Reklama

Reklama

Code Geass: Hangjaku no Lelouch

(seriál)
  • Japonsko コードギアス 反逆のルルーシュ (více)
Trailer 2
Animovaný / Akční / Drama / Fantasy / Psychologický / Sci-Fi
Japonsko, (2006–2008), 20 h (Minutáž: 24 min)

Série(2) / Epizody(50)

  • Season 1 (2006) - 25 epizod

  • R2 (2008) - 25 epizod

Středoškolák se schopností okamžitě všechny přinutit, aby ho poslouchali, si nasadí masku a postaví se do čela povstání Japonců proti vetřelcům z Británie. (Netflix)

Recenze uživatele DaweForeman k tomuto seriálu (2)

Code Geass: Hangjaku no Lelouch (2006) 

Cesta ideálů, cesta pomsty, cesta za lepšími zítřky. I když má člověk zpočátku nejlepší úmysly, vždy se v průběhu cesty změní a už to není tak čistá cesta jako na začátku. Tohle anime je prodchnuté mnoha filosofickými, etickými a sociálními otázkami (pro mě neco úžasného). To vše zasazené do hodně zajímavého, napětí plného a nadpřirozeného příběhu. Sice bych trochu očekával menší oddech v podobě oné školy, kdy sem tam odběhneme od politiky a války do bezstarostného života, ale bohužel se toho tolik tady nedočkáme. Proto doslova člověk hltá díl za dílem, kdy napětí se neustále drží a nepoleví ani na okamžik a nenechá tak diváka oddechnout. Animace je hodně dobrá, ale jedinou chybičkou bych viděl onu neúměrnost délky končetin lidí a jejich propracování, kdy vypadají jako párátka v určitých situacích. Hudba co se týče OP a ED je hrozná, ale co se týče napětí v příběhu, tak je dostatečná. ()

R2 (2008) (S02) 

Po shlédnutí téhle druhé série mám šílenej bolehlav. Co je pravda? Co je lež? Co je dalším chladným kalkulem? Co je promyšleným tahem? Koho všeho se to týká? Kdo má správné "ideály"? Tohle anime je naprosto prodchnuto plno takovými otázkami, na které není jednoznačné odpovědi, protože na to ani jednoznačná odpověď neexistuje. Navíc nevím jak pořádně hodnotit konec (*** menší SPOILER ***) - zda jako čirou utopii nebo něco víc, když je k tomu zamíchán onen nadpřirozený prvek Geassu, který činní své subjekty nesmrtelnými (*** konec SPOILERU ***). Přesto mě konec opravdu překvapil - nečekal jsem, že vyberou zrovna tuhle variantu, spíše jsem čekal něco více "idealistického". I když je vidět, že Japonská filosofie je přece jenom od té naší (Evropské) odlišná. Co se týče příběhu jako takového, tak jsem i po zmateném začátku viděl návaznost v tom, čím byla specifická první série, ale později v druhé půlce už to bylo jen více méně jen o slovíčkaření a menším úpadkem. Dále bych řekl, že příběhy (motivy, události aj.) některých postav tu jaksi chyběly a proto zůstaly v určitých ohledech nepochopeny. Ano je tu spousta postav a proto se to dá očekávat, vzhledem k tomu, že už je to dlouhé anime. Ale pořád bych to viděl jako menší mínus. Animaci i hudby bych hodnotil stejně jako u první série. Ještě bych se pozastavil snad jen nad tím, proč si autoři zrovna vybrali Británii a k tomu ještě na území USA - jestli jako nějaké přirovnání nebo něco takového. To je ale další bolehlav, nad kterým se mi už nechce přemýšlet a nemá už nic společného se zážitkem z anime. ()

Reklama

Reklama