Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sophie, která žije se svou poněkud excentrickou matkou Donnou na malebném řeckém ostrůvku, kde vedou malý hotýlek, se bude vdávat. Vzala si do hlavy, že ji k oltáři musí vést otec, což je trochu problém, protože ho nezná. Dokonce ani její matka si není jistá, kdo by mohl být její biologický otec. Sophie ale objeví matčin starý deník, v němž se dočte, že Donna se v době jejího početí stýkala hned se třemi muži. A tak se je rozhodne pozvat na svatbu všechny tři v naději, že pravda nějak vyjde najevo. Do obřadu zbývá čtyřiadvacet hodin, během nich bude muset nevěsta najít toho pravého. Donna ale nemá o příjezdu tří připomínek hříchu mládí ani ponětí. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 641)

NikaLango 

všechny recenze uživatele

Nebudu hodnotit kuturní stránku. V rámci komdie/ muzikálu si troufám říct, že je film skvěle odpočinkový a mile přirozený. Meryl Streep dokáže hrát jakékoli životní scény a nesnaží se u toho vždy tvářit hrozně hollywoodově, jako ostatní. I když zpracování Abby nikdy nebude dokonalé, nemyslím, že by tohle bylo nějak urážlivé a z celého filmu se tak stává přijemná letní oddechovka. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné postavičky skotačí na jednom skalnatém ostrovu. Příběh by sice komplikovaností asi nikoho neuchvátil, ale to skoubení s písničkami, které mají smysl vzhledem k aktuálnímu dění, zabaví. Jen zase nechápu český dubing, mohli se obtěžovat s titulky. Asi nejvtipnější na tomto filmu je Civalovo odhalení své skutečné totožnosti: "šedesátnice skotáčící kolem kadiboudy" :-) ()

mala_kea odpad!

všechny recenze uživatele

Banda stupidních herců, hrajících si na zpěváky ve filmu, který nemá děj a jeho zápletka je tak těžká, že by to i 7leté dítě vymyslelo lépe. Nechápu, jak se Pierce nechal takhle ukecat. ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Předesílám, že jsem k tomuhle trháku přistupoval vstřícně. A našel jsem i pozitiva. Především skutečnost, že si nehraje na nic, čím není, je to zkrátka bezproblémový, prosluněný muzikál. Pak bylo docela fajn vidět Stellana v netypické roli, což o Meryl Streep platí tuplem. Ta je taky nejsvětlejším bodem celého filmu. Problém ale je, že jsem se k hledání těch kladů musel trochu nutit a... prostě mě to nebavilo. Písničky ABBy uznávám jako krystalický a vlastně geniální pop, ale užší vztah k nim vinou všeobecné přesycenosti nemám. Snad tomu větší grády mohla dodat propracovanější choreografie tanečních čísel a vůbec vizuální stránky. Hudební náplň takového Moulin Rouge je taky všelijaká, ale celek je okouzlující právě díky bombastickým obrázkům. Mamma mia kolem mě jen tak prošuměla. Že jsem ale pak ty melodie dlouho nemohl vyhnat z hlavy, to taky o něčem svědčí. ()

vickeyek 

všechny recenze uživatele

jeden z dosud nejlepších filmů na světě - neopakovatelná hudba skupiny ABBA je zde nejen skvěle předvedená, ale mnohdy dokonce vylepšená. Meryl Streep se popasovala s výškami velice úspěšně, málokdo věří, že to opravdu zpívala ona. Že by nezvládla herecký výkon, o tom snad nemůže být ani řeč. Mladá generace ocení moderní scény s písněmi Lay All Your Love on Me nebo Voulez Vous, ostatní (včetně mě, přestože se do mladší generace počítám) raději vyslechnou tradiční Our Last Summer (zde pravda občas zazní falešný tón Pierce Brosnana - pravda někdy víc než občas), Dancing Queen nebo The Winner Takes It All. Pět hvězdiček je zde na místě. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Primárně určeno ženskému publiku (10+), sekundárně všem ostatním. Tím bych nechtěl říct, že je to "romantika pro ženy", ale holky se u toho budou každopádně víc bavit. Obzvlášť u uvítacích rituálů jsem si říkal, co se to tam ksakru děje (rozuměj: WTF?!). Jelikož je to muzikál, tak se mi to samozřejmě líbit nemohlo. To prostě nejde. Nebo máte nějakou omluvu proto, že se v nějakém dramatickém okamžiku začne zpívat a tančit?? Muzikály mě štvou už ze své podstaty. - 60% ()

Mikyska 

všechny recenze uživatele

Opravdu miluji muzikály, opravdu miluji Abbu, opravdu miluji Meryl Streep! Co z této kombinace může jedině vzejít? Samozřejmě 5 hvězdiček bez komentáře. Prostě to má šmrnc a člověk se u tohohle filmu opravdu nenudí! ()

wictoria 

všechny recenze uživatele

Ještě horší, než jsem čekala. Hvězdičky jen za Colina, ten je úžasný ve všem :) a ty závěrečné kostýmy... bomba ()

Poupe 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh filmu je kompenzován velkými osobnostmi hereckého nebe. Ačkoliv se jedná o film, kde se objevuje pouze pár postav, divák si toho jen stěží stačí díky rychlému spádu událostí povšimnout. Film se mi líbil hlavně proto, že se lišil od filmů, které doposud přišly do kin. Někomu se může zdát, že je to jen obyčejná komedie, ale je to spíše muzikálová romantická podívaná. ()

t.e.r.k.a 

všechny recenze uživatele

Písně skupiny Abba šly vždycky mimo mě. K filmu jsem se vlastně dostala jen náhodou - sehnala jsem jej jako dárek pro maminku, pak jsme jej i společně zhlédly a od té doby jsem jej viděla tak dvacetkrát. Písně v podání skvělých herců (kterých je zde opravdu dost), a kteří podle mě umí i dobře zpívat, mě prostě dostaly. Navíc z filmu čiší pozitivní energie, teplo Řeckého ostrova a dobrá nálada. A místy jsou i scény, při kterých se musím pořádně zasmát :-) ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

:) tak tomu rikam prekvapko... prijemna abba kravinka, ktera me ani na chvili neprestala bavit... je to ulet, ale tak nejak podivne roztomilej... Meryl smekam a klanim se, Pierci tlemim se jeste ted, tvuj zpev me dostal :)) 70% ()

Jakira 

všechny recenze uživatele

Se zhlédnutím totoho filmu jsem dlouho otálela a to z jednoho prostého důvodu - bála jsem se, že to bude něco ve stylu HSM po 20 letech. Vzhledem k ménu vztahu k těmto filmům se není čemu divit. Nakonec jsem se ale přece jen nechala zlákat příznivými ohlasy a jsem ráda, že jsem to udělala. Film je skvělou oddechovkou, kterou může vidět každý a to kdykoliv. Písničky ABBY, které jsou známé snad každému dokonale pasují do příběhu a krásně ho rohýbávají a s ním i mě na židli. Ostatně velkým překvapením bylo i to, jak se herci se zpěvem poprali. To, že je Meryl Streep výborná herečka vím už dávno, ale, že zvládne i zpěv mě mile potěšilo. Jelikož jí zdatně sekundovali další výborní herci, kteří patří mezi mé oblíbené, bylo sledování tohoto filmu velkým zážitkem, který si ráda zopakuju. Myslím, že v době opravdu odfláknutých a trapných komedií je tahle jako závan svěžího vzduchu, který s nadšením vítám. ()

kacirek_ 

všechny recenze uživatele

Muzikály moc v lásce nemám, ale ABBA je ABBA a její písničky potěší v jakémkoliv podání (i Pierce Brosnana :-))). Krásné prostředí a pěkná letní komedie, u které se člověk občas uculí, ovšem jednou stačilo.Ale písničky ABBY si budu pouštět dál a dál a dál.... ()

Huguette 

všechny recenze uživatele

Kleopatra to vystihla naprosto přesně. Blbost, ale ohromně milá. Nevím, jak se jim do toho povedlo zapojit takovou pohodu. Ale aspoň u mě to funguje, vždycky přinese trochu léta, pohody a super písniček (ano, mám ABBU ráda a to dělá hodně) A myslím, že nikomu ani nešlo o buhvíjakej filmovej zázrak, že fakt chtěli jen bavit, "bez nároků na Oscary." ()

Fridecka 

všechny recenze uživatele

Scénař celkem prostý, skvělé herecké obsazení, energické melodie!! Co víc si přát! Překvapivé bylo herecké obsazení v tomto pro ně poněkud netypickém žánru. Atmosféra filmu dokáže bez problémů i v zimě navodit dojem horkého dne u moře, stačí sklenka vína a jde se tančit! ()

bagetka007 

všechny recenze uživatele

Tak až na třetí pokus jsem byla schopna tento film dokoukat. No, byla to síla. Příběh (no, všechny příběhy, které se tam odehrávají) stál pořádně za houby. Tak jednu hvězdičku dávám za "hvězdné" obsazení, které však provedlo mizerný výkon. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Úprimne, mal som problém dopozerať film dokonca. Je smutné, keď sa herci formátu Meryl Streepovej, alebo Colina Firtha musia takto hovadiť. A to mám inak muzikály celkom rád. ()

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Prince dostane muzikál

Prince dostane muzikál

04.12.2018

Studio Universal Pictures zakoupilo práva na některé z Princeových nejznámějších písní, které budou sloužit jako pozadí pro nový muzikál. Film se stylem přirovnává k Mamma Mia!. O ději zatím nejsou… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama