice o Sousedovi zabijákovi. A pak je tu druhá poloha, kterou tak skvěle předvedl hlavně ve Studiu 60, a která je o moc zajímavější a pro mně osobně i atraktivnější - sarkastický, ne už tak roztomilý, zato dospělý Matt, s rozšířeným rejstříkem hereckých schopností a také s velkým charizma. V komedii/dramatu Zmatená duše, zůstal tak na půl cesty této duality a stejně tak film samotný. Momenty, kdy se jeho Hudson snaží léčit svoji duševní chorobu, jeho vztah s rodiči nebo láska k Sáře jsou fajn, ale strašně mi tam neseděl románek s bláznivou psychiatričkou, působilo to vyloženě lacině. Přestože nemůžu říci, že bych se těch 93 minut nudila a pro Matthewa mám celkem slabost, tak se kloním spíše k lepší trojce, na víc to tentokrát nevidím. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Lahôdkový zážitok. Takýto typ filmu je presne to, čo potrebujem, aby sa stav mojej mysle dostal do bezváhového stavu, môj systém sa reštartoval a spustil sa pohodový režim úplnej spokojnosti. A som rád, že práve týmto filmom som si nechal zájsť chuť po otravnom zážitku z posledného trýznivého ne-filmového pokusu, ktorý som absolvoval. Film je totiž jedným veľkým scenáristickým briliantom a ešte väčším hereckým diamantom. Skvostnými dialógmi je opradený celý dej, každá veta a v nej každé slovo tvoria perfektnú symfonickú súhru, ktorú som hltal každou sekundou. Scenár je veľmi inteligentný, psychologické témy sú však spracované tak, aby z nich boli nadšení intelektuáli i laici. Pomer komédia/dráma je veľmi pozorne vyvažovaný, romantická atmosféra dodáva filmu lahodný šmrnc, v žiadnom prípade však neuškodí. Nezávislo-komerčné ladenie mi vyhovovalo a viditeľne vyhovovalo aj hercom, ktorí vo svojich rolách doslova žiarili. Matthew Perry si ma získal prakticky behom pár sekúnd. Škoda, že ho v podobných filmoch vídavame takto sporadicky. 90%. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Hoci sa film odohráva v Los Angeles, film sa natáčal na mieste vo Vancouveri a na ďalších miestach v Britskej Kolumbii (Coquitlam, Port Coquitlam, Maple Ridge, Pitt Meadows a Langley). (Arsenal83)
  • Harris Goldberg uviedol, že film napísal podľa svojej vlastnej skúsenosti s depersonalizačnou poruchou a klinickou depresiou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama