Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ed Hutcheson (Humphrey Bogart) je šéfredaktor velkých novin The Day. Je neochvějně loajální k vydavatelce Margaret Garrison (Ethel Barrymore), vdově po zakladateli listu, ale paní Garrison kvůli poklesu prodeje novin uvažuje prodat vydavatelsví konkurenčnímu vydavatelství, které hodlá jejich činnost definitivně ukončit. Hutcheson pověřuje své reportéry prací na případu vraždy mladé ženy a zapojení vyděrače Tomase Rienziho (Martin Gabel), což by mohlo zvýšit náklad, který udrží noviny v chodu, anebo jako poslední velký příběh, o kterém kdy psaly. (HTB)

(více)

Recenze (14)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Bogart strhne pozornost a dodá extra rozměr postavě, scénář je plný hlášek a energie, hlavní sdělení o svobodě a nestrannosti tisku v temný éře McCarthyho tlaků též upoutá. Tím spíš má význam zopáknout si v dnešní realitě, kdy se mediální úroveň zdá být velmi tristní, divná a o pořádný kus jinde. ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Velmi akčně působící noir z atraktivního prostředí novinářské redakce s klasicky vynikajícím a hláškujícím Bogartem. Celkovému rázovitému feelingu prospívá právě zmíněná redakce, kdy je na pozadí bavících se protagonistů neustálý šrumec jak v mraveništi (nešlo si nevzpomenout na Wylerův Detektivní příběh, kde je na policejní stanici toto hemžení mimo hlavní záběr  snad ještě vybroušenější). Jediná malá výtka je k Bogartově závěrečné řeči, kdy jsem se patetičností lehce ošíval, ale díky parádnímu celku oněch 5* dát musím. NoirFilmFestival 2023. ()

Reklama

Topco 

všechny recenze uživatele

„That's the press, baby!“ Ďalší obstojný novinársky noir s hutným scenárom, kde šéfredaktor musí zachrániť noviny, dostať gangstra pred súd, získať späť ex-manželku a tiež vyšetriť vraždu mladého dievčaťa. Dejových motívov je tu dosť a príbehovo to všetko pláva po povrchu, našťastie je to však všetko svižné a neraz i vtipné. Z vôd lepšieho priemeru ťahá tento film frajerský Bogart. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Klasicky super Bogart hraje šéfredaktora deníku The Day, který se snaží zabránit tomu, aby dědicové prodali noviny konkurentovi, který je plánuje zavřít, kromě toho se snaží získat zpátky ex-manželku, vyšetřit vraždu dívky a dostat před soud mafiána. Nabité novinářské drama, které táhne vpřed frajerská hlavní postava. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Milé malé dramátko, v dialozích často úsměvné. A líbí se mi, že to neni pouze o hlavní hvězdě a všechna ta novinářská equipa si svou chvilku vyšetří. V té méně známé části Bogieho filmografie někde mezi ´dortíkovým nazi krimi´ All Through the Night a dejme tomu Kid Galahadem. Takže s přehledem nad průměrem. ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama