Reklama

Reklama

Plně vyzbrojená bitevní loď Missouri se vrací z poslední plavby, aby byla slavnostně vyřazena z provozu a proměněna ve vojenské muzeum. Na palubě se chystají na slavnost, které se má zúčastnit i prezident. Kapitán Adams vyčte podřízenému Krillovi, že nehlásil přílet vrtulníku, důstojník se však vymluví na chystané překvapení k oslavě jeho narozenin. Na palubě helikoptéry jsou totiž rockový zpěvák, striptérka Jordan, číšníci, kuchaři a členové prezidentovy ochranky. Pohoda a dobrá nálada se nečekaně změní v drama, když rocker, ve skutečnosti terorista William Strannix, zastřelí dva důstojníky a obsadí s Krillem loď. Zmocní se disket v sejfu a raketou sestřelí americkou stíhačku. V Pentagonu je vyhlášen poplach. Paranoidní Strannix, který vyhrožuje vládě odpálením jaderných střel Tomahawk, byl totiž kdysi špičkovým agentem a akce je součástí jeho pomsty… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (625)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tento film jednoduše neztratil ani s narůstajícími léty. V záplavě všech těch Matrixů a Avatarů má svůj neodolatelný půvab i když je jakousi nástavbou, která principielně vychází ze Smrtonosných pastí. Příběh je prostý a staví na všech základních kamenech akčního filmu tehdejší doby. Máme zde inteligentního a nelítostného padoucha s vskutku megalomanským cílem, dokonalý padoušský plán, spoustu syrového masa, stovky nevinných a uzavřený prostor. Nakonec tu je ještě jeden osamělý hrdina v podání Stevena Seagala, který víc střílí, než by se rval. Tento mlčenlivý bojovník maskovaný za kuchaře prochází celou lodí a postupně teroristům hatí jinak dokonalý plán. Tenkrát v kině za 5*. Po devatenácti letech 5*. Časy se mění, hrdinové zůstávají. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Časy kdy Seagal natáčel podobné kousky už jsou nenávratně pryč, ale sluší se zavzpomínat. Pozdějším Seagalovým výtvorům chybí přesně to co je dáno ve filmu Přepadení v Pacifiku. Solidní akce, originální scénář, výborné herecké výkony, dokonce i Seagal hraje slušně, o fantastickém Tommy Lee Jonesovi ani nemluvě. Andrew Davis ukázal co bude za rok následovat. Seagal už stín filmu nepřekročil, ale sluší se zavzpomínat... ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu tu rozpisovať o každom ťahu, ktorý sa vo filme odohrá, že príbeh má rovnaký základ, ako legendárna Smrtonosná pasca. Film je ale pekný a Steven Seagal a Tommy Lee Jones určite poteší. Bol som na tento snímok zvedavý, pretože je to jeden z najznámejších filmov týchto hercov. Rozhodne to nebola strata času a dosť som sa pobavil. Čo sa týka Seagala tak to je jeho asi najlepší film. Tommy Lee Jones ich má určite viac. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem si doplnil tuto 90kovou klasiku se Stevenem Seagalem. Bohužel je to zřejmě jeho jediný dobrý film. Tak trochu v utajení pracuje jako kuchař na největší americké bitevní lodi. Ta je obsazena soukromou armádou, která se snaží udělat revoluci. Vede ji šílený bývalý agent v podání Tommy Lee Jonese. Stevenovi nezbývá nic jiného, než vzít věci do vlastních rukou a zachránit jak posádku, tak loď. Tito revolucionáři se totiž snaží odpálit jaderné střely na Honolulu. Společnost Stevenovi dělá sympatická Erika Eleniak. "To není jen obyčejný kuchař." ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jsem jenom kuchař...bože mi tady zemřeme. Naprostý paradox, Seagalův naprosto nejvýdělečnější film, všeobecně kritiky i diváky hodnocený nejlépe já považuji za nejslabší z celého jeho zlatého období. Když se na to opakovaně koukám, slyším naprosto debilní dialogy, mdlou akci, stupidní scény a příšerný nelogičnosti. Ten film doslova křičí "jsem hloupý béčko". 50%. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (21)

  • Z verze uvedené v Británii byla z boje v dílně vystřižena desetisekundová část vytrhnutí ohryzku z krku. (Dragoni)
  • Severokorejskou ponorku představovala skutečná ponorka USS Drum. (Dragoni)
  • Keď ku koncu filmu drží Stranix (Tommy Lee Jones) Rybacka (Steven Seagal) v šachu pištoľou, tak sa medzi zábermi jeho úchop zbrane mení. V jednom zábere ju drží len v jednej ruke, po prestrihu má úchop obojručný a po ďalšom prestrihu ju opäť drží len v pravačke. (ČSFD)

Související novinky

Chystá se reboot Přepadení v Pacifiku

Chystá se reboot Přepadení v Pacifiku

18.11.2021

Studio Warner Bros. se rozhodlo oprášit jednu ze svých osvědčených značek, nového rebootu se totiž má dočkat populární akční snímek z roku 1992, Přepadení v Pacifiku. Nová verze příběhu o kuchaři na… (více)

Hudba dostane na zadek...

Hudba dostane na zadek...

09.07.2006

Nezničitelný vicekrál béčkových akčňáků Steven Seagal je zpátky v úplně jiném řemesle, než jsme u něj zvyklí. Pistoli a pěsti zaměnil za kytaru a mikrofon. Z bijce Seagala se stal bluesman Seagal.… (více)

Reklama

Reklama