Reklama

Reklama

Lidé opustili Zemi před 700 lety a přesunuli se flotilu obřích plně automatizovaných hvězdoletů. Ze Země se stalo jedno velké smetiště a uklízecí roboti, kteří ji měli dát znovu do pořádku, přestali dávno fungovat. Zůstal jen poslední z nich, VALL-I. Ten každý den ráno navlékne housenkové pásy, nabije si sluneční články a se svým kamarádem švábem se vydává do práce. Osamělost, sbírání všemožných lidských předmětů, a hlavně koukání na videokazetu s muzikálem Hello Dolly! ho postupně proměnily v citově uvažujícího tvora, který touží po lásce. VALL-I jednoho dne objeví mezi smetím výhonek rašící zelené rostliny. Tentýž den zažije i další nečekanou událost, setkává se s robotkou Evou, která byla vyslána z hvězdoletu Axiom zjistit, zda je planeta obyvatelná. VALL-I pozve Evu do svého příbytku a ukáže jí všechny své poklady, včetně zelené rostlinky. K jeho úžasu mu Eva rostlinu sebere a vypne se. Čeká pouze, až bude přepravena zpět na Axiom. Když pro ni dorazí raketa, zamilovaný VALL-I ji odmítá opustit. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 550)

Mountain odpad!

všechny recenze uživatele

Celý film se opakují akorát 2 slova (Wall-E, Eva). Dle mého názoru to bylo to nejhorší z těchto animovaných filmů. ()

HrabeMi 

všechny recenze uživatele

Roztomilý, nádherný, s poutavým příběhem. Na tento film bych mohl koukat pořád dokola. Smekám před panem Stantonem. ()

vonverny 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný film jsem ( vlastně jako všechny) pustil synovi. A za poslední měsíce jsem to viděl se synem x krát. Spolu s "devítkou" animák, který i něco říká. Nutí přemýšlet i dospělé. Nemá cenu dlouze vychvalovat, za mě jasných 90%. ()

ferda12 

všechny recenze uživatele

Pixar je, byl a snad i bude vždy moje TOP. Tenhle film mě v tom utvrdil. Hlavně co na něm bylo nejlepší - pojetí toho film a samozřejmě hudba. ()

Major776 

všechny recenze uživatele

U WALL-I-ho není nad čím váhat. Kdo se chce bavit baví se - kdo furt hledá chyby tak je jednoduše najde. Po dlouhé době film, do kterého jsem byl vtažen....úplně! Cože!? Ono je to animované? Aha ! Tak tedy dávám 10 hvězdiček....rozhodně!!! ()

MichalHavros 

všechny recenze uživatele

Krásná animovaná povídačka o tom jak to nejspíše na světě za pár let bude.. Nakynutí lidi nejen na váze, ale i v mozku svět totálně zdebastují a pošlou umělou inteligenci, která je inteligentnější než drtivá většina nich, aby ten bordel uklidili, tak toto je prosím pěkně VALL-I.. *---P.O.Z.O.R. S.P.O.I.L.E.R.Y---* Hned ze začátku nás film bude doprovázet ,,krásným'' zničeným městečkem, kde oni osudoví uměle inteligentní robůtci poumírali, pak se děj přesune do krásného rozmanitého prostředí plných , jak jsem už řekl, nakydnutých lidí s absolutní nulovou známkou inteligence, kde příběh nabere svoje otáčky a film začne. Sympatická hlavní postava přecitlivělého hloupého robůtka a jeho ,,partnerky'' film ještě zkrášlují.. A pak bych ještě rád zmínil onu písničku z filmu, která dá filmu takovou tu atmosféru a společně s animací film dolazují do nejmenšího detailu k dokonalosti... 5* ()

DavidAAAA 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný animák o lásce dvou robotků. Výborně zpracované emoce, slušné množství dobrých vtipů. To, že jde o ekologickou agitku ani moc nevadí, co vadí je neúměrná stopáž, příběh není natolik nosný a vtipu není zas tolik, aby ospravedlnil to natažení. Ale i tak velmi dobré. ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Nádherně udělané, ale to je vše. Příběh je naivní doják mezi dvěma roboty. Ano, proložen zajímavou budoucností lidstva, která celkem rozesměje, ale ta dětská romance vše přebíjí. Takže je to spíše dětská záležitost. ()

LuH 

všechny recenze uživatele

Souhlas s Civalem – přestože mi na životním prostředí záleží, tohle je zbytečně moc ekologická agitka, pro mě navíc kritika společnosti ad absurdum, jakou nemám rád - asi mám moc optimistický náhled na svět. Pořád ale pěkná pohádka, jen na těch 85% mi opravdu nesedí. ()

Vonter 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější animák. Viděl jsem ho mockrát a vždycky ve mě zažehne hřejivé teplo. A s každým zhlédnutím se přidá další polínko. ()

adelfilm 

všechny recenze uživatele

myslela jsem si, že je to normální animovaný film. po shlédnutí jsem zjistila, že není zas tak obyčejný. je v něm poučení a vysvětlení lásky. což je velice roztomilé. samozřejmě výborná hudba, zvuky a animace. výborná pohádka i pro celou rodinu. co dodat :D ()

SeeSaw 

všechny recenze uživatele

Tenhle prďola je dalším důkazem, že Pixar je bezkonkurenční jak v rámci obsahu tak i animace. dokáže instantně přirůst k srdci, a to nemusí ani promluvit. Nejdokonalejší část filmu je začátek, kde se s robůtkem seznamujeme. Ze všeho vyzařuje tak skvostná atmosféra, že si vlastně ani neuvědomujeme, jak děsivá je samotná myšlenka tohoto animáku. Lze předpokládat, že většina dětí nepostřehne všechny drobné detaily a gagy(rudé oko autopilota), ale stále je to Pixar, to nejlepší co jim můžete nabídnout! ()

evita_ 

všechny recenze uživatele

Wall- E som si musela pozrieť dvakrát aby som v tejto rozprávke našla niečo, čo ma baví. Na prvýkrát nezaujal vôbec, potom to už bolo o hodne lepšie. ()

Caesarion 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální a srandovní. Zajímavé jak se film dobře pamatuje. To asi tim že moje dítě na něm jede každý den a já s nim. ()

AnnaSophia 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelných dvacet minut bez jediného slova. Uvědomuji si, že hodnocení je přehnané, ale děs, jaký mě při sledování jímal, opravdu na ty čtyři hvězdy dosahuje. Lepší vyznění by samozřejmě měl snímek, pokaváď by byl hraný a šlo by o krátkometrážní záležitost. Tak třeba bude mít u cílové skupiny alespoň didaktivní charakter. ()

Související novinky

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

25.05.2011

Kdybyste z nějakého bizarního důvodu zkombinovali Já, legenda a Vall-I, dostali byste Oblivion. Ve vzdálené budoucnosti je Země zdevastovaná a lidstvo žije v oblacích. Na povrchu už pracují jen… (více)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (více)

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Reklama

Reklama