Reklama

Reklama

Code Geass: Hangjaku no Lelouch

(seriál)
  • Japonsko コードギアス 反逆のルルーシュ (více)
Trailer 1
Animovaný / Akční / Drama / Fantasy / Psychologický / Sci-Fi
Japonsko, (2006–2008), 20 h (Minutáž: 24 min)

Série(2) / Epizody(50)

  • Season 1 (2006) - 25 epizod

  • R2 (2008) - 25 epizod

Středoškolák se schopností okamžitě všechny přinutit, aby ho poslouchali, si nasadí masku a postaví se do čela povstání Japonců proti vetřelcům z Británie. (Netflix)

Recenze uživatele char_t k tomuto seriálu (2)

Code Geass: Hangjaku no Lelouch (2006) 

Na japonské anime nečekaně dospělý seriál. Ještě si mohli odpustit chodící anime-klišé v podobě bojových robotů/mechů a bylo by to skoro perfektní. A možná trochu nedomysleli fakt, že válka mezi Japonci a Brity nebude tak "přehledná", pokud se obě strany vykreslí v manga stylu s obříma očima a tak divák narozdíl od postav nemá tušení, kdo je Asiat a kdo Evropan :-P ()

R2 (2008) (S02) 

Druhá sezóna seriálu. Těžko se hodnotí samotná, jelikož se jedná o přímé pokračování... Ale když se o to přeci jen pokusím, tak musím dát ještě o hvězdu víc než minule, vypointované finále mě dostalo... Konečně bylo trochu víc využito promyšlené universum. Dost času jsem strávil na codegeass wiki, dohledáváním "historických" souvislostí a technických detailů, které seriál jen naznačuje a jejich hlubší studium rozhodně není třeba, ale mě bavilo (super!), ale taky ověřováním jednotlivých postav (míň super), kterých je už opravdu nechutně moc a navíc mění strany jak ponožky, tak jsem občas měl co dělat, abych pochopil Kdo, S kým, Proti komu a Proč proboha. Ale až na tu nepřehlednost to bylo dokonalé. ()

Reklama

Reklama