Reklama

Reklama

Hlavními hrdiny filmu jsou Roger Ferris, který pracuje na Blízkém východě jako agent CIA, a jeho nadřízený Ed Hoffman. Po bombovém útoku v Manchestru v Anglii dostane Ferris za úkol najít Al-Salima, vůdce teroristické organizace odpovědné za výbuch. Problém je, že Al-Salim je velmi opatrný muž, který nepoužívá žádnou elektroniku. Přitom by stačil jediný hovor přes mobilní telefon a CIA by ho hned našla. Ferris i Hoffman mají stejný cíl, ale jiné metody. Mladý agent je zvyklý operovat přímo v terénu, je schopen vyjednávat a pohybovat se v zónách, ze kterých se dostane živý málokdo. Hoffman, který řídí každý jeho pohyb, je jeho pravým opakem - arogantní byrokrat, který málokdy opouští Washington, všechno vyřizuje po telefonu. Lži a podvody mu nejsou cizí a hlavně, pro úspěch mise je ochotný jít přes mrtvoly. Zatímco se Ferris spojí se šéfem jordánské rozvědky Hánim Salámem, který mu pomůže, pokud v něm vzbudí důvěru, Hoffman řídí některé části operace bez jejich vědomí... (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (891)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Syriana v komerčnějším hávu. Labyrint lží je oproti ní sice srozumitelnější, širšímu publiku přístupnější, ale zárověň neméně aktuální, ani trochu hloupý, trefný či snad hůře zahraný. Ridley zas a znovu potvrzuje, že v důchodovém věku chytá třetí slinu a neztrácí nic ze svého talentu. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Z téhle dvouhodinové konverzace, která cynicky glosuje současnou najatou situaci arabského světa, a občas si jakoby mimoděk odskočí k pořádnému akčnímu nátěru, jsem odcházel s vědomím čisté čtyřky. Jenže uplynul den a mě více a více vrtá hlavou to, že Scott s Monahanem to měli promyšlené ještě hlouběji, že ten černý humor je až zatraceně mrazivý a aktuální stav téhle oblasti vlastně změnit nejde, byť do nekonečna se taktéž protahovat nemůže. Hned nato mi blikne hlavou dokonalý herecký trojlístek jistého Crowea, nekompromisního DiCapria a hlavně mrazivě charismatického Stronga, poctivě ostrý vizuál a fakt, že podnětnější film asi letošní blockbusterový podzim mít už nebude, tudíž nemůžu s plným hodnocením váhat. Ridley na stará kolena válcuje Hollywood jako nikdo! Edit: Napodruhé už to takové grády nemá, ale přesto silné 4*. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Méně přímočaré a více "intel" a "hitech" než Kingdom. Někomu to sedne, někomu ne. Faktem ovšem zůstává, že člověk by jen těžko uhodl, že tento dost ukecaný špionážní film režíroval mistr přes vizuál a kompozici obrazu Ridley Scott. Je tu několik kvalitních akčních scén a sekvencí, kde si mistr vyloženě pohrává s konturou barev, ovšem nic navíc tu minimálně v tomhle hledisku není. A nedoženou to ani otřesné tmavé čočky Leonarda DiCapria, který tentokrát nedostal tolik prostoru jako v Diamantu a brutálně mu šlapou na paty Russell Crowe a hlavně démonický elegán Mark Strong. Zřejmě nejzajímavější charakter filmu. Celkově na můj vkus příliš mnoho řečí a příliš málo akce - i když velice kvalitní a úderné. Ačkoliv je Kingdom film jednodušší a východní kulturu řeší velmi přímočarým a jednoduchým způsobem, líbilo se mi víc než Body of Lies, které se sice snaží jít do hloubky, ale dělá to velmi nezáživnou a přespříliš ukecanou metodou. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Moc se mi na to ani nechtělo koukat, protože už jsem trochu přejedenej těch thrillerů s arabskou tématikou, ale Ridley je prostě borec. Hrozně mě potěšilo, že to bylo velmi přehledně natočené a vůbec jsem se neztrácel ve všech těch intrikách, a že jich ve filmu bylo požehnaně. Akce byla taky dobrá a herci perfektní. Největší frajer byl Mark Strong aka Hani Salaam. Takovýhle charisma už jsem dlouho u nikoho nezaznamenal. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Všechny ingredience jsou tu, ale gurmánská lahůdka se tentokrát nekoná. Jako byl Ridley Scott odpočíval a nesoustředil se tak jako třeba nedávno u AMERICKÉHO GANGSTERA. Herci byli každopádně výborní, vousáč DiCaprio je film od filmu víc cool, Russel Crowe zvládá tatíkovského agenta, který synka učí chodit na záchod na výbornou a pomyslnou korunu si pro sebe ukradl Mark Strong, jehož Hani by s klidem utáhl vlastní film. To ostatní je hi-tech špionážní rutina téměř podle učebnice. Dost chytrá na to, aby vás zaujala, ne tak dobrá, aby jste z ní dvě hodiny slintali blahem. 75% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (32)

  • Klíčové výbuchy nebyly vytvořeny digitálně, ale byla použita skutečná trhavina. (HellFire)
  • Komparz ve scéně z turecké kavárny často čte noviny. Můžeme si všimnout, že pouze někteří z nich čtou arabské noviny správně - tedy zprava doleva. Patrné je to zejména při obracení stran. (Othello)
  • Jeden z vystřižených záběrů měl zdůraznit vzájemnou nedůvěru mezi Němci a německými muslimy. Jednalo se o mnichovské policisty podezřívavě si měřící muslimské nádeníky na ulici a opětovaný nedůvěřivý pohled oněch dělníků. Část této scény se zachovala, když Ed Hoffman (Russel Crowe) popisuje velení, v čem mají arabští teroristé nad Západem navrch (nevyužívají moderní technologie), jen již nevidíme policisty a nenajdeme žádný náznak toho, že se jedná o Německo. (Othello)

Související novinky

Ridley Scott míří do televize

Ridley Scott míří do televize

09.10.2018

Ridley Scott (Labyrint lží, Marťan) je dalším filmovým režisérem, který si poprvé vyzkouší režii seriálu. Natočí sci-fi drama Raised by Wolves, které získalo objednávku rovnou na celou sérii od… (více)

Gladiátor ze Sherwoodu?

Gladiátor ze Sherwoodu?

01.03.2009

O projektu, který se původně jmenoval Nottingham, jsme už psali několikrát. Prošel podivuhodným vývojem. Na začátku byl scénář Ethana Reiffe a Cyruse Vorise, za který studio Universal zaplatilo… (více)

Ridley Scott válčí s mimozemšťany

Ridley Scott válčí s mimozemšťany

14.10.2008

Vlažné tržby Labyrintu lží, který se o víkendu umístil až na třetím místě zámořského komerčního řebříčku, naznačují, že pokud chce pan Ridley na stará kolena natočit ještě nějaký hit, bude si muset… (více)

Zásadní zvrat v Nottinghamu

Zásadní zvrat v Nottinghamu

29.09.2008

Tak tenhle klep si zaslouží samostatnou novinku. O projektu Nottingham, který má obrátit legendu o Robinu Hoodovi naruby, protože tradičně padoušský šerif z Nottinghamu (Russell Crowe) se stane… (více)

Reklama

Reklama