Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (812)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nic světoborného, nic originálního a taky typicky britské. Přesto je to originál a u mnoha komedií se nenasmějete jako u téhle. Výborné herecké výkony, příjemná hudba, svižný děj.. černočerná komedie jak má být. Výsměch smrti do tváře je tu přímo cítit. Určitě dobrá volba pro zpestření nudného odpoledne. 85% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na ploše několika desítek metrů čtverečních zrežíroval Frank Oz černo-humornou komedii o mezilidských vztazích a životních hodnotách. Od začátku je film prošpikován suchým humorem, který později umocňuje pofidérní lahvička valia, z polovina plná kvalitními tabletkami LSD. Avšak největší zásluhu na dobré zábavě mají vynikající herci (Alan Tudyk se zhostil opět velice netradiční hollywoodské role) a tak jsem měl téměř po celou dobu stopáže na tváři decentní úsměv. Tohle je prostě film, při kterém se neřehtáte na celé kolo, ale koutky úst vám neustále škubají. Některé scénky částečně vyšlapují do prostoru až nechutného, ale bavil jsem se v podstatě non-stop. Hudba skvěle podtrhuje náladu a krásně definuje místo děje. Zkrátka milé, kurevsky zelené překvapení. 90% 9 miliónů dolarů(rozpočet)/45,7 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vedle starého pána a půlLannistera se ve vystavené rakvi často objevil i důvtip a pánové jako Curtis, Atkinson, Cleese či Lynn by asi souhlasili, že humor stojící na záměně valia za halucinogenní drogu, sprostém dědkovi a jedné posrané ruce by se za typický suchý britský dal označit jen stěží. Částečnou útěchu lze nalézt v tom, že pod patronátem bratří Wayansů by bylo daleko hůř.. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice povedená komedie, která v sobě mísí prvky absurdního, černého a situačního humoru. Je až neuvěřitelné co dokázal režisér a a scénaristé vecpat do příběhu o jednom pohřbu. Film naplnili řadou zajímavých a zábavných postav od hypochondra přes omylem zdrogovaného až po homosexuálního liliputa. Film utíká rychle a má v sobě spoustu vtipných situací. Nenápadná ale o to kvalitnější komedie. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ze začátku, ač je to nenudící, tak na komedii docela mdlý a bez nějaký většího zábavnýho faktoru, jen pár scén vyvolá jakž takž úsměv na tváři. Ale pak, až se příběh trochu usadí Frank Oz rozehraje docela dobrou komediální jízdu plnou černýho britskýho humoru, která s přibývajícími minutami zvyšuje ještě obrátky. Sice nemůžu říct, že bych se nějak extra nasmál, i když pár scén bylo fakt dobrých, ale pobavil sem se dobře ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Herci, kteří hráli manželský pár Daniel (Matthew MacFadyen) a Jane (Keeley Hawes) byli v době natáčení manželi i ve skutečném životě. (Chatterer)
  • Peter Dinklage ztvárnil postavu trpaslíka jak v tomto filmu, tak i v pozdějším remaku Horší než smrt (2010). (Luigi.K.)
  • V původním scénáři neměla být postava Petera trpaslíkem. Ale poté, co se o roli ucházel Peter Dinklage, byla pro něj přepsána. (HappySmile)

Reklama

Reklama