Reklama

Reklama

Čtyři nejlepší přítelkyně právě dokončily první ročník univerzity a připravují se na léto plné vzrušení. Bridget (Blake Lively) odjíždí do Turecka kvůli archeologickým vykopávkám. Carmen (America Ferrera) má plné ruce tvůrčí práce díky letnímu představení ve Vermontu. Lena (Alexis Bledel) potkává novou i starou lásku ve škole designu na Rhode Islandu. A uprostřed New Yorku dělá Tibby (Amber Tamblyn) pokroky ve svém vztahu s Brianem. Láska, smích, slzy a jedny putovní džíny udržují pevné pouto mezi dívkami, ačkoliv jsou od sebe vzdáleny na míle daleko. Druhý film podle bestseleru Ann Brashare vám padne jako ulitý. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (73)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát 3*, jakože to není tak špatné, ale asi to nechám takto. Evidentně se to snaží nabrat na "úspěchu" prvního dílu, který podle mého nebyl tak zlý. Ale příběh, pokud se tomu tak dá říct, je absolutně nijaký až trapný. Každé z našich hrdinek si všímají jen hezouni a kulturisti. Bloncka, která minule byla schopna akorát kopat do balonu teď bude šířit rodinná moudra apod. Holky se chovají jako malá děcka, dějovky jsou trapné a nulové. Snaží se to hrát na romantiku, city a moudra ze života, ale je to spíše trapná pohádka pro malé holky.... Škoda... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Bylo sice nečekaně příjemné setkat se znovu s Tibby, Bridget, Carmen a Lenou, bohužel jim tentokrát tvůrci nedokázali nabídnout dostatečně zajímavé příběhy. Jedinou výjimkou je Bridget, která si vynahradila promarněnou šanci z jedničky jednoznačně nejlepším a pocitově nejsilnějším příběhem, který mě, částečně z osobních důvodů, oslovil mnohem víc než všechny ostatní. Ty totiž nebyly ničím jiným než banálními a téměř "harlekýnsky" jalovými historkami, postrádajícími sebemenší stopu originálity nebo čehokoli, co by se dalo označit jako zajímavé. ()

Reklama

Stanley 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mám pro tyhle sympatický holky a jejich příběhy jakousi nepřekonatelnou slabost. Slabost a pochopení pro všechno, co prožívají, co cítí, co vyjadřují, jak jednají, čím procházejí... Neznám původní předlohu, ovšem autorka se očividně dobře vyznala ve vnitřních stavech dospívající duše a jejích typických i netypických pocitech, kterými je člověk v konfrontaci s různými situacemi zaplaven. Film zručně servíruje jednu přívětivou scénku za druhou, z níž postupně skládá celkovou atraktivní mozaiku směřující ke zdárnému konci společného příběhu, a i když místy lehce sklouzne k poněkud okaté sentimentalitě a situační narafičenosti, dá se mu to s klidným svědomím romanticky oblažené duše odpustit. Poslední scéna filmu, v níž holky zahučely do vody, se spontánním výbuchem smíchu Americy Ferrery, který zaručeně neměla ve scénáři, prozrazovala, jak si samy museli natáčení srdečně užít. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Upřímně chtěl bych si přečíst knihu. Protože něco tak blbého jsem na plátně už velmi dlouho neviděl. Otřesným sentimentem to začíná, malebnými scenériemi jak z reklamy na Niveu to pokračuje a velkohubými prology a epilogy s prapodivnou hloubkou to konče. Do toho přičtěte trapný příběh o kalhotách, nezáživné hlavní hrdinky, láska, tuna klišé, slzičky a máme z toho luxusní gulášek pro náctileté pupínky. Bavil jsem se jako již dlouho ne. Romantika ano, ale toto už je skutečně neúnosné. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Se změnou režiséra přišlo alespoň částečné vystřízlivění a tak se při sledování pokračování sesterstva nebudete nevěřícně ošívat tak často jako u jedničky. Stále je to nablblá romantická komedie pro puberťáčky, ale už obsahuje nějakou tu reálnou upřímnost a celkovou lehkost. Minimálně jsem se tentokrát nemusel cítit nepatřičně, když jsem každých pět minut nevytahoval kapesníčky. I ta čtveřice mi přišla nějaká krásnější, jak vzhledově, tak i herecky. Myslím, že můžu s klidným srdcem říct, že to dalo fušku, ale jsme na koukatelném průměru. // 50% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Herečka Alexis Bledel byla v době natáčení o šest let starší než její herecká kolegyně Blake Lively, ve filmu však ztvárňují devatenáctileté dívky. (Aknah)
  • Ve scéně se členkou kapely The Cheetah Girls Adrienne Bailon můžete vidět fitness DVD Byou (2006) její společnice ze skupiny Sabriny Bryan. (HappySmile)
  • Bridget (Blake Lively) chodí na Brownovu univerzitu, Serena van der Woodsen, kterou ztvárnila Blake Lively v seriálu Super drbna (od r. 2007) také uvažuje o studiu na této škole. (Aknah)

Reklama

Reklama