Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměvná komedie o chlapech s hlavou v oblacích, hříšných touhách lásky a jedné svatbě, která skončila málem jako bitva u Waterloo.  V malém moravském městečku Zvěstov žijí všichni chlapi starými historickými bitvami. Představují francouzskou armádu v čele se svým starostou Touchynem (Bolek Polívka), který má už léta monopol na roli Napoleona. Tentokrát se připravují na velkou akci - odhalení napoleonské kašny v sousedním městě Podolí za přítomnosti televize a novinářů. Podolský starosta má však pro Touchyna špatnou zprávu - tentokrát angažoval na roli Napoleona skutečného zahraničního herce, který je mu i více podobný. Touchyn se urazí a rozhodne se slavnost ignorovat. Přesvědčí o tom i zvěstovské, kterým ovšem přijde líto, že nacvičovali nadarmo...
V té době se vrací do města po více než dvou letech Tomáš, syn místního kronikáře. Tomáš byl vždycky sukničkář, kterého zbožňovaly všechny místní dívky, ale tentokrát přišel tátovi říct, že se skutečně zamiloval a chce se ženit. Půvabné Francouzce Claire slíbil tajnou romantickou svatbu v místním kostelíku... Jenže táta vyzradí Tomášovo tajemství v hospodě a starosta Touchyn dostane geniální nápad - jde přece o velkou mezinárodní událost, takže žádný utajený sňatek! Vesnice vystrojí milencům velkolepou svatbu za účasti francouzského vojska a samotného Napoleona!.. A tak se začnou dít věci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (299)

predators odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli tohle viděl Napoleon, tak se musel obracet v hrobě:-) I přes to, že českým filmům moc neholduji, na Bolka jsem se podíval. No a doufám, že nic podobného zase dlouho neuvidím. Nevím čím to, ale zdálo se mi, jako by z filmu sála atmosféra Troškova Kameňáku. Trapné dialogy a ještě trapnější rádoby směšné situace. Ale jedna věc je fakt zajímavá. A to ta, že na Žuráni nejdou hodiny...:-)???% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

O čem to vůbec bylo, a hlavně pro koho:-)? Jeden z nejhorších a nej-nevkusnějších českých filmů za poslední dobu, totální blbina, bez pořádného srozumitelného děje, vtipu (pár hlášek už film nezachrání), toporná režie, příšerný scénář, a mizerné herecké výkony, a to i přes celkem kvalitní herecké obsazení, ale abych jen nekritizoval tak trochu bych však vyzdvihl drsného hrobníka Pechu a pěknou štabajznu Jitku Doleželovou, která docela hrát umí. Klein nás však opět přesvědčil o tom že se mu dlouhodobě nedaří a že na svá zlatá osmdesátá léta může jen vzpomínat. Tohle by snad neobstálo ani jako televizní film. Škoda drahého filmového materiálu. Horkotěžko jsem to dokoukal až do konce, jednou a dost, nakonec jsem rád že jsem nato před dvěma roky nešel do kina. Podobné filmy: Waterloo po česku.. ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Ale tak jako jó. Čekal jsem koninu a la Troška, ale tenhle film vážně není špatný. Zápletka je vlastně pitomoučká, ale čím je SVATBA NA BITEVNÍM POLI přínosem, je to, že městskému člověku připomene, jak krásný český venkov je. Dvě hvězdičky za film, třetí za našeho moderátora Pavla Handla v roli jednoho z vesničanů. (420.) ()

Fr odpad!

všechny recenze uživatele

Pohleďte na panoptikum naší (české) vesnice – skokan (přezdívka) skáče, mrchožrout (Pecha) sbírá lebky…. Ten dělá takovej ksicht a ta zase takovej, Polívka cedí hlášky – tedy rádoby… a vrcholným okamžikem k popukání má být vesnická rvačka… Bezduchá kravina, místy trapná ale hlavně NEVTIPNÁ!!!! Film pro všechny, kterým na Žuráni nejdou hodiny! (a kterým se zdál vtipný můj komentář :-) ) ()

sta 

všechny recenze uživatele

no, dno definované Plavkami a Crash roadem to není, ale to je asi tak všechno pozitivní, co se o tom dá říct.. "nestačí vzít vesnické figurky, chvíli si s nimi pohrávat, aby se městský člověk pobavil, a pak je nechat se opít a případně pomlátit v hospodě. To není komedie z vesnického prostředí, ale zlá fraška prostředí pouze vysávající a zneužívající je k samoúčelnému výsměch životu venkovanů" 30 % ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • Denně sledovaly natáčení desítky obyvatel Starovic. Někteří z nich si dokonce zahráli v komparsu a někteří, aby jim nic neuteklo, si brali „na natáčení" dovolenou. (duklak2)
  • Když se natáčela scéna filmového odhalení kašny, tak muselo být na náměstí ve Šlapanicích dvěsta komparsistů. Z toho někteří v krojích. Krom nich bylo přítomno i kolem 80 herců a členů štábu. (DaViD´82)
  • Většina exteriérů i interiérů se natáčela v moravské vesnici Starovice. (DaViD´82)

Reklama

Reklama