Reklama

Reklama

Je podzim a 16tiletá minnesotská školačka Juno náhle zjišťuje, že je těhotná. Otcem dítěte je její nejlepší kamarád Bleeker. V čekárně interrupční kliniky se svérázná Juno rozhodne, že dítě porodí a předá k adopci. Rodinu si však vybere sama. Se svým plánem se svěří otci i nevlastní matce a pak už nerušeně pokračuje ve školní docházce. Zvolený adoptivní pár patří ke zbohatlíkům, ona je upjatá puntičkářka, on pohodář. Juno za nimi zajede, podepíší dohodu a život jde dál. Podaří se Juno splnit plán, který si stanovila? A co na to všechno říká Bleeker? (Filmbox)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 199)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

9/10....Excuse me? I am a sacred vessel, alright? All you've got in your stomach is Taco Bell....Ďábelská Diablo, dobré komedii jsem v posledních letech uspořádala sérii funusů a tenhle žánr zdál se mi výsostnou vodou dávno zesnulých klasiků. Před pár dny mi do života vtrhla cynická malá holka s gargantuovsky velkým břichem. A já se do ní zamilovala na první záběr, od první ironické hlášky mi došlo, že tím drzým podvratným scénářem proudí moje krevní destičky a je zbytečné s hraným odstupem analyzovat, proč a jak. Tuhle sesterskou spřízněnost na úrovni první signální, druhé brániční a třetí břišní vyvolala hurikány smíchu, bouře slz a hlavně pocit, že někdo tam za oceánem mi rozumí. Weird. Ale už jsem to potřebovala jako sůl a švihlý kurz pozitivního gravidního myšlení je nebezpečně cool. Jako jeden proužek na těhotenském testu, mezi námi děvčaty. Ellen Page, mé čtyři palce jsou ti pro Oscary plně k dispozici. P.S. Juno podle vzoru Judo-jeden na to nestačí:) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

'Juno', absolútne skromný filmík s úprimným príbehom, sa stal megatrhákom v kinách, ale nebeské výšiny ho v rebríčkoch udržali len za oceánom. Asi to bude tým, že mentalita je stále bližšia ľudom, ktorých zobrazuje. Všeobecne však film pôsobí absolútne minimálne násilným dojmom, krásnou prostorekosťou, a príbehom vhodným pre detských dospelých i dospelé deti. Humor je krásne nadhľadový a Diablo Cody týmto trafila klinec po hlavičke. No a rovesníčka Ellen Page rozbieha svoju kariéru brutálne našliapnute a určite nie skromne, výkon hovorí za všetko. 85%. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ellen Page od Hard Candy fandím, aby se co nejrychleji prosadila do první ligy. Díky bohu za supervýdělečnou indie hitovku Juno, která ji vystřelila téměř až k nebesům, nominace na Oskara budiž důkazem (i když se spojením Oskary a Juno bych byl opatrnější, zase taková pecka jako podobné oskarové indie filmy - Bokovka - to není). Jako její "protipól" tentokrát stanul Michael Cera (Superbad musím taky zkouknout) a působil z celého filmu asi nejpřirozeněji. Mým absolutním favoritem se však stal Jason Bateman s výbornou rolí jako přestárlý nerd, skládající hudbu k reklamám a mající vynikající hudební vkus. Jason Reitman jako jeden z nejnadějnějších režisérů dneška opět (po Děkujeme, že kouříte) přidává svému dítku punc hřejivé a uvěřitelně roztomilé podívané s pořádnou dávkou nadhledu a naprosto úžasnými dialogy. Juno se stala nejspíš mou nejoblíbenější komedií za rok 2007 a nemalý podíl na tom mají všichni zmínění. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vynikající svébytná komedie s fantastickou Ellen Page, prvotřídním nápadem přetaveným do výborného scénáře a s citem natočené Reitmanovou zkušenou rukou, obohacená o skvěle zvolený soudtrack. Ne každý rok se objeví alespoň jedno podobné citlivé drama, které se dokáže alespoň částečně oprostit od zavedených klišé, či je patřičně skrýt, a to víc je Juno cennější kousek, který pobaví a přitom vás zahřeje u srdíčka...90% ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Tento film umí ocenit kvalitní vína, jejich vůni, chuť, ale i dozvuk. Díky tomu se schází s vybranou honorací, jmenovitě s filmovými Akademiky, a ve stavu intoxikace jim namlouvá, že je lepší než Americký gangster, kterého obral o oskarovou nominačku. Nic proti Juno, je to milá, s láskou zplozená nihilistická romance, ale copak lze říkat popelářům sanitární inženýři? Kde je ta přidaná hodnota, která odlišuje Juno od zbytku světa, od zbytku podobných filmů? Na závěr bych chtěl vyvrátit mýtus, že Juno připomíná Zbouchnutou… není to pravda… připomíná Přízračný svět (Thora Birch = Ellen Page). ()

Galerie (34)

Zajímavosti (52)

  • J.K. Simmonse (Mac MacGuff) scénář nadchnul natolik, že prohlásil, že by byl šťastný, kdyby si mohl zahrát třeba i jen učitele, který ve filmu vůbec nemluví (anebo kteroukoli jinou roli). (Cheeker)
  • Písnička, kterou spolu hrají Mark (Jason Bateman) a Juno (Ellen Page) je "Dill Parts" od skupiny Hole. Další píseň, kterou na konci hrají Bleeker (Michael Cera) a Juno je "Anyone Else But You" od The Moldy Peaches. (HappySmile)
  • Přestože se ve filmu poměrně často telefonuje, nikdo nepoužívá mobil. (Cheeker)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reitmanova „žena ve stínu“

Reitmanova „žena ve stínu“

06.08.2010

Jason Reitman se definitivně zařadil mezi tvůrce, jejichž nové projekty sledujeme s velkým zájmem. Pro drama Young Adult se navíc spojil se scenáristkou Diablo Cody, která pro něj napsala už… (více)

Playboy podle Diablo Cody?

Playboy podle Diablo Cody?

29.09.2009

Za svůj první scénář dostala Oscara. Kromě toho byla Juno solidní hit, takže to vypadalo, že před Diablo Cody leží dálnice ke slávě. Poté, co „hororová satira“ Bacha, kouše! v zámořských kinech v… (více)

Reklama

Reklama