Reklama

Reklama

Hlavními hrdiny filmu jsou Roger Ferris, který pracuje na Blízkém východě jako agent CIA, a jeho nadřízený Ed Hoffman. Po bombovém útoku v Manchestru v Anglii dostane Ferris za úkol najít Al-Salima, vůdce teroristické organizace odpovědné za výbuch. Problém je, že Al-Salim je velmi opatrný muž, který nepoužívá žádnou elektroniku. Přitom by stačil jediný hovor přes mobilní telefon a CIA by ho hned našla. Ferris i Hoffman mají stejný cíl, ale jiné metody. Mladý agent je zvyklý operovat přímo v terénu, je schopen vyjednávat a pohybovat se v zónách, ze kterých se dostane živý málokdo. Hoffman, který řídí každý jeho pohyb, je jeho pravým opakem - arogantní byrokrat, který málokdy opouští Washington, všechno vyřizuje po telefonu. Lži a podvody mu nejsou cizí a hlavně, pro úspěch mise je ochotný jít přes mrtvoly. Zatímco se Ferris spojí se šéfem jordánské rozvědky Hánim Salámem, který mu pomůže, pokud v něm vzbudí důvěru, Hoffman řídí některé části operace bez jejich vědomí... (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (891)

Cival 

všechny recenze uživatele

Obdivuju v jak krátkém čase dokáže Ridley Scott pořídit hromadu vyšperkovaného materiálu. V Labyrintu jej ale hrne monotónně před sebou, bez pauz, pomlk i bez akcentů. Někdo to může interpretovat jako zběsilou sondu do zběsilého světa hi-tech špionáže, kde se prostě nedá zastavit, kde není ani sekunda na zvolnění a odpočinek. Ale mnohem spíš to zavání dvouhodinovou reklamu na mobily a hands-free sady, které absolutně selhal cit pro vyprávění a až v úplném finále se "našla". Spin-off s panem Strongem by každopádně plátnům slušel! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: William Monahan .. If you're not thinking about pussy, then you're just not concentrating enough. __ Bez lhaní, válka s terorismem pokračuje. Ridley Scott toto (pro někoho již) okoralé téma s příchutí moderní špionážní telekomunikace důkladně shrnuje - a nemyslím si, že by Barack Obama udělal dalším podobným filmům rychle přítrž. Co víc, jde o velice chytrý, propracovaný a přehledný snímek, kde se hodně pracuje, hodně sleduje, hodně mluví a občas nutně střílí. Scénárista William Monahan sklízí díky především za dialogy, obecné glosování situace a také za fakt, že z tématu neudělal takový nadutý guláš, jako když se posledně ponořil do dávných blízkovýchodních problémů v Kingdom of Heaven. ___ Oceňuji jak tvůrčí přístup nejen k akci (které je skromně), tak komplexní, protože Scott a jeho partička vytříbených techniků potěší každého, komu se dělá při současné trendy roztřesené a nepřehledné filmařině/akci špatně. Otylený Russel Crowe má roli, kde na výraznější výkon prostor není, přesto není rozhodně zastíněn a trojici (ultra charismatický Mark Strong a ultra dorolevložený Leonardo DiCaprio - za Body of Lies sice Oscar nekápne, ale brzo bude, to je jasné!) skvěle doplňuje. Celkově je mi Body of Lies mnohem sympatičtější než Kingdom (průběh/vyústění děje) nebo Eagle Eye (technické serepetičky), prostě film, který osloví a jen tak nevyprchá. 80%. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"I have one condition. Never lie to me... Never!" Terorizmus a Ridley Scott, to znelo dobre a majster réžie opäť potvrdil svoje kvality. Ukázať moderný svet armády ako v postate ľahký terč, ktorý každý pomstichtivý terorista rýchlo pozná a zneškodní, je určite zaujímavá a aj pravdivá teória. Ako bojovať proti teroristom, ktorí nemajú uniformy, sratia sa v dave a nepoužívajú telefóny? Áno, iba ľuďmi v teréne. A aj o nich tento film povie dosť. Klamstvami a podrazmi sa to vo filme len tak hemží, niekto kope za seba, niekto za spravodlivosť a niekto to vidí globálne. Akčné scény sú výborné, herecké obsadenie rozprávkové, takže môžem film iba doporučiť. Aj keď film na počudovanie nemal až taký komerčný úspech, tak podobne ako napr. Kráľovstvo nebeské má rozhodne svoje kvality. Ridley nezvykne šliapať vedľa. Film 80%. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marc Streitenfeld: 1. White Whale [2:14] ,2. Punishment [1:36] ,3. To Amman [2:42] ,4. Aisha [2:11] ,5. All By Himself [1:32] ,6. Burning Safehouse [1:46] ,7. Al-Saleem [2:05] ,8. Manchester Raid [2:40] ,9. Chased [1:35] ,10. NSA Speech [2:46] ,11. Tortured [2:13] ,12. Dead Sea [1:16] ,13. No Touch [1:21] ,14. I am Out [2:37] ,15. Rabid Dogs [2:49] ,16. Lost Vision [2:00] ,17. Never Lie To Me [1:14] ,18. I shutter to think [2:27] ,19. Half Steps [1:28] ,20. Making the Call [1:11] ,21. My Fault [1:53] ,22. Betrayal [3:31], ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott poslední dobou točí filmy jak na běžícím pásu a vždycky se jedná o nadprůměrný počin. To se týká i Labyrintu lží. I zde odvedl řemeslně vynikající práci a od začátku do konce to šlape jako hodinky. Scénář je dobrej a hlavní tři party výborně napsané a jediné co mě celou dobu tak rušilo byla ta milostná linie. Ta je tady opravdu navíc a úplně zbytečná, protože motivy DiCapriovi postavy by se daly vysvětlit i bez ní. Herecké trio je ale bezchybné. Leonardo DiCaprio pokračuje ve své oslnivé formě a klučík z Titanicu je už dávno zapomenut. Ještě zajímavější je Russel Crowe, který tady hraje takovýho toho arogatního nadřízenýho,kterej o všem rozhoduje, ale sám se obětuje maximálně tím, že brzo vstává. A Russel to zahrál perfektně a jeho postava mě zajímala víc jak Leova. Nejvíc ale překvapil Mark Strong, z kterého jde chvilkama fakt strach a je vidět, že jeho postavu je dobré respektovat. Herci jsou prostě perfektní a po Temným rytíři se jedná asi o nejlepší letošní obsazení. Scott prostě natočil další výborný film, který sice chvilkama mohl trochu šlápnout na plyn, ale i tak mám po jeho skončení o čem přemýšlet. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (32)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. října 2008 v New Yorku. (Varan)
  • Scény z Mnichova se natáčely na rušných amerických ulicích. Dopravu zde filmaři mohli zastavit jen přímo při natáčení a německé rekvizity tam tedy byly přidávány už několik dní před natáčením. Řidiči tedy byli trochu zmatení z toho, že na sloupech se objevovaly dva druhy nápisů - v jedné barvě například Central Avenue a hned pod tím v jiné Charlottenstraße. (Othello)
  • Komparzistům ve scénách z chudých čtvrtí bylo řečeno, aby si sundali vše, co má nějakou cenu, včetně snubních prstýnků. Argumentem bylo, že by to jejich postavy všechno stejně vyměnily za drogy. (Othello)

Související novinky

Ridley Scott míří do televize

Ridley Scott míří do televize

09.10.2018

Ridley Scott (Labyrint lží, Marťan) je dalším filmovým režisérem, který si poprvé vyzkouší režii seriálu. Natočí sci-fi drama Raised by Wolves, které získalo objednávku rovnou na celou sérii od… (více)

Gladiátor ze Sherwoodu?

Gladiátor ze Sherwoodu?

01.03.2009

O projektu, který se původně jmenoval Nottingham, jsme už psali několikrát. Prošel podivuhodným vývojem. Na začátku byl scénář Ethana Reiffe a Cyruse Vorise, za který studio Universal zaplatilo… (více)

Ridley Scott válčí s mimozemšťany

Ridley Scott válčí s mimozemšťany

14.10.2008

Vlažné tržby Labyrintu lží, který se o víkendu umístil až na třetím místě zámořského komerčního řebříčku, naznačují, že pokud chce pan Ridley na stará kolena natočit ještě nějaký hit, bude si muset… (více)

Zásadní zvrat v Nottinghamu

Zásadní zvrat v Nottinghamu

29.09.2008

Tak tenhle klep si zaslouží samostatnou novinku. O projektu Nottingham, který má obrátit legendu o Robinu Hoodovi naruby, protože tradičně padoušský šerif z Nottinghamu (Russell Crowe) se stane… (více)

Reklama

Reklama