Reklama

Reklama

Plně vyzbrojená bitevní loď Missouri se vrací z poslední plavby, aby byla slavnostně vyřazena z provozu a proměněna ve vojenské muzeum. Na palubě se chystají na slavnost, které se má zúčastnit i prezident. Kapitán Adams vyčte podřízenému Krillovi, že nehlásil přílet vrtulníku, důstojník se však vymluví na chystané překvapení k oslavě jeho narozenin. Na palubě helikoptéry jsou totiž rockový zpěvák, striptérka Jordan, číšníci, kuchaři a členové prezidentovy ochranky. Pohoda a dobrá nálada se nečekaně změní v drama, když rocker, ve skutečnosti terorista William Strannix, zastřelí dva důstojníky a obsadí s Krillem loď. Zmocní se disket v sejfu a raketou sestřelí americkou stíhačku. V Pentagonu je vyhlášen poplach. Paranoidní Strannix, který vyhrožuje vládě odpálením jaderných střel Tomahawk, byl totiž kdysi špičkovým agentem a akce je součástí jeho pomsty… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (625)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu tu rozpisovať o každom ťahu, ktorý sa vo filme odohrá, že príbeh má rovnaký základ, ako legendárna Smrtonosná pasca. Film je ale pekný a Steven Seagal a Tommy Lee Jones určite poteší. Bol som na tento snímok zvedavý, pretože je to jeden z najznámejších filmov týchto hercov. Rozhodne to nebola strata času a dosť som sa pobavil. Čo sa týka Seagala tak to je jeho asi najlepší film. Tommy Lee Jones ich má určite viac. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Seagalovka, ale to ještě samo o sobě neznamená dobrý film. Jak jinak, jeden bazmeht zrekvíruje loď, prohlásí se za kapitána a ohrožuje svobodné Američany. Bohužel, na lodi se tou dobou pohybuje i absolvent ortodoxní vietnamské kuchyně a ten umí s nožem i mikrovlnkou. A jak to tak bývá, udělá z našich antihrdinů špíz po americku okořeněný doslovným pojetím akupunktury. O herectví se nedá moc mluvit, většina podává takový krásný výkon jako z ochotnického vesnického divadla, kde k charakterní roli stačí nosit slamák. Tommy Lee Jones opět potvrzuje, jak jsou někteří kladní hrdinové zoufale ubozí, proto jsem celý film na jeho straně....a přeju si, aby Seagala nakrájel jako štangli uheráku. Nenávidím, opravdu velmi nenávidím scény, kdy na hlavního neozbrojeného "hrdinu" míří záporák, který ho užuž chce zastřelit, ale pak ho zezadu odprejskne bloncka, co v životě držela v ruce leda tak akorát...řadící páku Stevena Seagala...:-) ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Kvalitní jízda, nejen na superrychlé lodi. Nezapomenutelná prsatice Erika Eleniak, zdařilá závěrečná akce, to vše si vybavuji i s odstupem času. Seagal ve své nezapomenutelné roli opět obstál na jedničku. Dodatek (3.3.12): Dívat se u bojových akcí na Stevenovu ohromnou schopnost koncentrace, je pohádka. Každý, kdo není jen figurka s plejádou kaskadérů za sebou, si obdiv zaslouží vždycky. Poučení? Uživatel, který má ve své režii 4219 laviC, a tím výsadní reprezentativní postavení na webu, by si měl příště vzít servítek, když obrazně seká poklony typu - nemám ho rád, ani jeho akce. V rámci zachování poslední špetky úrovně, ať se na podobné filmy nedívá a nekomentuje je. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejlepší seagalovka, což nicméně není žádná pocta, protože kvalitní snímky se v jeho filmografii nevyskytují a převážná většina z filmů, které natočil, má nesmírně dementní scénář a tupé herecké výkony i na průměr svého žánru. I tady se vyskytují scénáristické nedodělky a zjevné nesmysly (dva teroristé mají příkaz "zneškodnit" uzamčeného a spoutaného Seagala, který pro počínání přepadového komanda představoval do té doby nulové riziko a teprve tím mu umožní uniknou a nechat se od něj pozabíjet). Na druhou stranu režie je svižná a film má na poměry akčního žánru slušné herecké obsazení (Colm Meaney,Tommy Lee Jones). Celkový dojem 40 %. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (22)

  • Na konci filmu má Jordan Tate (Erika Eleniak) na sebe vojenskú uniformu, no civilisti nie sú oprávnení nosiť túto uniformu. (ShortyIC)
  • Keď ku koncu filmu drží Stranix (Tommy Lee Jones) Rybacka (Steven Seagal) v šachu pištoľou, tak sa medzi zábermi jeho úchop zbrane mení. V jednom zábere ju drží len v jednej ruke, po prestrihu má úchop obojručný a po ďalšom prestrihu ju opäť drží len v pravačke. (ČSFD)
  • Když v první přestřelce v kuchyni únosci vypálí dávku ze samopalů MP5, oba mají nasazené tlumiče. I přesto je střelba slyšet jako bez tlumičů. (DeziDiCzorka)

Související novinky

Chystá se reboot Přepadení v Pacifiku

Chystá se reboot Přepadení v Pacifiku

18.11.2021

Studio Warner Bros. se rozhodlo oprášit jednu ze svých osvědčených značek, nového rebootu se totiž má dočkat populární akční snímek z roku 1992, Přepadení v Pacifiku. Nová verze příběhu o kuchaři na… (více)

Hudba dostane na zadek...

Hudba dostane na zadek...

09.07.2006

Nezničitelný vicekrál béčkových akčňáků Steven Seagal je zpátky v úplně jiném řemesle, než jsme u něj zvyklí. Pistoli a pěsti zaměnil za kytaru a mikrofon. Z bijce Seagala se stal bluesman Seagal.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno