Reklama

Reklama

Krev: Poslední upír

  • Hongkong Blood: The Last Vampire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Upírka Saya je členkou tajné vládní organizace, která se zabývá lovem démonů. Ke svému lovu používá pekelně nabroušenou katanu. Děj se odehrává v půlce války ve Vietnamu na americké základně v Tokiu. Saya musí v místní vojenské škole vypátrat démony a zničit je. Produkce se ujal Bill Kong, který je podepsán pod hity jako Tygr a drak nebo Hrdina. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Už dlouhá léta Saya (Gianna Jun) vyhledává démony, a pomocí své katany je posílá tam, kam všichni démoni patří. Jednoho dne se vydává v přestrojení za školačku na školu na americké vojenské základně, kde zachraňuje život mladé Alici (Allison Miller), dceři místního generála. Od té chvíle se po stopách démonů vydávají obě dívky společně ... Tak toto se opravdu moc nepovedlo. I když mám upíří filmy docela rád, a v kombinaci s japonským prostředím zněl námět docela zajímavě, tak se film podařilo autorům docela zpackat. Některé scény působí vyloženě komicky (Saya zabije asi milion démonů, zatímco se Alice schovává. Po chvíli Alice říká - "Nemůžu tě nechat bojovat samotnou"), a i to velké překvapení i momentálně zaostalý divák jako jsem já čeká už tak od poloviny filmu. Na druhou stranu se mi docela líbil styl natočení filmu - například scéna v lese je vyloženě lahůdková. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Blood: The Last Vampire vychází ze stejnojmenného 50 minutového anime z roku 2000. Potud dobrý... Zbytek je průser nejtěžšího kalibru. Původní akční zápletka je z 50 minut zredukována na 25, přičemž skutečně věrně se drží jen v prvních pěti minutách. To je také jediný moment, kdy je film dobrý (pak ještě souboj v lese, ale ten už nemá s původním filmem co dělat). Dobře navíc není ani to, že poměrně střídmou "lokální" zápletku tvůrci totálně zglobalizovali, díky čemuž působí nechtěně směšně a samozřejmě strašně nelogicky. Podstatné každopádně je, že anime bylo jen krátké podhoubí pro seriál, který má monstrózních 50 dílů, zatímco Chris Nahon odvypráví celou mytologii ve zbylé hodině. Nemám páru, zda má děj vůbec nějaké styčné body se seriálem (který jsem zatím neviděl), i kdyby tam ale něco společného bylo, z těch 50 dílů mělo šanci dostat se do filmu jen naprosté minimum. To, co se ve filmu děje, je především strašný guláš, v němž se zbytečně objevuje a umírá hrozná spousta postav, nešetří se efekty, na kterých se zjevně strašně šetřilo, takže jsou daleko za úrovní prvního Underworldu a divák má velice často pocit, že sleduje intro z videohry pro Playstation 2. Počínaje absolutně šílenou "honičkou" s kamionem v horách a pádem do bůhvíkolika kilometrové propasti pak přichází na řadu finále, které doslova škytne, prdne a omdlí, přičemž ještě stihne dokonale (d)efektním způsobem vykrást Ramba a Hvězdný války a tradá...Jde se domů zvracet do mísy :( Blood: The Last Vampire je bohužel jasným důkazem toho, že japonskou kulturu pochopí zhollywoodizovaní tvůrci jen stěží a jediní lidé široko daleko, kteří si mohou s klidným svědomím dovolit fušovat do anime a mangy, jsou sourozenci Wachovští. Zato Chrise Nahona by někdo měl od filmu definitivně odstavit... Jedna hvězdička za dva světlé momenty a překvapivě solidní výkony některých herců. Každopádně ale ruce pryč! PS: Psema má naprostou pravdu. Nebýt krátké rauchpauzy, u filmu bych opravdu zkolaboval... ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Céčková záležitost, kde máme digi krev, digi monstra, digi příběh...Dobře, příběh digi není, je jen klasicky tuctovej a nemá čím překvapit. Já nicméně hledal takovou tu jednohubku, co není extra dlouhá, něco se v ní děje a můžu u ní absolutně vypnout. A to u tohoto snímku rozhodně jde. "Nesmrtelnost" hlavní lidské hrdinky mi nevadila, neporazitelnost japonské verze Bladea v dívčím provedení mi rovněž nevadila, protože tohle je přesně ten typ filmu, kde je vše přehnané a divák s tím musí počítat. Takže jsem s lehce ironickým úsměvem na rtech sledoval, jak ty dvě holky všechno zvládnou, hlavně díky spanilé Saye, a dokráčí k předvídatelnému, ale pohodovému konci. ()

Beky odpad!

všechny recenze uživatele

Strašidelná sračka!! Nedoporučuju nikomu!! Triky ze začátku devadesátých let, choreografie soubojů žádná, vždycky je sek, střih, sek, střih, nikdo nevrací úder, nikdo nebojuje, jen mrtvých přibývá!! Ke konci jsem už překlikával, nešlo to buhužel vydržet, ale je zajímávé jak věděli, že sračku točili a tak do traileru nacpali opravdu jen to co přípomíná film z nového století a kupodivu hodně lidí nalítlo, včetně mě!! Jednou větou: Komiksově stylizovaná krev mi nevadí, jsme přece v komiksu, vadí mi však trik, který ve vás vyvolá sebevražedný sklony. ()

StanislachKo odpad!

všechny recenze uživatele

Odpady nedávam veľmi často a ani veľmi rád. Lebo som bol donedávna v takej bláhovej viere, že každý film na svete má "momenty". Ale tu nebol moment asi ani jeden. Povedal by som si, že TV produkcia, ale že rozpočet 30 mega?! Za takú sumu si mohli hádam dovoliť aspoň strihača bez Parkinsona, či desiatkou klincom zarazeným do mozgu (nie, vážne... ten strih by som zvládol lepšie aj ja napriek tomu, že strihať neviem...). Dej stupídny, herectvo sa nekonalo, gradácia žiadna, ale hlavne zúfalý storybuilding. Neodpustiteľné! Blade byť smrteľný tak by sa v hrobe obracal. ()

Galerie (17)

Související novinky

Josh Hartnett... tasí kolty?

Josh Hartnett... tasí kolty?

13.09.2009

Nepletete se, včerejší novinka se jmenovala skoro stejně. Tentokrát se ale místo veterána Jeffa Bridgese stane pistolníkem představitel mladší herecké generace Josh Hartnett. Stane se tak v… (více)

Reklama

Reklama