Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sophie, která žije se svou poněkud excentrickou matkou Donnou na malebném řeckém ostrůvku, kde vedou malý hotýlek, se bude vdávat. Vzala si do hlavy, že ji k oltáři musí vést otec, což je trochu problém, protože ho nezná. Dokonce ani její matka si není jistá, kdo by mohl být její biologický otec. Sophie ale objeví matčin starý deník, v němž se dočte, že Donna se v době jejího početí stýkala hned se třemi muži. A tak se je rozhodne pozvat na svatbu všechny tři v naději, že pravda nějak vyjde najevo. Do obřadu zbývá čtyřiadvacet hodin, během nich bude muset nevěsta najít toho pravého. Donna ale nemá o příjezdu tří připomínek hříchu mládí ani ponětí. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 641)

petan416 

všechny recenze uživatele

Doopravdy skvělý film! Dávám jednoznačně 100%. Některé písně mě až dojaly a velice úžasné výkony všech herců v čele s Meryl Streep jsou jednoznačně jedním z nejkrásnějších filmů poslední doby. ()

Hrus odpad!

všechny recenze uživatele

Moc rád bych se podíval na muzikál složený z písniček Abby, kdyby měl nějaký námět a alespoň trochu dramatičnosti. Ale dívat se skoro celý film na tři přestárlé juchající ženštiny podivného vzhledu, to mě nějak neoslovilo. Stejně by to mělo nejméně na 6/10, kdyby základ celého fimu - písničky Abby - nebyly doslova przněny herci s příšernými hlasy jako Streep a zejména Brosnan. Bohužel sem to od půlky filmu musel brát rychloposuvem, takže zasloužený odpad. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Príjemný muzikál, sklvelí herci, ktorí skutočne vedia spievať, len k dokonalosti chýbali prepracovanejšie tanečné čísla. ()

=Číča= 

všechny recenze uživatele

Včera jsem tomu dala šanci, ale přetáčela jsem film po kapitolách... Ale já na roztančené muzikály nikdy nebyla, ani ABBA mě extra nebere. Na konci mě alespoň rozesmál Pierce v sexy blyštivém oblečku s odhalenou hrudí :o) ()

JessicaJet 

všechny recenze uživatele

Vydarená párty pre seniorov, určite nie film, ktorú svojím hereckým výkonom zachraňovala Meryl "Streepovaná". Chytľavé záblesky komediálnych prvkov vo filme prevyšuje záverečná choreografia - obzvlášť v prevedení Colina "Flirtha" bola očarujúca. ()

jiricek86 

všechny recenze uživatele

Prosím, ne, Ne..nééé!..Já už budu hodnej, jen mi to už nepouštějte znova! Ne, vážně, tohle je fakt špatnej film. Lidi ze štábu museli bejt hodně sjetý, když dokázali vytvořit tak nestabilní a nepravděpodobnej slepenec nahodilostí, kterej pojmenovali Mamma Mia. Jestli točit muzikál na hudbu od Abby, tak jinak. A to tak, že úplně jinak. Jak se může stát, že někdo schválí rozpočet k tak stupidnímu scénáři?! A kdo dával do kupy štáb? Režie-absolutně nechápu většinu obsazení, dobře, Meryl Streep je výborná herečka, která si dokáže poradit i s neschopným režisérem a zrežírovat se sama, jak je vidno..Trio slepic v úvodu a já se ptám, kdo se na to má dívat? Zápletka, příběh, dramatická situace, gag, vtip-tyhle pojmy režisér, střihač, scénárista a jiní členové štábu neznají. Řada nesmyslných situací, trapných vtipů a nepovedených playbacků, často i špatně nastříhané, nesrozumitelné záběry...atd,atd. Proč dávám hvězdu=všechny moje procenta patří práci kameramana, kterej asi jako jedinej člen štábu zůstal při smyslech. 20% ()

RJDio 

všechny recenze uživatele

Dopozerať to bolo utrpenie. Od polovice som pri každej ďalšej otrasnej verzii songu od Abby musel zvoliť na prehrávači rýchly posun. A vidieť Jamesa Bonda spievať tieto infantilné piesenky bolo smutné... ()

Nerajohn 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro fanoušky ABBY. Sice nevím, co má Abba tak společného s Řeckem a šedesátnicema, ale budiž. Ze všech písniček je asi nejlepší Super Trooper, naopak The Winner Takes It All je úplně zabitá, když jí chcete slyšet špičkově, sežeňtě si tu metalovou verzi od At Vance. Bodík dolů za až moc často odhaleného Stellana bez trička. ()

sydney 

všechny recenze uživatele

Holt ABBA je fenomén. Svědčí o tom i hvězdné obsazení. Mile mne překvapila Meryl Streep v roli zpěvačky - výborný výkon. Zpěv Pierce Brosnana už bylo horší - občas ho to chudinku asi dost zmáhalo, ale budiž. Celkově na mne ale zapůsobila atmosféra řeckého ostrůvku i s naivním příběhem - co ale taky vymyslet, aby se písničky daly skloubit dohromady. Bylo v tom i nemálo nostalgie při vzpomínání na doby dávno mihulé - ABBA je fenomén, kterému nehrozí zapomnění. Když nic jiného, aspoň si pustím jejich staré dobré písničky. ()

D.J.King 

všechny recenze uživatele

Nebýt písniček skupiny ABBA, film bych vypnula po pár minutách. Takhle jsem vydržela až do konce a zavzpomínala na mládí. Herecké obsazení je úžasné. Škoda, že děj nestojí za nic. ()

borzula 

všechny recenze uživatele

Tento film nestoji za nic.Po dopozerani som si uvedomila preco sa z mamma mie stal film s obrovskou navstevnostou. Teraz to pride----Tento muzikal ci co to vlastne je, je ocividny dokaz, ze ak daju starsej generacii na ostrove dve ecka denne dokazu urobit film, ktory to dotiahol na nominaciu na zlaty globus. Nie je to vtipne, nie je to smutne, je to afektovane a hlavne je to film o drogach:) ()

Docentus 

všechny recenze uživatele

Je to asi na tři hvězdy, ale jedna navíc je bonus za roztomilost :-). Absolutně dokonalá hollywoodská řemeslnost. Všechno klape, nic není špatně. Ne, tři nedám... ()

Leyla 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem si myslela, že všechny ty uječený ženský budu msuet vypnout, ale pak to přešlo, zvrhlo se to do písniček a začalo se mi to líbit:o) (pak ten konec s pramenem mi připomněl jeden z kameňáků...) ale i tak na slabší čtyři hvězdičky:) ()

Violet. 

všechny recenze uživatele

Způsob, jakým byly do děje zaintegrovány písničky Abby, aby to dávalo smysl, se mi velmi líbil. Ale neustále mě rušilo holčičí ječení a pištění a všechno bylo tak afektovan, že jsem měla radost, když to skončilo. A nejsem žádná zapšklá babka, je mi 19... ()

fferdas 

všechny recenze uživatele

Dávám * za to, že zazněli songy, jak je napsáno v obsahu, nesmrtelné skupiny ABBA. Neskutečně trapná a nudná záležitost, asi to není nic pro mě. Musel jsem se neskutečně přemáhat, abych to vůbec dokoukal. ()

geedee 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem od tohoto letního (či spíše přeletněného) filmu nic nečekal, tak jsem nebyl ani zklamaný, ale přece jenom: Nebýt ABBY, tak tomu dám s klidným srdcem Odpad! Byla by to vskutku chyba navštívit takovou nebetyčnou koninu! Kam se poděli všichni ti herci, o kterých jsem si myslel, že umí hrát? Proč, pro boha živýho, obsadila režisérka Amandu Seyfried? Vždyť ta holka nemá ani kousek talentu! Už toho radši nechám nebo odstraním ještě další hvězdičku. 3*** jsou až dost! ()

Mufi315 

všechny recenze uživatele

Romanticko-komediální muzikálová jízda na plný pecky. Původně jsem od toho filmu čekal více, i méně. Upřímně mě překvapil rozjezd, který se uskutečnil. Žádné dlouhé prology ani seznamování s postavamy, ale regulérní hození do vody. Na druhou stranu Mamma Miau jsem čekal umírněnější. Meryl Streep má velice pěknou roli, do které se dobře vtělila (žádný herecký koncert to ale nebyl). Samostatná maminka, která sleduje dospívání své dcery, a vidí v ní sebe samu. A Amanda Seyfried jako rozzářené sluníčko, do jiné role nemůže pasovat (zaplať pánbůh). Zato mužské herecké výkony katastrofální (snad mimo Colina Firtha). Co se týče zpěvu, tak ten nelze u herců hodnotit, nicméně to působilo přirozeněji, než s použitou ABBAou. Songy vás ale dokážou strhnout k tomu, aby jste začali poskakovat a zpívat taky. Chválím Řeckou výpravu, již ostatními zmíněnou, v zimním obdobím dobře rozehřeje. Mamma Mia! rozhodně není stupidní patos, ale mohl být vypracován do daleko lepší podoby. Scénář je jaksi zaseknul v obdobím těsně před svatbou a z veselá a vtipná komedie se rázem začala propadat do dramatu, kde se řeší rozpad vztahu. Naštěstí to netrvalo příliš dlouho a scéna u oltáře mé pohoršení napravila. Avšak: Žádná hloubka se nekonala - pobaví, ale nenaplní. Růžový konec, spád a energie filmu, vtipnost nemůže obsahovat nějakou hlubokomyslnost. Tak právě z tohoto zjištění, kdy jsem od toho očekával více jsem rozhodl, že dám za ***. (55 %) ()

mseet 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem skutečně fyzicky trpěl. S každou další scénou to bylo horší a horší. Roztancované ženštiny po přechodu, nablblá dcerka i její nápadník, trojice vyskákaných chocholoušů v čele s ubohým Brosnanem... Nešlo to vydržet. Jedna hvězdička náleží hitům od ABBY, ačkoli nechápu, že se je jejich tvůrci vůbec rozhodli propůjčit tomuhle letnímu kýči. Stejně jako asi nikdy neporozumím tomu, jaké hnutí mysli vedlo k účasti na této rozjuchané nejapnosti herečku formátu Meryl Streep... Vypadá jak zfetovaný krteček v kalhotkách... Nikdy více! ()

Muf911 

všechny recenze uživatele

Docela legrace. A zajímavým způsobem zkombinované písničky ABBY. Někdy sice nesedí úplně na konkrétní situaci (Winner takes it all), ale i tak by mně nikdy nenapadlo, že by se daly pospojovat do jednoho celku. ()

 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem od toho něco víc, ale byla to bláznivá a místy tak sladká šílenost, že mne mrazilo v zádech, ale do konce se to dokoukat dalo. Ty herce znám úplně jinak a tady jsem koukala jak puk. Je to jedno klišé za druhým a nevím, jestli mám takovou slabost pro Abbu, nebo jsem měla opravdu náladu na blbou romantickou komedii, že dávám tři *. ()

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Prince dostane muzikál

Prince dostane muzikál

04.12.2018

Studio Universal Pictures zakoupilo práva na některé z Princeových nejznámějších písní, které budou sloužit jako pozadí pro nový muzikál. Film se stylem přirovnává k Mamma Mia!. O ději zatím nejsou… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama