Reklama

Reklama

Plně vyzbrojená bitevní loď Missouri se vrací z poslední plavby, aby byla slavnostně vyřazena z provozu a proměněna ve vojenské muzeum. Na palubě se chystají na slavnost, které se má zúčastnit i prezident. Kapitán Adams vyčte podřízenému Krillovi, že nehlásil přílet vrtulníku, důstojník se však vymluví na chystané překvapení k oslavě jeho narozenin. Na palubě helikoptéry jsou totiž rockový zpěvák, striptérka Jordan, číšníci, kuchaři a členové prezidentovy ochranky. Pohoda a dobrá nálada se nečekaně změní v drama, když rocker, ve skutečnosti terorista William Strannix, zastřelí dva důstojníky a obsadí s Krillem loď. Zmocní se disket v sejfu a raketou sestřelí americkou stíhačku. V Pentagonu je vyhlášen poplach. Paranoidní Strannix, který vyhrožuje vládě odpálením jaderných střel Tomahawk, byl totiž kdysi špičkovým agentem a akce je součástí jeho pomsty… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (625)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Prepadnutie v Pacifiku je považované za jeden z najlepších Seagalových filmov, možno aj za najlepší, paradoxne som sa pri jeho iných filmoch bavil o veľa viac. Nie žeby v ňom chýbala akcia alebo tradičné Seagalove bojové umenie, to nie, to všetko tam je, možno aj v dvojnásobnej dávke. No ja som sa pri tom dosť nudil a tak stále jeho najlepším filmom zostáva Muž zo znakom smrti.**a 1/2 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Solídna akčná klasika. Pre terajšieho diváka možno podpriemer, no pre moju generáciu, vyrastajúcou na podobnom type hrdinu z polovice 80tych a začiatku 90tych rokov je to proste povinnosť pozrieť si to aj desaťkrát. Steven je tu ešte macher so zabijáckym výrazom, plný sily a energie, rozdáva krásne rany, a keď prižmúrite očkom na scenár je to proste cool. 80%. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Akční hit roku 1992 v čele s dnes již těžkotonážním Stevenem „já se bojím jehel“ Seagalem, nicméně před těmi šestnácti lety to Stevenovi seklo a hlavně se uměl hýbat (závěrečný fight je snad až nadčasový, prostě vynikající). Děj odehrávající se v těsných chodbách, na kluzkých palubách a v podpalubí bitevní fregaty Missouri je vcelku zajímavý, dynamický a prošpikovaný gesty a hláškami Tommy Lee Jonese. O akční scény není opravdu nouze a když se nestřílí z pistolí, samopalů, těžkých kulometů a děl, tak se odpalují granáty, hází se nože a vytrhávají ohryzky z krků. Film svižně plyne a nechává vyniknout rozhodně nadprůměrnou inteligenci a chladnou hlavu Caseyho Rybacka (purpurové srdce s hvězdou se zase tak často neuděluje, že??). Rozhodně nejpovedenější snímek mistra Seagala. Aikidó technika, která mě nejvíc zaujala: Ke konci zaútočí na Caseyho Rybacka zpoza rohu protivník. Ryback mu neuvěřitelným způsobem zkroutí ruku a perfektním chvatem, pravděpodobně alternativa hodu sekem (šihonage), jím mrští o palubu lodi! 35 miliónů dolarů(rozpočet)/156,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/43 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tento film jednoduše neztratil ani s narůstajícími léty. V záplavě všech těch Matrixů a Avatarů má svůj neodolatelný půvab i když je jakousi nástavbou, která principielně vychází ze Smrtonosných pastí. Příběh je prostý a staví na všech základních kamenech akčního filmu tehdejší doby. Máme zde inteligentního a nelítostného padoucha s vskutku megalomanským cílem, dokonalý padoušský plán, spoustu syrového masa, stovky nevinných a uzavřený prostor. Nakonec tu je ještě jeden osamělý hrdina v podání Stevena Seagala, který víc střílí, než by se rval. Tento mlčenlivý bojovník maskovaný za kuchaře prochází celou lodí a postupně teroristům hatí jinak dokonalý plán. Tenkrát v kině za 5*. Po devatenácti letech 5*. Časy se mění, hrdinové zůstávají. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

USS Missouri je ve skutečnosti USS Alabama a Casey Ryback není kuchař - čemu pak člověk může věřit..? Under Siege natočené v konci období nazývaného "Raný Seagalismus" zastihlo Stevena v největší formě a je nutné ocenit i skutečnost, že ač ten aikido klučina pracuje v lodní kuchyni, je štíhlý jako raketa Tomahawk. Prozatím.. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (22)

  • Z pohledu odborné kritiky a finančních zisků se jedná o nejúspěšnější snímek Seagalovy (Casey Ryback) kariéry, který si vysloužil dokonce dvě nominace na Oscara. Se ziskem 15 760 003 amerických dolarů v 2 042 kinech ve Spojených státech představoval výdělek na jeden sál 7 717 amerických dolarů. (Čiban)
  • Na konci filmu má Jordan Tate (Erika Eleniak) na sebe vojenskú uniformu, no civilisti nie sú oprávnení nosiť túto uniformu. (ShortyIC)
  • Červencové vydání časopisu Playboy z roku 1989, na jehož obálce je televizní hlasatelka Shelly Jamison, se objevilo už dřív ve filmu Sám doma (1990). (Karlos80)

Související novinky

Chystá se reboot Přepadení v Pacifiku

Chystá se reboot Přepadení v Pacifiku

18.11.2021

Studio Warner Bros. se rozhodlo oprášit jednu ze svých osvědčených značek, nového rebootu se totiž má dočkat populární akční snímek z roku 1992, Přepadení v Pacifiku. Nová verze příběhu o kuchaři na… (více)

Hudba dostane na zadek...

Hudba dostane na zadek...

09.07.2006

Nezničitelný vicekrál béčkových akčňáků Steven Seagal je zpátky v úplně jiném řemesle, než jsme u něj zvyklí. Pistoli a pěsti zaměnil za kytaru a mikrofon. Z bijce Seagala se stal bluesman Seagal.… (více)

Reklama

Reklama