Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychiatr František Soukenický nevypadá na první pohled jako nenapravitelný sukničkář, přesto ho zálety připraví o všechno. O zavedenou praxi, když se rozejde s milenkou Ivetou a ona ho udá lékařské komisi, která mu vzápětí odebere licenci. A následně o tolerantní manželku Elišku, která se rozhodne vyměnit ho za advokáta Viktora, jenž je mimochodem Františkův kamarád a rovněž bývalý pacient. Muž je nucen nastěhovat se k laskavé, ale poněkud dotěrné matce a po řadě neúspěšných pokusů získat zaměstnání přijme práci, kterou mu dá nerudný bratr Miloš, majitel autoškoly. Tu ovšem ve skutečnosti vede jeho atraktivní manželka Peggy, věčně flirtující s automechanikem Jardou. Začne flirtovat také s ním, stejně jako žačka autoškoly Natalie, a František, přestože se netají snahou získat zpět těhotnou Elišku, nedokáže svodům žen odolat. Vymlouvá se sice na hormonální poruchu, jenže se kvůli ženám a nedostatku sebekontroly dostává do stále dalších potíží a nakonec za každou chybu zaplatí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (379)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Film mi přišel chvílemi o ničem a tak nějak prázdný. Na české poměry velmi slabý. Zřejmě jsem hledala nějakou větší hloubku a té se mi u Františka prostě nedostalo. Z filmu jsem si bohužel neodnesla vůbec nic a za pár dní si na něho asi ani nevzpomenu. Na debutanta Prušinovského se příště více zaměřím. Nová krev by mohla český film oživit, protože to potřebuje jako sůl. Josef Polášek je dobrý herec. Dokáže zahrát blba i zabrnkat na vážnější strunu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Keď to porovnám s ROMÁNOM PRE ŽENY či PRÍPAD NEVERNEJ KLÁRY vychádza mi to ako konečne vydarený český "film o živote". Slušné vykreslenie pesimizmu, zaujímavé drobnosti (škodovka), uveriteľne vystavaný hrdina. A pritom je to celé akési úsmevné. Keď pridáme POST COITUM či HEZKÉ CHVILKY BEZ ZÁRUKY, bodaj by bolo viac takýchto Františkov... ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že Franta nebyl vtipný. Měl své pěkné momenty, kdy jeho pohled "spícího inženýra" dokázal rozesmát stejně jako hlášky s nulovou intonací bez ohledu na téma. Ovšem samotná myšlenka, že nějaký muž podobného vzhledu (se vší úctou k Joseovi!) bude takový stroj na klácení dámských těl se mi sama o sobě vzpouzí jako naprosto absurdní (a to nepíšu o stylu, jakým "svádí"...to je pro mě na úrovni psích očí Glenna Hansarda ve Once prosícího o sex). Kontrast jeho "mužství" a boje o manželku s nudným právníkem je asi nejpříjemnější částí jinak slabší komedie o tématu, v kterém se zjednodušují lidská povahy (muž buď děvkař nebo idiot, s kterým žena vytírá podlahu, proti tomu žena, která je buď lehká dámička nebo zamilovaná manželka, co neví, co opravdu chce). Komedie o sexu, v které je sex to jednoznačně nejnudnější. PS: ten vtip s otcem je ovšem tutovka:))))) ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem viděl Františka. Toho děvkaře. Film, který mi bude navždy připomínat krásné časy václavovických THS, kde se o Františkovi bavila Ony s Vladysem. Takže taková nostalgická povinnost. Musím říct, že to bylo skoro na čtyři hvězdičky, a že to bylo lepší než většina posledních filmů Woodyho Allena. A začal jsem se lehce zajímat o Petru Nesvačilovou, která mě tam tak nějak zaujala. Asi to bude velmi schopná žena. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si vyrazil do kina na český film s nadějí, že odejdu alespoň dobře pobaven. František je děvkař to téměř splnil, ale rozhodně to nebyla žádná bomba (párkrát jsem se zasmál, ale být to delší tak nevím, nevím). Velkou devízou je příjemný výkon Josefa Poláška a vedlejší role Petra Čtvrtníčka či filmového bratra Poláška. Ovšem říkám na rovinu, že scénář mi přišel slabý a kameraman se také zrovna nevyřádil. Na české poměry dávám slabší tři hvězdičky, ale jedno vím jistě, že už to podruhé vidět nechci....... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Film byl, mimo jiné lokace, natáčen i na střeše a uvnitř obchodního centra "Šestka", v pražské Ruzyni. (EKLEKTIK)
  • V 11. minúte filmu má Františkov brat oblečené tričko NO MA´AM, fiktívnej organizácie zo seriálu Ženatý se závazky (od r. 1987). (javlapippi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno