Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamila Bendová (I. Chýlková) je úspěšná manažerka-workholička, která žije sama a je spokojená. Jenže – spokojeni nejsou lidé kolem ní. Spotřebovává je stejně jako kávu nebo třeba rtěnku. Jen občas se schází s přítelem Igorem (J. Polášek), který už začíná mít toho vztahu nevztahu plné zuby. Po jedné neshodě s ním přijme pozvání kamarádky Ireny (M. Pleštilová) na výlet do Vídně se zastávkou v Lednici na jižní Moravě. Zde se potká s Laďou Bednaříkem (M. Etzler), veterinářem, třikrát léčeným alkoholikem. Kamila si chce zjednat klid v hotelu, kde Laďa oslavuje s kamarády svoje narozeniny. Situace se ale vyvine jinak, než si představovala. Víno udělá své a život v Laďově kraji se zdá být idylický. Kamila prožívá zvláštní opojení i střízlivění, ale s vínem to nemá nic společného... (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Příběh devětatřicetileté workoholičky z Prahy, které výkendový výlet na Jižní Moravě pootevře oči a vybídne k zamyšlení nad tím, že život se dá prožít i hezčím způsobem, než v manažerském křesle... Scénáristicky vcelku povedené dílo s příběhem, který se dá s přimhouřeným okem označit jako "ze života", se solidními hereckými výkony (kupodivu i mého neoblíbence Miroslava Etzlera) a s naprosto skvělou hudbou Michala Pavlíčka. Hodnocení na hraně tří a čtyř hvězdiček. 65 %. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Na televizní poměry opravdu výpravný film s hezkým moravským prostředím. Těžko ovšem nazývat komedií - přišlo mi, že film se nepokouší pobavit, ale spíše směřuje do té už notně vyšlapané cesty o útěku přepracovaného Pražáka na venkov a tam nalezení lásky/nelásky. Nic nového - jen osvěžující obsazení hlavní role už v televizi nepříliš obsazovanou I. Chýlkovou. ()

Reklama

janek85 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě celkem potěšil. Za poslední půlrok je to jeden z nejkvalitnějších českých filmů, co jesem viděl. Začátek filmu byl spíše rušivější, středem se klidnil a konec byl spíše klidný. Ve filmu hraje velice dobrá česká herečka Ivana Chýlková, ta umí zahrát vždycky vynikajícně. Pak mě trochu nadchl Etzler, vždy mi nebyl moc sympatický, ale teď se projevil jako dobrý herec. Film jako celkový se mi líbil. 75% ()

consuela1 

všechny recenze uživatele

Hodně silné tři hvězdičky, jejichž sílu ještě umocňuje povedená hudba a skvělé hudební texty. Po celou dobu toho úžasného setkání téměř bolí, že na všechno, co se stane (a ještě víc se toho nestane) jsou jen a přesně tři dny, a ani jeden navíc. Jenže otočit řeky dvou životů proti proudu je téměř nemožné, zejména když život toho osudového, velmi přitažlivého a okouzlujícího muže řídí nejmocnější vládce. ()

FandaF 

všechny recenze uživatele

Film, který bych hodnotil lépe. Ale kua, to je takový problém obsadit všechny postavy, které mají být "moravské" skutečnými moraváky, přesněji moraváky, kteří na Moravě (ideálně v lokalitě natáčení) žijí? Dobří herci žijí všude, nejen v Praze! Toto je častý nešvar většiny českých filmů, které vznikají mimo Prahu... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Mikulově, Praze a v zámeckém parku v Lednici. Penzion Jordán se nachází též v Lednici (SONY_)

Reklama

Reklama