Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychiatr František Soukenický nevypadá na první pohled jako nenapravitelný sukničkář, přesto ho zálety připraví o všechno. O zavedenou praxi, když se rozejde s milenkou Ivetou a ona ho udá lékařské komisi, která mu vzápětí odebere licenci. A následně o tolerantní manželku Elišku, která se rozhodne vyměnit ho za advokáta Viktora, jenž je mimochodem Františkův kamarád a rovněž bývalý pacient. Muž je nucen nastěhovat se k laskavé, ale poněkud dotěrné matce a po řadě neúspěšných pokusů získat zaměstnání přijme práci, kterou mu dá nerudný bratr Miloš, majitel autoškoly. Tu ovšem ve skutečnosti vede jeho atraktivní manželka Peggy, věčně flirtující s automechanikem Jardou. Začne flirtovat také s ním, stejně jako žačka autoškoly Natalie, a František, přestože se netají snahou získat zpět těhotnou Elišku, nedokáže svodům žen odolat. Vymlouvá se sice na hormonální poruchu, jenže se kvůli ženám a nedostatku sebekontroly dostává do stále dalších potíží a nakonec za každou chybu zaplatí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (379)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Co se tak Františkovi honí hlavou? Celý jeho život se točí kolem ženských, všechny mu leží u nohou - ale když kvůli svým záletům ztratí práci a také ho opustí jeho žena Eliška, zjišťuje, že priority leží někde jinde - a že na Elišce mu záleží více než na čemkoliv jiném. Ale ta již má nového přítele, jejich společného známého, protřelého právníka Viktora. A tak si musí František sbalit svých pět švestek, vrátit se zpět k mamince a vzít za vděk prací u svého bratra v autoškole. Ale František se nikdy nevzdává ! ... Po megareklamě která běžela když byl film v kinech jsem čekal větší odvaz. Film se tváří jako komedie, ale chvilkama je spíš k pláči (a to jak film tak vlastní Františkův život). Určitě i na tomto filmu se dá najít něco pozitivního, ale bohužel toho moc není - šansony Hany Hegerové, přestarostlivá maminka či vtipné historky z autoškoly nijaký příběh nenahradí... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Film o tu více, tu méně pochopitelných vztazích tu více, tu méně uvěřitelných lidí. Josef Polášek vsadil na totálně civilní projev hraničící s bezvýrazností, a "díky" přispění tichého příběhu zajímavého snad jen těmi (pro mě) nepochopitelnostmi spíše uvěříte tomu, že se zmíněné pojetí role erotomana Františka nevyvedlo a sledujete rezignovaného sukničkáře z povolání, jímž smýkají jak lidé v jeho bezprostředním okolí, tak i sám život, a ne s během věcí ne zcela smířeného a chování ostatních chápajícího muže (navíc v oboru chápání pohnutek vzdělaného!) toužícího po lásce a potřebujícího sex. František Je Děvkař je velice rozporuplný film, k němuž bych cítil jako tak nějak nefér gesto ukázat na něj jako na špatný. Nesporné je tady bohužel snad jenom to, že NEJDE O KOMEDII. Daleko přiléhavější by bylo označení vztahové drama s občasným výskytem komediálních prvků. 50% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Normálně jsem z toho čekal takovou tu průměrnou sračku, ale vyklubalo se z toho vcelku vydařilé soukromé drama jednoho člověka, ordujícího pod jménem Josef Polášek. Ten díky Čtvrtníčkovi trošičku obletěl republikou a stal se nejen díky jemu tak trochu slavným, a já musím říct, že díky Františkovi jsem si ho oblíbil ještě více, ačkoliv zdejší hodnocení z tohoto filmu dělá docela průměrnou kravinu o ničem, a to vůbec není pravda, ba naopak. Délka ideální, vypravování příběhu upoutalo mojí pozornost a já jsem se divil jak jsem se do toho všeho tak snadno dostal, i když jsem se bál, že to bude kravina, hlavně podle ukázek, které jsem viděl v kinech a příliš mě nezaujali. Pár problémů by se vybrousit docela dalo, ale že bych v negativech měl tvrdit to, že bez Čtvrtníčka by se film dokázal obejít, na to bych si stoprocentně nevsadil. Bezpečně ale můžu říct jedno, a to že tahle komedie přinesla ke mně svěží závan vtipnosti a já jsem za to ještě radši, už jen proto, že to je český film. ()

KanjiVital 

všechny recenze uživatele

V porovnání s Nestydou vítězí tento film na plné čáře. Není to samozřejmě žádný film, který by Vás posadil na zadek, ale roli průměrné česká komedie spnil do posledního puntíku. Příběh je o jednom proutníkovi, který se snaží napravit, ale stále se mu to svým způsobem nějak sere, jelikož to je notorický děvkař, a z této "nemoci" se člověk jen tak lusknutím prstu nevyléčí. Josef Polášek (řečený též pan Delegát:-))) podává daleko věrohodnější a kvalitnější výkon než Jiří Macháček ve zmíněném českém propadáku od bývalého skvělého režiséra Hřebejka. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film na jedno použití aneb Jak zahodit téma. 1) Film charakterují nenápadné herecké výkony, nenápadný humor, i poselství, je-li jaké, je rovněž tak nenápadné, že si ho snad ani nevšimnete. 2) Je-li nenápadnost autorským záměrem, pak Josef Polášek je muž na správném místě. Ani hezký, ani ošklivý, ani s charismatem, ani tuctový. Zajímavý herecky přesný výkon. 3) Ale přesto mi to všechno přijde jako ztracená příležitost, nevyužité téma a potence, která tu nesporně je, jak u režiséra - scénáristy, tak u herců. 29ti letý režisér má svůj tvůrčí život před sebou a doufejme, že další filmy budou lepší. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • V 11. minúte filmu má Františkov brat oblečené tričko NO MA´AM, fiktívnej organizácie zo seriálu Ženatý se závazky (od r. 1987). (javlapippi)
  • Film byl, mimo jiné lokace, natáčen i na střeše a uvnitř obchodního centra "Šestka", v pražské Ruzyni. (EKLEKTIK)

Reklama

Reklama